Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

Toronto ve Kanada hakkında bilmedikleriniz...

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

1-Dünyanın en uzun caddesi (younge street),dünyanın en büyük şelalesi (niagara),dünyanın en yüksek kulesi CN Tower(yüksekliği 553 metredir),dünyanın en büyük beyzbol sahasının olduğu şehir Toronto dur.

2-Dünyanın en uzun otobanının bulunduğu ülke Trans Canada otobanı 7 km 604 m.dir.

3-Nüfusu 35 milyon olan ülke.

4-Kimsenin kimseye karşılıksız çöp vermediği bir ülke.

5-Kışın iklimi karlı ve oldukça soğuk yazın ise cıvıl cıvıl olan ülke.

6-Dünyadaki petrol rezervlerinin yüzde 45'i kanada'dadır.

7-Son birkaç yılda Kanada dünyanın yaşanabilcek en iyi ülkesi Toronto ise en iyi şehri seçilmiştir.

8-Kanada'nın Montreal kenti küçük Fransa gibidir herkes Fransızca konuşmaktadır.

9-Yüz ölçümü olarak dünyanın 2. büyük ülkesidir.

10-Kanada ticaret açısından dünyanın 8. büyük ülkesidir.

11-Tazminat denilen şey kişinin gelirine göre alınmaktadır.Örn: Bir club ın önünde bir serseri bir işadamına küfreder işadamıda ona vurursa o adam binlerce dolar tazminat alabilir.

12-Toronto Kanada'nın en büyük şehri ve ticaret merkezidir.

13-Nüfusu yaklaşık 5 milyondur ve yüzde 54 ünü göçmenler oluşturmaktadır.

14-Yurtdışı eğitim açısından Amerika,ingiltere ve Avustralya'nın önünde gelir.

15-Kanada ekonomi açısında dünyadaki 9. büyük ülkedir.

16-Ulusal Sağlık Hizmetleriyle ünlüdür.6 ayda bir checkup yaptırırsınız fakat 6 ayı geçirirseniz 7. ayda hastaneden 6 aylık chekup ınızı yaptırmadınız diye telefon alırsınız.

17-Şehir içinde arabanızla hız sınırı 50 dir.52-53 yapabilirsiniz ama 54-55 yapamazsınız.

18-Hız sınırını aştığınız takdirde sokaktaki kameralar arabanızı önden arkadan ve yanlardan sürücü gözükecek şekilde fotoğrafınızı çeker ve uyduyla polis departmanına gönderir.Ordan saniyesinde cezanız yazılır ve eve geldiğinizde posta kutusunda cezanızı görürsünüz.

19-Normal otobüsler yaşlıların ve sakatların binebilmesi için yere 1 cm kalana kadar aşağıya iner.

20-Kapalı yerde sigara içmeniz imkansızdır.

21-Dünyada ingilizce ve fransızca nın birlikte resmi dil olduğu tek ülkedir.

22-Ülke genelinde ingilizce konuşanların sayısı 800 milyon fransızca konuşanların sayısı 250 milyondur.

23-Fransızca konuşan halkının yüzde 75 i Quebec bölgesinde yaşar.

24-Kanada endüstri ülkeleri arasında enflasyonun en düşük olduğu ülkelerden biridir. Buna ilaveten, Kanada dolarının Amerikan dolarına kıyasla daha düşük değerde olması sebebiyle yurt dışında eğitim almayı planlayan öğrenciler için çok daha ekonomik bir seçenek olmaktadır.

25-Km kare başına 3 insan düşmektedir.

26-Kanada Öyle güvenlidirki;İnsanlar günün 24 saati istedikleri zaman dışarı çıkabilirler.Özellikler TORONTO.

27-Süpermarketler 24 saat açıktır.

28-Polislere inanılmaz bir saygı gösterilmektedir.Aksi taktirde sonucu pek iyi olmaz.

29-Polis arabası bir sokağa girdiğinde bir defa siren i döndürür ve insanlar donar kalırlar ta ki sokağın diğer ucundan dönene kadar.

30-Gece hayatının ve her türlü çılgınlığın olduğu bir ülkedir.Özellikle Toronto.

Eğitim için Vancouver mı Toronto mu diye düşünmeyin.Şansınızı Toronto' dan yana kullanın pişman olmayacaksınız.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

arkadaşlar yanlış yazdığım için üzgünüm.

Trans Canada otobanının uzunluğu 7604 km dir.

Erim Tuna
Erim Tuna's picture
Üye: 11-06-2007

13-Nüfusu yaklaşık 5 milyondur ve yüzde 54 ünü göçmenler oluşturmaktadır.

--

22-Ülke genelinde ingilizce konuşanların sayısı 800 milyon fransızca konuşanların sayısı 250 milyondur.

Nasıl yani?

Yazınız yanlış bilgiler içeriyor. Kanada'nın nüfusu 32 milyondur. Süpermarketler 24 saat açık değildir. Quebec bölge değil eyalettir. Polis sireni açtığında donup kalıyor herkes diye bir şey yok ama insanlar sireni duyduklarında daha dikkatli oluyor. Kanada'nın her yeri güvenlidir. Öyle ki sadece Toronto değil Vancouver ve diğer şehirler de dünyanın en yaşanılabilir şehirleri arasında yer almaktadır. Sevgiler.

--

intrancewetrust

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

arkadaşım benim abim 6 senedir torontoda yaşıyor.süpermarketlerde 24 saat açıktır.Quebec e bölge derken eyalet dediimin anlaşılcanı düşündüm.nüfus kayıt dışı insanlarla beraber 36 milyonu bile geçiyor. polis sokağa girdimide insanlar donup kalıo derken o kadar hareketlerine dikkat ediyorlarki donup kalıyorlar dedim.Ve dünyada hiç bi ülkenin heryeri tamamen güwenli deildir dünyadaki araştırmalarda kanada nın dier ülkelere oranla suç oranı düşüktür fakat heryerde olduu gibi orda da suç işlenir örn: hangi eyalette hatırlamıorum ama bi öğrenci psikolojik sorunları nedeniyle bi üniwersitede makineli tüfekle altı kişi yi öldürmüş. Ve o çocuk idam edildi. demek istediim kanadanın heryeri vancouver ve toronto kadar güwenli deil.

selin
selin's picture

gerçekten canadanın toronto şehri hakında çok iyi bilgi vermişsiniz canadayı çok çok merak ediyorum benim dayım kuzenim ve yengem torontada yaşıyorlar ben sağlık meslek lisesi öğrencisiyim mesleğim için dil çok önemli ve torontoda çok iyi hızlandırmalı dil kursalrı olduğunu öğrendim dayım bu yaz beni 3 aylığına götürmek istiyo yanlız bazı maddi engeller çıktı inşallah giderim sorunlar hemen çözülür bilgileriniz için teşekkürler bana şans dileyin

Mamut Yıldırım adına
Mamut Yıldırım adına's picture

Arkadaşlar
2008 nisan-mayıs ayında 1 aylık yoğun kur almak üzere Vancouver'a gitmeyi planlıyorum. Neden Vancouver sorusunun cevabı ise eski ingilizce öğretmenimin Vancouver'da olması ve Vancouver'i çok çok övmesi. Orada homestay kalacağım ve boş zamanlarımı da öğretmen arkadaşımla geçirecek bir rehberim olacak. Fakat sitedeki yorumları önerileri okuduğumda sanki Toronto'nun çok daha iyi bir yer olduğu gibi bir hisse kapıldım. Pasaportumu aldım fakat henüz hiçbir eğitim danışmanlık kurumu ile anlaşma yapmadım şu anda araştırma sürecindeyim. Heryerden fiyat v.s. aldım. Okullar kalite + uygun fiyat açısından da Eurocenters, LSI, ILSC, VEC gibi kurumlar öne çıkıyor.

Özellikle giden / meslek icabı bilgi sahibi olan arkadaşlardan öğrenmek istediğim yabancı dil eğitimi + aktivitelerin hangi kurumda daha iyi verildiği ve Vancouver ve Toronto'nun avantaj / dezavantajları nelerdir? Vancouver çokmu yaşlılara yönelik bir kent? Eğlence imkanları, sosyal hayat gece hayatı açısından çok mu kötü?

Erim Tuna
Erim Tuna's picture
Üye: 11-06-2007

Merhaba bayım,

Öncelikle araştırma yapıp daha sonra buraya danıştığınız için çok teşekkür ederim. Keşke herkes sizin gibi olsa.

Araştırmalarınız doğru. Düşük fiyatlar saydığınız okullarda var. Tam okul fiyatlarını bilmiyorum fakat geçen bir arkadaşımın söylediğine göre VEC (Vancouver English Centre) gibi bir okulun aylık fiyatı 400 dolar imiş. Ayrıntılı bilgi alınca haberdar ederim.

Kesin olarak "Toronto Vancouver'dan daha iyidir" ya da "Vancouver Toronto'dan daha iyidir" diyemeyiz. Kişiden kişiye değişir takdir edersiniz. Ben Vancouver'da yaşıyorum ve inanın burası harika bir yer (Benim için.) Toronto da harika bir yer tabiki, Kanada'nın en büyük ve bir sanayi şehri.(diye biliyorum)

Ben Toronto'da bulunmadım ama size kesinlikle Vancouver'ı tavsiye ederim. Neden derseniz, en başta Kanadam.Com ekibi Vancouver'da yaşıyor ve sürekli yardımcı oluyorlar. Doğal güzellikleri harika, sokakları temiz, insanları iyi (Kanada'nın her yerinde olduğu gibi)

Ben EuroCentres okulunda 1 aylık dil eğitimi aldım ve açıkçası aktivitelerinden pek tatmin olmadım. Eğitimi dahil. Ben şahsen Eurocentres'ı önermiyorum. Geçtiğimiz aylarda PLI'dan da kurs aldım gerçekten kaliteli bir okul fakat fiyatı biraz yüksek.
Ama isterseniz kendi aktivitenizi kendiniz yaratabilirsiniz, sadece belirli yerleri görmek için okulla gezmek en iyisi. Zaten buraya geldiğinizde arkadaşlarınızla beraber partidir, gezidir hepsi olacak.

Vancouver yaşlılara yönelik bir şehir değil, herkese yönelik bir şehir. Genci yaşlısı herkes için bir şey var. Vancouver'a geldiğinizde en beğeniceğiniz özellik, çok sayıda ülkeden insanın olması (ve bu insanlarla arkadaş olmak heyecan verici), doğal güzelliği, insanları, sokakları, herşeyi olacaktır.

Vancouver'da gece hayatı Perşembe başlar ve Pazar biter. Tabiki diğer günler de açık mekanlar var fakat hareketli olmuyor. Özellikle Cuma akşamları sokaklar çok kalabalık, kulüplerin önünde uzun kuyruklar var.

İnanın bana geldiğinizde 1 ay burayı gezmeye yetmeyecektir. Kendimden biliyorum çünkü, 1 ay yetmedi, o yüzden yine geldim :))

Dil kursu eğitim danışmanlığında Kanadam.com ekibinin yardımını almanızı öneririm. Ben bu ekipten yardım aldım ve her zaman her soruma tüm açıklığıyla cevap verdiler. Bunun yanısıra, dil kursu vb. eğitim danışmanlıklarında ücretsiz tam hizmet alabilirsiniz. Bunlarn da yanında, ekip Vancouver'da yaşadığı için sürekli yardımcı olacaklardır.

Ayrıntılı bilgi için benim ve diğer öğrenci arkadaşların videolarını aşağıda verdiğim linkten izleyerek öğrenebilirsiniz:
http://www.kanadam.com/videolar

Aklınızdaki diğer soruları ve hazırlık aşaması için lütfen yukarıdaki iletişim sayfasından Kanadam.com ekibine danışınız.

Araştırma yaparak danıştığınız için gerçekten çok teşekkürler.

Saygılar.

--

intrancewetrust

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

kanadanın iklimi çok soğuk geçmez

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

peki calışma imkanı nasıl acaba onu sorabilirmiyim beni bilgilendirirseniz cok mutlu olurum

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Kanada suan tarihinin en dusuk issizlik oranlarindan birini yasamaktadir. bunun yaninda Kanada'da kalifiye eleman da coktur.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhaba;

Bende toronto ve vancouver arasında kaldım secım yaparken ve torontoyu sectım mart sonu gb gıtmeyı düşünüyorum lsi dil okuluna 6 aylıgına.soguk olmasıydı benı tek düşündüren aslında ama sanırım nisan ayı ile birlıkte aşırı soguklarda kalmıyormus umarım pişman olmam.

Tankut
Tankut's picture
Üye: 10-11-2006

Nisan ayi sorun olmaz. Yazin Toronto'da hava sicak olur. Dil egitiminizde basarilar.

ıbrahım
ıbrahım's picture

meraba ben turkıyede 10 yıllık polislik yapmaktayım.yasım 31.ıngılızce az bılıyorum.polisligı ılgılendıren butun egıtımlerı aldım.ozeltımde gorev yapıyorum.canadaya gıtmek ve orada calısmak ıstıyorum.sızlere sorum su.canada da polislık yapabılırmıyım .bırde ıyı derecede taıboks bılıyorum.sporla ılgılı olarakta gıtme sansım varmı.unıversıtenın beden egıtım bolumune kayıt yaptırırsam ogrencı olarak gıdebılırmıyım.orada benım konumu ılgılendıren spor bana avantaj saglarmı.bırde kardesım var sporla ugrasıyor onun da gıtme sansı varmı.tesekkurler msn adresım hekbunyekbun76@hotmail.com

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Ibrahim bey Kanada'da polis olabilmek cok sureli bir egitim gerektirmektedir. Kanada vatandasi veya gocmen olmayanlar malesef polis olamazlar.

kaan
kaan's picture

selam erinç ben 31 yaşında inşaat mühendisi eşim ise 27 yaşında iç mimar birde 1 yaşında oglumuz var maddi durumumuz iyi sayılır ben ve eşim oglumuzun gelecegi için kanadaya göçmen olarak yerleşmek istiyoruz,internette araştırırken bir danışmanlık firması buldum istanbulda çalışan ve kanada göçmen bürosu avukatıyla çalışan bir firma bu.Sizce bu firma ile haraket etsek göçmenlik kabulü için farklı bir etkisi olurmu.Sizce nasıl bir yol izlemeliyim , para vererek danışmanlık bürosuyla mı haraket edelim yoksa bireysel mi baş vuralım? Bu arada ücretsiz ön degerlendirme raporunda aldıgım puan 69.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

bence toronto arkadaslar..eger burasi tarafsiz bir forum sayfasi ise benim daha once yazdiklarimi lutfen silmesin arkadaslar sirf kanadam.com vancouver da diye...toronto super..ortamiyla ve imkanlariyla

oktay
oktay's picture
Üye: 30-09-2007

Ziyaretçi yazmış:
bence toronto arkadaslar..eger burasi tarafsiz bir forum sayfasi ise benim daha once yazdiklarimi lutfen silmesin arkadaslar sirf kanadam.com vancouver da diye...toronto super..ortamiyla ve imkanlariyla

Sayın ziyaretçi öğrencilerimize Kanadam.com Vancouver da diye orayı zorlamamaktayız. Biz öğrencilerimiz hangi şehri isterlerse oraya yönlendirmede bulunuyoruz. Vancouver şehrinin avantajı Uzman Kadromuzun bu şehirde bulunmasıdır.

Saygılar,

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

toronto ve vancouver arasında okadar kararsızım ki ..bu sayfayı okudukça dahada kafam karıstı neden ben sosyal yasantı ve yasamaya hangisi daha uygun buna karar veremedim .. herkez kaldıgı yeri savunmus tarafsız yorum yapabilirmiyiz hangisinin artıları daha fazla