Universite kabul kosullari diye bir blog yazisi var Kanadam.com'un sitesinde. Onu incelersen sorularina cevap bulabilirsin. Senin durumun kolejlik gibi gozukuyor :) Kanadam ekibine email atarsan yardimci olurlar.

merhaba oncelikle bu durumda yapmaniz gereken ubc gibi buyuk univ degilde daha kucuk unuiv arastirmaniz, eger onlardanada bir sonuc alamazsaninz college lere yazilabilr ve orda okuduktan sonra bir univ teye gecis yapabilirsiniz, ustelik cogu college TOEFL veya IELTS istemiyor kendi sinavlari var ve onlarda cok fazla zor degil, size torontodaki `Centennial college` i arastirmanizi tavsiye ederim.

Evet sadece kolej degil universitelerin de kendi Ingilizce sinavlari var. TOEFL icin kasmaya gerek kalmayabilir. Kanadam.com blogunda Kanadada universite ile kolejlerin farkini anlatan bi yazi var.
Merhaba Adım Doğu
Arkadaşlar ilk başta hepinizden özür diliyorum eğer soracak olduğum soru sorulmuş ve tekrar sorarak daha önceden cevaplayanları uğraştırıyorsam. Fakat tüm başlıkları okuma fırsatı bulamadım ve kısıtlı bir süre içerisinde cevap almak zorundayım.
1- UBC'nin ve birkaç üniversitenin sitesine baktım çoğu hangi bölümü seçersen seç international öğrenciler için lise diploma puanını 5 üzerinden 4 ya da 3.60 falan istiyor.Benimki 2.55 gibi bişey. Ben arts okumak istiyorum,Visual Arts olur Graphic Design bölümü olur çok fark etmez çünkü hepsi ilgi alanıma giriyor. 4 senelik bir üniversite istiyorum. Şimdi benim lise diploma puanıma bakmaksızın(ya da 2.50 isteyen) hangi üniversiteler var? Yani ben bu puanla nerede 4 sene arts okuyabilirim?
not(kanada'da vancouver PLI'da 9 ay dil eğitimi aldım.8b out of 10 ile bitirdim okulu,tabi tüm okullar bir toelf ya da ielts sınavından başarılı bir sonuç istiyor,o tamamdır canımı dişime takar kazanırım sınavı ama okul puanımı değiştirme gibi bi şansım yok)
bu kararı da niye aldım çünkü zaten öyle ya da böyle kanada'ya geri dönüp orada yaşama planım vardı. E madem orda yaşamak istyorum orada okuyayım o zaman burda öss falan uğraşmayayım dedim.Çünkü burda işler hep değişecek hayallerim solacak biliyorum.
Cevaplarınız ve yardımlarınız için çoook teşekkür ederim!