Aytegün bey merhaba,
Kanada'ya 2 senelik diploma egitimi icin gelip, sonrasinda gocmenlige basvurabilirsiniz. Bu surede esinizin de Kanada'da calisma izni alma sansi vardir. Ancak bu sure icinde kendinizi ve ailenizi finanse etme sansiniz ne kadardir bilemiyorum.
Diploma programini bitirdikten sonra okudugunuz sehre bagli olarak 1 veya 2 sene calisma izni alma hakkiniz vardir. Gocmenlige egitiminizi tamamladiktan sonra basvurabilirsiniz (oncesinde puaniniz yeterli olmayacagindan).
Bu surecten gecen diger arkadaslar da deneyimlerini paylasabilirler.

Merhaba Erinc
Kız arkadaşım kanadada doktora yapıcak ve muhtemelen 2-3 sene orda kalıcak. evli olmamız durumunda ben kanadada çalışma izni alabilecekmiyim. Bu arada bende Lisans mezunuyum etkisi olurmu bilmiyorum...
Teşekküler, iyi günler
Fırat

Firat bey, evli olmaniz durumunda yasal olarak calisma iznine basvurma hakkiniz var, buyuk ihtimalle alirsiniz. Sizin egitim seviyenizin herhangi bir etkisi oldugunu zannetmiyorum. Bol sans.

slm ben tekin karakoyun.tır şöförüyüm avrupanın her ülkesine gittim.kanada ya gelmk ıstıyorum bu konuda yardımcı olacak arkadaslarla iletışime gecmek istiyorum.kendim tır şöförüyüm

Tekin Bey,
TIR suruculugu konusunda belki size yardim edebilirim dusuncesindeyim.
adresime detayli yazabilirsiniz.
Gulay

lise mezunuyum. tır şöförüyüm.ingilizcem orta.yurtdışında çalışmak istiyorum.1968 doğumluyum.bekarım.

Neyse geyik yapardim ama :) yeri degil galiba..millet ciidiyele dört koldan işlere sarilmiş...geyiğe vakit yok...zor tutuyorum kendişmi yaa :)
Merhaba, Önce sorumu yazmadan evvel blogu baştan sona okudum diyebilirim, ama benimde bir sorum var.
Önce sorumu yöneltmeden, kendi koşullarımdan bahsedeyim;
ben Lise terk, 28 yaşında, 10 Yıllık Masaüstü Profesyonel Tasarımcı Grafikerim ve son 3 yıldırda web tasarımlarıda yapıyorum. Kendi ofisimde. Ben evliyim ve 2 kızım var. (5 ve 1 yaşında) biz ailece kanada da yaşamak istiyoruz.
Soruma gelince, biz ailece kanada da yaşamak istiyoruz fakat burdan direk nitelikli göçmenlik için başvurursak universite mezunu olmadığım için kabul edileceğini sanmıyorum. Bu nedenle önce dil ve sertifika eğitimi (meslek eğitimi) için gelmeyi, arkasından oraya yerleşmeyi düşünüyorum. Meslek eğitiminden sonra, türkiyedeki deneyim süremizde gözönüne alınırsa, bize orda ne gibi şans tanınır ve ailemi ne zaman yanıma alabilme şansımız olur. Yada bu niteliklerle acaba konsolosluğa başvursak nitelikli göçmen vizesi verilirmi, illa üniversite mezunu mu olmak lazım, iş deneyimi yeterli olurmu?
BU konuda bilgisi olan yada benim sorduklarımı yaşamış bir arkadaşımız varise, düşünce ve görüşlerini paylaşırsa çok sevinirim
Sevgilerle
Aytegün