Merhabalar bakanlığın açtığı Birleşik Dünya Kolejleri sınavından Victoria'daki Pearson College'a 2 senelik lise bursu kazandım ve gitmeme az bir süre kala sizlere Kanada hakkında sormak istediğim bazı konular var.
1)Oncelikle telefonumu goturebilir miyim? Yani frekans uyumunun Türkiye'den farklı olacağını ve telefonumun çalışmama olasılığı olduğunu duydum.
2)Prizler farklıymış galiba oradan elektronik cihazlarım için bir converter edinme şansım var mı?
3)Kanada'da giyim daha mı ucuz yoksa daha mı pahalı ona gore alısveris yapayım da
simdilik bu kadar herkese tesekkur ederim :)

Oncelikle kazandiginiz burs icin tebrikler.
1. Eger telefonunuz 3 band destekliyorsa Kanada'da calisabilir, ancak Turk hattinizi kullanmanizi tavsiye etmem, cok pahaliya gelir. Kanada'da alacaginiz sim karti sizin telefonunuzda calisir (eger tri-band ise).
2. Prizler ve voltaj farkli. Eger kullanmak istediginiz aletin adaptoru varsa ustunde destekledigi voltaj araligi yazar. 110-240 arasidir genelde. Sayet oyleyse bu aletleri Kanada'da kullanabilirsiniz. Yapmaniz gereken 5$'a donusturucu almanizdir.
3. Fiyatlar degismektedir. Ornegin takim elbise ve deriler Turkiye'de daha kaliteli ve uygun fiyatli iken, marka giysiler (kot, t-shirt, kazak vb.) Kanada'da daha ucuzdur.

Cok tesekkur ederim kusura bakmayın ama aklıma bir soru daha geldi. Okulun bana verdiği information pack te vancouver airport a iner inmez immigration office e gitmem gerektiği yazıyor bu nedir acaba? Öğrenci işlemimi onaylatmak gibi birşey mi tam olarak yapmam gereken nedir?
Tesekkurler!

Rica ederim.
Havaalaninda pasaport kontrolunden gectikten sonra sag tarafta Immigration Office var. Bu ofise gecip okulun veya konsoloslugun size vermis oldugu mektubu gosterdiginiz zaman Study Permit aliyorsunuz. Bunu yapmayi unutmayiniz.

tamamdır hersey icin tesekkurler
gorusmek dileğiyle

Baska sorulariniz olursa paylasabilirsiniz. Biz de Vancouver ve Victoria sehirlerinde yasiyoruz, gelince bize yazarsaniz gorusebiliriz. Hoscakalin.

1 hafta sonra yola cıkıyorum mutlaka yazacağım görüşmek üzere!

mrb cağan bursa'dan sın sanırım , bu sene uwc mülakatına giricem iletişim kurma şansımız var mı? samarcande.ks@gmail.com biliyorum yoğunsun ama boş mail atsan kafi. bu platformu meşgul etmek istemiyorum tşkrler..

Tebrikler caganak eğer isin yoksa beni ekleyebilirmisin sormak istedigim sorular olacak.serkut1991@hotmail.com
Üye: 25-08-2007