Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

Eğitim planları

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Sorularıma geçicek olursak
1)dil kursu
2)üniversite
3)çalışma izni vs
4)vatandaşlık
gibi 4 adımlık bir planım var ancak bunlara başlamadan önce DGS'de bir şansımı deneyeyim diyorum.
Şimdi yaptığım incelemeler ve yazılanlarda üniversite genel toefl başarısı 80 olarak yazılmış.Toefl'ı türkiyede alıp 1 ay oryantasyon(cultral shocku atmak için) daha sonra üniversiteye başvurmayı düşünüyorum lise ortalamam 3.15 üniversidede 2 senelikten mezun olarak baş vuracağım.Öncelikle tam öğrenmek istediğim bazı derslerde denklik varmı çünki alınan diploma uluslar arasası geçerliği var (yökün tanıması).Ayrıca laf arasında geçen 6. ayını doldurmuş üniversite öğrencileri kampüs dışında kışın part time yazın full time çalışabilir doğrumu?.vize alırken öğrenci için otomatik birden fazla giriş çıkışa izin verilir şekilde vize alınıyor değilmi?Konaklama konusunda zorluk neler çıkabilir yani bizdeki gibi bekara ev vermezler vs gibi toplumsal şeyler varmı :) .Üniversite hayatı çokmu zor yani haftada 2 defa dışarı çıkıp parti bar vs gibi aksiyonlara girmekle bitmezmi.
+ çalışma iznine kadar olan sürecin Türkiyedeki askerliğe olan etkisi nedir.Çalışma izni aldıktan sonra ve çalıştıktan sonra tabi bedelli yapılabiliyor ama vatandaş olduktan sonra kanada da askerlik vs nasıl?ve son sorum 2. bir dil eğitimi zorunlumu yani adamlar fransızcayı 2.resmi dil ilan etmişler bunu zorunlu olarak yada 2. yabancı dil eğitimi altında veriyolarmı.Sadece ingilizcemi sormak istediğim yoksa yanında şunlardan birini öğreniceksiniz die bir durum varmı?Daha son soruma geliyim ben meslek lisesi çıkışlıyım yani Lise 1 harici fen matematik çoğrafya biyoloji gibi kültür derslerinin hiçbirini görmedim bu üniversite kabulunde sorun çıkartırmı? çıkartırsa ne gibi sorunlar olur nasıl çözülür?
amma soru sordum yaw :D..
http://www.kanadam.com/forum/26-08-2007-tesekkur
tekrar teşekkürler

Caner
Caner's picture

yanlız ilginç birşey var giriş yapıyoruım mesaj yazamıyorum :)

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

bende meslek lisesi çıkışlıyım orda sayısal bölümlere giremezsiniz felan diyolar doğrumu

övgü
övgü's picture

Merhaba,
Ben Övgü.Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 4.sınıf öğrencisiyim.Not ortalamam şu an 2.82 ve 2008'de mezun olacağım.En düşük ihtimalle 2.82 ile mezun olacağımı tahmin ediyorum.En iyi ihtimalle de 3.20.
Kanada'da Vancouver veya Toronto' da bulunan üniversitelerde (Alberta gibi..)master yapmak istiyorum. Not ortalamamın 2.82 olduğunu var sayarak buradaki üniv.lerde master yapabilir miyim? Bu arada TOEFL puanım 85 ve orta derecede de Almanca biliyorum.Cevaplarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.
İyi Günler..

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

slm.bende su an anadolu universitesi insaat muhendisliginde okuyorum.1.sinifim.hem lisede hem universite ingilizce hazırlık okudum ve ingilizcem gayet iyi.vancouver da yalniz yasayan bi amcam var.benim geriye kalan 3 yilimi oradaki bi universitede devam etmem mumkunmu.veya okul bittikten sonra orda master a kabul edilirmiyim.edilirsem eger ordan mezun oldugumda orda gecerli bir diplomam ve imza yetkim olurmu.ben su an yaz staji yapiyorum.ve ogrendigim ingilizcenin turkiyede herhangi bir santiyede hicbir faydası olmayacagını dusunuyorum.tavsiyeleriniz ve goruslerinizi bekliyorum.simdiden tesekkur ederim

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Ilk mesaji atan sevgili Ziyaretci:

> 4 adımlık bir planım var

Planiniz cok mantikli, genelde izlenen yok boyle.

> derslerde denklik varmı.

Turkiye'de aldiginiz derslerin bir kismi Kanada'ya transfer edilebilir.

> 6. ayını doldurmuş üniversite öğrencileri kampüs dışında kışın part time yazın full time çalışabilir doğrumu?

Evet, dogrudur.

> vize alırken öğrenci için otomatik birden fazla giriş çıkışa izin verilir şekilde vize alınıyor değilmi?

Evet, multiple entry vize veriliyor.

> Konaklama konusunda zorluk neler çıkabilir yani bizdeki gibi bekara ev vermezler vs gibi toplumsal şeyler varmı :)

Konaklama konusunda sorun yasamazsiniz, bekar, ogrenci gibi ayrimlar cok azdir.

> Üniversite hayatı çokmu zor?

Bolumunuz ile alakali. Fakat sosyal faliyetlere, haftada 1-2 defa cikmaya vaktiniz olur.

> vatandaş olduktan sonra kanada da askerlik vs nasıl?

Kanada'da askerlik yok. 3 sene Kanada'da calisarak askerliginiz bedelli yapabilirsiniz.

> 2. bir dil eğitimi zorunlumu yani adamlar fransızcayı 2.resmi dil ilan etmişler bunu zorunlu olarak yada 2. yabancı dil eğitimi altında veriyolarmı.

Fransizca zorunlu degildir. Kanada'nin Quebec eyaleti haricindeki bolgelerde yasayanlarin %95'i fransizca bilmez.

> Lise 1 harici fen matematik çoğrafya biyoloji gibi kültür derslerinin hiçbirini görmedim bu üniversite kabulunde sorun çıkartırmı?

Okuyacaginiz bolume baglidir. Ama buyuk bir problem degildir.

Erinc
Erinc's picture

övgü yazmış:
Merhaba,
Ben Övgü.Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 4.sınıf öğrencisiyim.Not ortalamam şu an 2.82 ve 2008'de mezun olacağım.En düşük ihtimalle 2.82 ile mezun olacağımı tahmin ediyorum.En iyi ihtimalle de 3.20.
Kanada'da Vancouver veya Toronto' da bulunan üniversitelerde (Alberta gibi..)master yapmak istiyorum. Not ortalamamın 2.82 olduğunu var sayarak buradaki üniv.lerde master yapabilir miyim? Bu arada TOEFL puanım 85 ve orta derecede de Almanca biliyorum.Cevaplarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.
İyi Günler..

Ortalamanizi 3'un uzerine cekmeye calisin, 2.82 ile sansiniz malesef dusuk.

Erinc
Erinc's picture

Ziyaretçi yazmış:
slm.bende su an anadolu universitesi insaat muhendisliginde okuyorum.1.sinifim.hem lisede hem universite ingilizce hazırlık okudum ve ingilizcem gayet iyi.vancouver da yalniz yasayan bi amcam var.benim geriye kalan 3 yilimi oradaki bi universitede devam etmem mumkunmu.veya okul bittikten sonra orda master a kabul edilirmiyim.edilirsem eger ordan mezun oldugumda orda gecerli bir diplomam ve imza yetkim olurmu.ben su an yaz staji yapiyorum.ve ogrendigim ingilizcenin turkiyede herhangi bir santiyede hicbir faydası olmayacagını dusunuyorum.tavsiyeleriniz ve goruslerinizi bekliyorum.simdiden tesekkur ederim

Ortalamaniz iyiyse gecis yapma sansiniz vardir.

Master icin en az 3 ortalama ile mezun olmaniz gerekmektedir.

Lutfen asagidaki blog girisimizi inceleyiniz:
http://www.kanadam.com/blog/istanbuldaki-ozel-universiteler-ile-kanada-u...

seyirdefteri
seyirdefteri's picture

Merhabalar !!!

Ben 1 aylık dil eğitimi için Vancouver' e gelmeyi planlıyorum öncelikle öğrenebildiğim kadarıyla oraya 1 ay geleceğim için sadece 1 aylık vize alabiliceğim söylendi fakat ben orada vizemi 6 aya kadar uzatabilirmişim acaba böyle bir durum var mı ? Çünkü ben çalışıyorum ve sadece 1 ay izin alabilirim eğer 1 aylık süre içinde orada yaşayıp daha sonra kalabileceğime karar verebilirsem tekrar Türkiye 'ye dönüp işimden istifa ederek tekrar dil okulu vasıtasıyla oraya gelerek ingilizcemi ilerleterek sertifika programlarına katılmayı planlıyorum.

Bu konuda bana biraz bilgi verirseniz sevinirim.

Hoşçakalın

Tankut
Tankut's picture
Üye: 10-11-2006

seyirdefteri yazmış:
Merhabalar !!!

Ben 1 aylık dil eğitimi için Vancouver' e gelmeyi planlıyorum öncelikle öğrenebildiğim kadarıyla oraya 1 ay geleceğim için sadece 1 aylık vize alabiliceğim söylendi fakat ben orada vizemi 6 aya kadar uzatabilirmişim acaba böyle bir durum var mı ? Çünkü ben çalışıyorum ve sadece 1 ay izin alabilirim eğer 1 aylık süre içinde orada yaşayıp daha sonra kalabileceğime karar verebilirsem tekrar Türkiye 'ye dönüp işimden istifa ederek tekrar dil okulu vasıtasıyla oraya gelerek ingilizcemi ilerleterek sertifika programlarına katılmayı planlıyorum.

Bu konuda bana biraz bilgi verirseniz sevinirim.

Hoşçakalın

Dil okulu kabulunuz ne kadarsa o kadar sure icin vize alabilirsiniz. TC'ye dondukten sonra tekrar vize basvurusu yapip gelmeniz mumkun. Forumlarimizda aktif olarak yazan Erim Tuna adli ogrencimiz aynen sizin yaptiginiz gibi yapti. Once 1 aylik kursa geldi. Sonra TC'ye donup universite icin Kanada'ya geri geldi. Konu ile ilgili olarak bize email gonderirseniz size ucretsiz danismanlik verebiliriz. Saygilar

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

SELAMLAR BEN SU ANDA ARABISTAN DA BIR TURK FIRMASINDA CALISMAKTAYIM,HAKIKATEN ZAYIF OLAN INGILIZCE SEVIYEMI PROFESYONEL DUZEYE CIKARMAK ICIN BIR DIL OKULUNA GITMEK ISTIYORUM.HANGI YOLU IZLEMEMI ONERIRSINIZ ? GERCEKTEN INGILIZCE HIKAYE YAZABILECEK KADAR IYI BIR INGILIZCE SEVIYEM OLSUN ISTIYORUM.ACABA BANA NE KADARA MAL OLUR ?NE KADAR SURE ORADA BULUNMALIYIM ? ANLAYISINIZ VE YARDIMLARINIZ ICIN COK TESEKKUR EDERIM.

Tankut
Tankut's picture
Üye: 10-11-2006

Bence 1 yil verin Ingilizce'nizin advanced seviyeye gelmesi icin. Okul secimi yapip vizeye basvurmaniz gerekiyor.