Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

sabıka kaydı

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhaba,
Umarim bir yanit alirim, sorum su; herhangi bir gocmenlik veya gecici calisma basurusu esnasinda adli sicil kaydi isteniyor, kriter su; "Adli sicil kaydı olmamasi ya da ülke guvenligini tehlikeye dusurme riski olmamasi" Bunu nasil okumak gerekir? Yani ornegin karsiliksiz cekten ceza alan bir kisi kabul edilebilir mi? Yoksa hani ulke guvenligi ile ilgisi yok denip degerlendirilebilir mi? Simdiden cok tesekkur ederim.. RG

Tankut
Tankut's picture
Üye: 10-11-2006

Konuyu bir Kanada göçmenlik avukatına danışmanız daha faydalı olacaktır ama benim kişisel tahminim sabıka kaydında ne yazıyorsa onu dikkate alırlar. Sonuçta genel olarak sizin Kanada için ne kadar iyi bir insan kaynağı olup olmayacağınızı anlamaya çalışıyorlar. Tek baktıkları ülke güvenliği değil.

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Merhaba, alinan cezanin tarihi ve boyutu onemli, bunun yaninda ayni sucun Kanada'da nasil cezalandirildigi da dikkate aliniyor. Ingilizceniz iyiyse bu yaziyi inceleyebilirsiniz. Vize basvurusunda bu durumun engel cikartip cikarmayacagini ogrenmek istiyorsaniz, lutfen iletisim sayfasindan bize yazin, size yardimci olabilecek kisinin kontak bilgilerini verelim.

Benim kisisel dusuncem ise sucun hafifligi ve hapis cezasi olmamasi (varsayiyorum) nedeniyle cok fazla dikkate alinmayacagi, ancak bu konuda daha bilgili birine danismalisiniz.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Cok tesekkur ederim, cevaplariniz icin, verdiginiz link de gercekten cok faydali gorunuyor, bu konuda bir danisman ile gorusmedeyim, sayet beni tatmin edecek bir yanit alamazsam sizden o ismi alacagim. Tekrar tesekkurler....

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Rica ederiz, bol sans.

makro
makro's picture

merhaba..

peki üzerinize birisini yaralamaktan açılmış bir dava açılırsa ne olur? dava henüz sürmekte ve bir ne bileyim işte hapishaneye felan girmedim.. savcılık sevk etti ilk mahkemede serbest kaldım.. bu durumda sanırım sicilim temiz olmuş oluyor.. hapishaneye hiç girmediğim için ? sadece bir gece nezarathanede kaldım.. dava henüz başlamadı bile ( aradab 5 ay felan geçti ama hala başlamadı )

teşekkürler

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

makro yazmış:
merhaba..

peki üzerinize birisini yaralamaktan açılmış bir dava açılırsa ne olur? dava henüz sürmekte ve bir ne bileyim işte hapishaneye felan girmedim.. savcılık sevk etti ilk mahkemede serbest kaldım.. bu durumda sanırım sicilim temiz olmuş oluyor.. hapishaneye hiç girmediğim için ? sadece bir gece nezarathanede kaldım.. dava henüz başlamadı bile ( aradab 5 ay felan geçti ama hala başlamadı )

teşekkürler

eger siciline islendiyse bu is yas olur ona gore bir avukata falan sor.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

makro yazmış:
merhaba..

teşekkürler

eger siciline islendiyse bu is yas olur ona gore bir avukata falan sor.

makro
makro's picture

yok işlemedi.. daha cezaevine bile girmedim.. belkide hiçbir ceza almam.. şahitler benden yana çünki ben haklıydım.. (o beni yaralayacaktı yoksa )

ama sonuçta iltica yada göçmenlkik başvurusu yaptığımızda bu davada göz önünde bulundurulur sanırım.. böyle arada kaynayıp gitmezya :(

bu arada yaşım 17 .. ve bu olay 16 yaşındayken olmuştu.. yaşdanda aff olabilir belki :(

teşekkürler