Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

Öğrenci Vizesi "Number Of Entries"

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhabalar,

Vizem elime geçti. 2 yıllık master öğrenimimi karşılayacak şekilde verilmiş süresi. Yalnız "number of entries" kısmında vizenin "one" yazıyor. "Vatandaşlık ve Göçmenlik" bakanlığının Internet sitesine baktığımda Kanada'dan ayrılmam durumunda "Amerika Birleşik Devletleri" ya da "Saint Pierre and Miquelon" ülkeleri dışında bir ülkeye gitmem durumunda yeniden vize almam gerektiği yazıyor Kanda'ya geri dönmem için.

Bunun için Kanada'da ne yapılabilir? Ya da Türkiye'deki konsoloslukla mı görüşmeliyim?

İyi günler...

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Multiple-entry olarak vize basvurusu yapilmaliydi. Dediginiz gibi tek girislik vize verildigi icin Turkiye'ye donmeniz durumunda tekrar vizeye basvurmaniz gerekecek. Kanada icinden giris vizesini yenilemeniz (bildigim kadariyla) mumkun degil. Eger Amerika vizeniz varsa bunu Amerika'dan veya Turkiye'den yapabilirsiniz. Benim tavsiyem konsolosluga telefon edip bunu kesinlestirmeniz.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Cevabınız için teşekkür ederim.

Yalnız ben başvuru formunu inceledim bu "multiple entry" ya da "single entry" diye seçebilmemi sağlayacak bir soru yok. Evrakları teslim ettiğim konsolosluk yetkilisine mi söylemeliydim? Yoksa başka bir form mu vardı bunun için?

İyi günler...

Gulcan
Gulcan's picture
Üye: 10-11-2006

Merhaba,

Haklisiniz, ogrenci vizesi basvuru formunda boyle bir bolum yok. Cunku, bu vize dogal olarak multiple entry olarak verilir. Konsolosluk bazen hatali basim yapabiliyor. Mesela ben master icin ilk vizemi aldigimda ogrenci vizemi tek girislik vermislerdi. Ben daha farketmeden pasaportu geri istediler, bastiklari vizeyi iptal edip, yerine yeni vize bastilar.

Bence konsolosluga durumu bildirin. Hemen degistirmeleri gerekiyor. Iki yillik bir vizeyi tek girisli yapmalari acayip mantiksiz zaten.

Kolay gelsin...

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhabalar
Kanada vizesi şirketler aracılığıyla 3 ila 6 hafta arasında çıkıyor diyorlar. Ankara'ya gidip elden başvuru yaparsak bu sürenin kısalması söz konusu mu?

Erinc
Erinc's picture

Elden basvuru yapildiginda zaman kazanacaginizi zannetmiyorum. Bu sure, konsolosluk icindeki islem suresidir. Vize konusunda yardimci olan sirketler sizin evraklarinizi ve basvuru pakedinizi duzenledigi ve takip ettigi icin hata yapma sansiniz daha az olacaktir ve olasi bir eksiginizi size onceden bildirecegi icin ikinci bir basvuru ile zaman kaybetmenizi onleyecektir.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

vize basvurusu yapildiktan sonra bir mulakat var mi?varsa nasil oluyor aciklayabilir misniz?

Erinc
Erinc's picture

Kanada Konsolosluğu'nun websitesinde bulunan vize başvuru paketinden alinti yapiyorum:

"Elçilik; başvuru kararını bir süre geciktirebilecek olsa dahi, başvuran kişiyi mülakaata çağırma, başvuru için gerekli ek belgeler isteme ve sunulan belgeleri doğrulamak için hazırlayan kişi veya makamlarla bağlantı kurma haklarını saklı tutar."

hacı aygormez
hacı aygormez's picture

bu sene oss sınavına gırdım egıtımımı kanadada yapmak istıyorum ayrıca orada calısmak icin nerelere basvurmalıyım cevaplarmısınız

Erinc
Erinc's picture

Merhaba Hacı bey, Kanada'da universite programlari sayfasini okumanizi tavsiye ederim, aradiginiz bircok bilgiyi bu sayfada bulabilirsiniz. Baska sorulariniz olursa lutfen burada paylasin.

fgul
fgul's picture

merhaba,
ben kanada öğrenci vizesi için başvuruda bulundum. 3 gün sonra red cevabı geldi .param yetersiz diye. yaklaşık 15000 dolar vardı. şimdi onu 20000'e çıkardım. ayrıca staj yaptığım yer bana sponsor oldu. dil okulundaki eğitim masraflarımı karşılayacağına dai yazı verdi( daha önce bu yoktu) . şirkete ait evraklar koydular. 6 ay sonra bu iş yerinde daha iyi bir pozisyonda çalışacağımıda belirten referans yazdılar.
bende kendim tekrar büyükelçiliğe kargo ile yolladım.
sizce vizemin çıkma olasılığı nedir?
olmazsa amerikaya başvuracağım. daha fazla uğraşmak istemiyorum. 2 kere red almış olursam abd vizesi almakta zorlanırmıyım acaba?

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Yorumunuz buraya taşınmıştır.

Erinc
Erinc's picture

fgul yazmış:
merhaba,
ben kanada öğrenci vizesi için başvuruda bulundum. 3 gün sonra red cevabı geldi .param yetersiz diye. yaklaşık 15000 dolar vardı. şimdi onu 20000'e çıkardım. ayrıca staj yaptığım yer bana sponsor oldu. dil okulundaki eğitim masraflarımı karşılayacağına dai yazı verdi( daha önce bu yoktu) . şirkete ait evraklar koydular. 6 ay sonra bu iş yerinde daha iyi bir pozisyonda çalışacağımıda belirten referans yazdılar.
bende kendim tekrar büyükelçiliğe kargo ile yolladım.
sizce vizemin çıkma olasılığı nedir?
olmazsa amerikaya başvuracağım. daha fazla uğraşmak istemiyorum. 2 kere red almış olursam abd vizesi almakta zorlanırmıyım acaba?

Eklediginiz evraklar ile vize alma sansiniz yuksek, bol sans diliyorum. Gelismelerden bizi haberdar edebilirsiniz.
Normal sartlarda, Amerika vizesi basvurunuz Amerika'nin kendi kriterlerine gore degerlendirilir, fakat Kanada'dan red almaniz cok az da olsa negatif etki yapabilir.

bürkan
bürkan's picture

merhabalar ben ve 2 halamın oğlu kanada toronto yagideceğiz ben şuan 2 yıllık yüksek okul okuyorum ama bölümümü sevmediğim için pek derslerimle ilgilenmedim o yüzden de notlarım düşük okuldan başarılı ve saygılı diye 2 hocamdan referans mektubu aldım ama transkrip yollamadım benden transkrip isterlermi isterlersede notlarımın düşük olması bana engel olurmu şimdiden tşk ederim

Erinc
Erinc's picture

Vize basvurusundan bahsediyorsaniz sizden transcript istemeyeceklerdir.

harun gökçe
harun gökçe's picture

Merhabalar,

3 aylık dil kursu için toronto eyaletine gitmek istiyorum.LSI firmasını düşünüyorum. Türkiyede bir ana sanayi firmasında tasarımcı olarak çalışıyorum.yalnız giderken firmamdan ayrılacağım. Vize başvurusunu elden yapmam gerekiyormu yoksa firmam bana bu konuda yardımcı olabilirmi?

ilker sevecen
ilker sevecen's picture

1 HAFTA ÖNCE ADRESİME ANKARADAN PASAPORTUMLA BİRLİKTE BİR KAĞIT GELDİ PASAPORTUMDA VİZE OLMADIĞINI GÖRDÜM SADECE KARE ŞEKLİNDE TARİH BELİRTEN BİR KAŞE BİRDE TAMAMI İNGİLİZCE BİR KAĞIT ANLAMADIM YARDIM BEKLİYORUM

Üye: 10-02-2008

Ilker tamami ingilizce kagitta ne yazdigini ingilizce bilen birine okutman iyi olur.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba.3 aylığına kanada da dil okuluna gitmek istiyorum.başvuruda bulunacağım fakat gezdiğim 4 danışmanlıktan sadece 1 i red alma olasılığımın yüksek olduğunu söyledi.diğer danışmanlıklar böyle bişeyden bahsetmedi.şu an açıköğretim 3.sınıf öğrencisiyim devam mecburiyeti olmadığı için red alabilirmişim.fakat sınavlara gelme durumum var zaten çünkü okulum henüz bitmedi.sizce başvurmalımıyım?eğer red alırsam (seneye iş e başladığımda tekrar başvurucam)bu red gidişimi engellermi?yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler..

Üye: 10-02-2008

Kanada elciligi vize basvurularinda sadece okul durumuna bakmiyor. Kanadada dil okulunu tamamladiktan sonra Turkiye'ye donmeni gerektiren baska birsey varsa o da onemli rol oynar. Kanadam.com ekibine de danis derim.