Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

Study permit suresi doluyor

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhaba benim 4 yillik multiple ogrenci vizem var yalniz ulkeye giris yaparken 1 yillik study permit verdiler ve suresi de Aralik sonunda doluyor.Sorum,bu tarihi uzatmam gerekiyor mu Eylul ayinda okuluma donmeden once ve this doesnt authorize re-entry yaziyor permitimde bu ne anlama geliyor?tesekkurler..

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Ziyaretçi yazmış:
Merhaba benim 4 yillik multiple ogrenci vizem var yalniz ulkeye giris yaparken 1 yillik study permit verdiler ve suresi de Aralik sonunda doluyor.Sorum,bu tarihi uzatmam gerekiyor mu Eylul ayinda okuluma donmeden once ve this doesnt authorize re-entry yaziyor permitimde bu ne anlama geliyor?tesekkurler..

Eger 4 yillik multiple ogrenci vizeniz universite egitimi icin verildiyse, 4 yillik study permit vermeleri gerekirdi. Kanada'da egitim aldiginiz sure icerisinde gecerli bir study permit'e sahip olmaniz gerekmektedir. Yeni study permit'e Kanada icinden posta ile veya Kanada'ya bir sonraki giris yaptiginizda "immigration office"'e gecerek alabiliriz. Yaninizda tahmini mezuniyet tarihini belirten, okuldan aldiginiz resmi bir belge olursa guzel olur.

Study permit uzerinde "this doesnt authorize re-entry" demesi, sadece study permit ile ulkeye giris yapamayacaginiz anlamina gelmektedir. Ulkeye giris yapabilmeniz icin pasaporta basilan Kanada Vizesi gerekmektedir.

Okan Obuz
Okan Obuz's picture

Ben de soyle bir soru soracagim;

Study Permit'imi yeni uzattim. Haziran 2008'in sonuna kadar suresi var. Ustunde ayni sekilde "THIS DOES NOT AUTHORIZE RE-ENTRY" yaziyor. Yani ayni zamanda gecerli VISA'mizin da olmasi gerekiyor sanirim.

Fakat VISA'm (Ankara'da pasaporta yapistirilan belge) bu ay sonu doluyor. Ocak ayinda Amerika'ya is gezisine gidecegim 2 gunlugune. Bu durumda benim tekrar Kanada'ya girisim problem mi olacak? Yoksa Amerika icin ozel bir durum mu var?

Ayrica VISA'mi da mi uzatmam gerekiyor simdi benim? Yoksa yeni study permit'i almis olmam yeterli mi?

Bana bu hususta yardimci olursaniz sevinirim Erinc Bey. Tesekkur ederim...

Gulcan
Gulcan's picture
Üye: 10-11-2006

Merhaba,

Study permit sizin de belirttiginiz gibi "does not authorize re-entry", yani Kanada'yi terk ederseniz iceriye study permit ile giremezsiniz. Study permit bir nevi kalis vizesi. Pasaportunuzdaki giris vizesinin dolmasi kalisinizi etkilemez. Burada bulundugunuz sure boyunca study permit'inizin olmasi yeterli. Ulke disina ciktiginiz zaman ise pasaportunuzdaki vizeyi yenilemeniz gerekiyor. Bunun tek istisnasi Amerika. Pasaportunuzdaki vize bitse bile study permit'iniz ile Kanada'ya tekrar giris yapabilirsiniz.

Guncel bilgiye sahip olmakta fayda var. CIC'yi arayip son durumu kontrol etmenizi oneririm.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Tesekkur ederim Gulcan Hanim.

O zaman bu durumda benim Amerika'ya gitmem durumunda girisimde bir problem olmayacak. Devam ettigim dil okulundan da bir yazi almami tavsiye etti bazi arkadaslarim. Kanada'ya tekrar giriste dil okulundan aldigim bu yazi ve gecerli study permit'imi gosterdigim zaman suresi dolmus VISA'min negatif etkisinin ortadan kalkacagini soylediler. Ama yine de sizin gibi bu iste tecrubesi olan kisilerden teyit almak beni daha cok rahatlatacaktir.

Okan Obuz
Okan Obuz's picture

Kusura bakmayin. Internetimde problem var. O yuzden iki defa yolladim yanlislikla ayni meaji. Yine de mesajima bir yorum yaparsaniz memnun olurum. Bana arkadaslarimin yaptigi tavsiyelerin ne kadar dogru oldugu hakkinda...

Tankut
Tankut's picture

Kanada vizenizin dolmus olmasinin Amerika giris cikislarinda onemi bulunmuyor. Study permit'inizin olmasi yeterlidir. Yaninizda guncel bir ogrenci belgesi bulunursa gumrukte sorarlarsa gosterebilirsiniz. Faydasi var. CIC'yi arayip oradan da bilgi almanizi tavsiye ederim.

Esat
Esat 's picture

Iyi gunler..Benimde soyle bir sorunum var Kanada'ya giris yapali yaklasik 2 ay olacak ancak bugun yine Turk bir arkadasimin pasaportunu gorunce farkettim benim "study permit" kagidim yok. Ne Tukiye de ki araci kurumum ne de havaalanindaki officer beni immigration office'e yonlendirmedi. Havaalani icinde bagajimi beklerken yine kontrol ettiler belgelerimi ve yine kimse birsey demedi bende dogruca cikis bolumune gittim. Ne yapmam gerekir, bir sorunla karsilasir miyim? Simdiden tesekkur ederim.

Kerem
Kerem's picture

Merhaba,

Istanbul'daki okulumu bitirip 1 ay kadar once Ottawa'daki kuzenimin yanina tatile geldim.Eger burda egitimimie devam etmek istersem ve ayni zamanda calismak da istersem nasil bir yol izlemeliyim?

Tesekkurler

Kerem

Tankut
Tankut's picture

Esat yazmış:
Iyi gunler..Benimde soyle bir sorunum var Kanada'ya giris yapali yaklasik 2 ay olacak ancak bugun yine Turk bir arkadasimin pasaportunu gorunce farkettim benim "study permit" kagidim yok. Ne Tukiye de ki araci kurumum ne de havaalanindaki officer beni immigration office'e yonlendirmedi. Havaalani icinde bagajimi beklerken yine kontrol ettiler belgelerimi ve yine kimse birsey demedi bende dogruca cikis bolumune gittim. Ne yapmam gerekir, bir sorunla karsilasir miyim? Simdiden tesekkur ederim.

6 aydan az sureli ogrenci vizeleri icin study permit gerekmiyor.

Tankut
Tankut's picture

Kerem yazmış:

Merhaba,

Istanbul'daki okulumu bitirip 1 ay kadar once Ottawa'daki kuzenimin yanina tatile geldim.Eger burda egitimimie devam etmek istersem ve ayni zamanda calismak da istersem nasil bir yol izlemeliyim?

Tesekkurler

Kerem

Kerem Bey calisma izniniz olmadan calisamazsiniz. Konu hakkinda blog yazilarimiz var onlari inceleyebilirsiniz. Ne egitimi almak isiyorsunuz? Ona gore calisma sartlari degisiyor cunku.

Üye: 10-02-2008

Tankut Bey sabrinizi takdir ettim vallahi. Bikmadan usanmadan ayni sorulara cevap veriyorsunuz. Millet buna ragmen okumayip ayni sorulari tekrar soruyor.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

slm mrb ben de kanada da okumak istiyorum lütfen yardımcı olursnaız sevivnirm