sizden öğrenmek istediklerim kanada da bulunan özel kolejlerle devlet kolejlerinin arasındaki farklar nlerdir?? örneğin fiyat farkı varmı varsa devlet ve özel kolejlerin yıllık ortalama maliyelerini verebilirmisiniz,bir diğer sorum toefl için 80 bütün kolejlerde mi uygulanıyor?? daha aşağı bir toefl puanı ile kayıt mümkünmüdür? kolej programı daha mesleki olduğu için ve fiyat bakımında ucuz olduğu için terciğim olucaktır ileride kolejden üniversiteye kayıt yaptırma olasılığım var sanırım bunu gerçekleştirirken iki yıl daha mı okumam gerekir burada okuduğum 2 yıllık biomedikal cihaz teknolojisi bölümü orada üniversiteye geçişte kolej eğitimi ile birleşrilebilinirmi? yani bir yıl daha okuyarak üniversite diploması alma olsalığım nedir,ayrıca kolej programlarının çokluğundan bahsetdiniz kanada da medikal sağlık alanında tıbbı cihazların bakımı tamiri onarımı ilgili bir kolej mevcutmudur eğer mevcut ise kaç adetdir ve yıllık okul ücretleri ne kdardır ayrıca bu okullar için yine hepsinin kayıt kabul koşulunda toefel 80 barajı mevcutmudur??,sorularımı cevaplandırısanız planlarmı daha net yapıp, eksik noktalarımı tamamlama şansı bulacağım ve belki burda bir kursla hazırlanarak toefle gireceğim,uzaktandan tanıdığımın bana yardımı vize almamda olurmu diye sormuştum sizde sponsor olursa olur yazmışsınız bununla kastınız nedir?? tam anlayamadım,sponsor olması belrleyici büyük bir etken olurmu??,şimdiden tekrar sonsuz teşekkurler, eminim ve umarım iletişimimiz hiç kopmaz ve sizinde desteğinizle bir koleje kayıt yaptırabilirim

Merhaba. Sorularınıza bildiğim kadarıyla cevap vermek istiyorum bayım.
Belirtmek istiyorum ki ben de buraya kolej okumak için gelmiş bulunmaktayım.
Bildiğim kadarıyla hepsi devlet koleji ama yabacı öğrencilere ve Kanadalı öğrencilere farklı şeyler uygulanıyor. Bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim bunu Kanadam.Com ekibinin cevaplamasını yeğliyorum.
Daha önceki mesajlarımda belirtmiştim bazı kolejlerin bazı programlarında toefl sınırı değişiyor. Örneğin benim gitmek istediğim BCIT kolejinin CIT bölümünde toefl sınırı 88. Ama hangilerinde düşük bilmiyorum. Ayrıca TOEFL'a girmek istemiyorsanız, bazı kolejlerin anlaşmalı olduğu dil kursuna gidip gereken seviyeyi bitirmeniz gerekmektedir. Örneğin Canadian Tourism College (CTC)'e TOEFLsız girmek istiyorsanız PLI (Pacific Language Instutue) dil kursunun 10 üzerinden sayılan 7 levelını bitirmeniz yeterli. CTC'den aldığım bilgiye göre bu 7 levelı geçtiğinizde yaklaşık 20-30 dakika süren bir sınav yapılıyor.
Yani demek istediğim TOEFL sınırı kolejlere ve bölümlere göre değişiyor.
İleride üniversiteye geçebiliyorsunuz diye biliyorum. Koleji bitirip üniversitenin 2. sınıfından bilmiyorum. ayrıntılı bilgiyi Kanadam.com ekibi verebilir.
Kolejlerdeki programları öğrenmek için size bir kaç kolejin web sitesi adresini veriyorum:
www.bcit.ca
www.vcc.ca
www.camosun.ca
www.columbiacollege.ca
www.langara.bc.ca
www.capcollege.bc.ca
www.kwantlen.ca
Bunlar Vancouver'daki ve Vancouver'a yakın kolejler.Prince George, Surrey, Cranbrook, New Westminister ve Dowson Creek gibi şehirlerde de kolejler var. Ben Vancouver'da eğitimle ilgilendiğim için Vancouver'daki kolejleri biliyorum. Eminim diğer eyaletlerde de kaliteli kolejler vardır. Ayrıntılı program ve fiyat bilgilerini bu sitelerden alabilirsiniz.
Sorularınızda Kanadam.com ekibide yardımcı olacaktır. Ben de elimden geldiğince yardım edeceğim. Yalnız ben de burdaki eğitim sistemini ve farkları bildiğim için burdaki bir dil kursuyla hazırlanmanızı öneririm. Türkiye'de bende kurs almıştım. Takdir edersiniz ki kursta ingilizce konuşuyorsunuz fakat dışarı çıktığınızda Türkçe konuşmaya devam ediyor, İngilizce kursunda öğrendiklerinizin eminim %40-60 çoğunluğunu hatırlıyorsunuz. Fakat burda kurstan çıktığınızda, en kötü, dilenciyle bile ingilizce konuşuyorsunuz.
İnanın bana bayım, ben Kanada'da 5 hafta kurs aldıktan sonra Türkiye'ye döndüğümde ara sıra yanlışlıkla İngilizce kelimeler söylüyordum. Çünkü burda kaptırdığınızda gidiyor. Örneğin birisine çarpsam "sorry" derdim. Eminim 6 aydan sonra daha fazla olucak.
Bunlarla ilgili testimonial olarak video çekmiştik. Videoları youtube.com'da "Kanadam.com" diye ya da "erim tuna" diye aratarak ya da http://www.kanadam.com/videolar adresinde bulabilirsiniz.
Sponsorun olması bence vize alınmasında en belirleyici etken. Çünkü hangi tür vize olursa olsun, vize memuruna orda kaçak kalmaycağınızı, ne amaçla gittiğinizi ve maddi olarak orda kaldığınız süreçteki harcamalarınızı karşılayabileceğinizi göstermeniz gerekmektedir. Sponsorluk yazısı da ordaki harcamalarınızı karşılayacağınızı belirten yazıdır. Sponsorluk yazısı babanızın, annenizin, sizin ya da Kanada'daki eğitiminiz sürecinde harcamalarınızı kim karşılayacaksa onun adından yazılır ve sponsorluk yazısını güçlendirmek için bankadan sizin ya da sponsorunuzun hesabında ne kadar parası olduğunu gösteren bir yazı alınmalıdır. Hesap ekstrelerinin de alınmasını öneririm. Ayrıca "sanırım" hesabınızda her sene için 10-15 bin dolar göstermeniz gerekmektedir.
Diğer sorularınızı da lütfen burada bizimle paylaşın ya da http://www.kanadam.com/iletisim adresinden Kanadam.Com ekibi ile iletişime geçiniz.

Kanada'da ozel kolejlere gidecek olursaniz illa TOEFL'dan 80 gerekmiyor. Bu kolejler kendi deneme sinavlarini yapiyorlar (online olarak). En az upper int. seviyesindeyseniz Ingilizce'niz yeterli kabul ediliyor. TOEFL 80 devlet kolejleri icin gecerli. Ayni sekilde devlet kolejinin kendi Ingilizce dil okuluna gidip mezun olursaniz TOEFL istemiyorlar.
Sizin alaniniz ozel degil devlet kolejlerinde olur. Hangi kolejde var...bizimle calisirsaniz sizin icin arastirma yapicaz. Toronto'da Humber, Seneca ve George Brown'a da bakin. Onlar da cok iyi kolejlerdir.
Okul secimi, kabulu ve vize islemlerinizde yardimci olmamizi isterseniz lutfen bize yazin.

öncellikle yardımlarınız için teşekkur ederim benim bölümüm devlet okullarında var demişsiniz yanlız orasıda toefel ya da kendi kursuna gitmemi istiyor ve ücreti pahalı demişsiniz ben biomedikal mühendislik teknolojisi adı altında bir çok okul ve program buldum bunlardan biriside nait(north alberta) bu okul hakkında bilgi verirseniz cok sevinirim okul devlet okulumudur yoksa özel bir kolejmidir bu okuldaki biomedikal mühendislik teknoloji bölümünün fiyatını tam bulamadım 13 bin kanada doları sanırım ya da bu program dışardan öğrenci almıyor olabilirmi bu okulun bu bölüm için istediği koşullar ingilizce ve not ortlaması nedir notlar ders bazındamı yoksa diplama üzerenden mi yapılıyor ve orta okul ve liseyimi kapsıyor birde kanada da bulunan özel kolejlerden benim bölümüm hangi okullarda var ve fiyat aralığı nedir ve kabul koşulları neler ??özel kolej tercih nedenim hem fiyat acısından hemde toefel zorunluğu olmamasından aradığım böyle bir okul varmıdır?? ayrıca bölümün co -op olanını tercih edeceğim yani stajlı olması olmassa olmazlarımdan,bilgilendirirseniz cok sevinirim,saygılar musa can koca

NAIT devlet kolejidir. Alaniniz cok teknik bir alan. Ozel kolejlerde bu program olmaz. Ya TOEFL dan 80 almak ya da kolejin dil okuluna gelmek zorundasiniz. Fiyatin 11bin K.dolari civarinda olmasi lazim. Iletisim sayfamizdan bize email gonderirseniz programin detaylarini gorusebiliriz.

İyi günler,ben Samsun şehrinde Anadolu Lisesinde 10.sınıf okuyan bir öğrenciyim.Lise öğrenimime Kanada'da devam etmek istiyorum.Üniversitede Sinema ve Televizyonculuk okumak istiyorum ve şehrimde bu bölümü okuyabileceğim sözel bir bölüm yok.Kanada'da sözel eğitim alıp,Türkiye'de üniversite okuma imkanım var mı? İlgilenirseniz sevinirim.İyi günler.

Sorunuzu anlayamadim ama eger Kanada'da Sinema ve TV bolumunde universite okumak istiyorsaniz mumkun.

kanada daki bir devlet lisesine gecis yapıp,üniversitede sinema ve tv okuyabilirmiyim demek istemistim. yani bu sene sonunda,olabilecek en yakın zamanda lise egitmime orada devam etmek istiyorum. bunun dogrultusunda da üniversitede sinema tv okumak istiyorum. bu mümkünmüdür :) umarım anlatabildim bu sefer,iyi aksamlar.

Evet mumkundur. Kanada'da liselerin yillik ucretleri 12bin K.dolari civarindadir. Maddi olarak karsilayabiliyorsaniz iletisim sayfamizdan bize yazin okul seciminize baslayalim. Saygilar.

yabancı bir ögrencinin ( ingiltereden,almanyadan türkiyeye gelenler anadolu liselerine kayıt yaptırabiliyorlar ya ) okul ücreti ödemeden devlet lisesine kayıt olma sansı yokmu? yoksa yalnızca özel okulllara mı gidebiliyrz kanada da?

Yabanci ogrenci olarak devlet liselerine kayit yaptirabilirsiniz ancak yillik ucretler 12bin K.dolari civaridir. Yabanci ogrenciler icin fiyatlar bu seviyelerde.

ben meslek lisesi son sınıftayım. sayısalcıyım. ünüversiteyi kanada da görmek istiyorum bana yardımcı olurmusunuz. iyi günler

ben marmara universitesinde biyomedikal cihaz teknolojisi programında okuyorum.Bu sene egitimim bitiyor ama ben Kanada da egitimime en bastan baslamak istiyorum.Ama kolej de degil devlet universitesinde okuma sansım var mı?Cunku okulda ki hocalarımdan duydugum kadarıyla orda ki 2 yıllık kolej programlarınla turkiye de ki 2 yıllık meslek yuksek okulu aynı seviyede.Ancak ben tofl sınavına orda girmeyi dusunuyorum cunku burda ki surem yetmiyor ben su anda ingilizce kursuna gidiyorum intermediate sınıfında yım tofl a girmem icin sure yerterli degil devlet universitelerininde kendi anlasmalı oldugu dil kursları var mı?Simdi den cok tesekkurler.

http://www.kanadam.com/blog/yurtdisi-egitimde-universite-tercihiniz-kana...

Evet egitim gormek istediginiz universitenin dil okuluna gidebilirsiniz. Universitelerin baslangiclari Eylul, Ocak ve Mayis. Bundan once dil egitimi almaniz gerekiyor unv.ye baslayabilmek icin. Iletisim sayfamizdan bize yazin okul alternatiflerinizi tartisalim.

Üye: 29-09-2007