Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

Kanadada İngilizce kursu ve ardindan universite

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

herkese slm öncelikle torontoya gidiyrum agustosta vizem evrakler hersyim hazır dil okulu plı gidiyorum bitirdikten sonra da üniversiteye gitmek istiyorum kafamda da endüstri müh. yada tıp var .sormak istediğim şey şu üniversiteye girmek kolay olacak mı vede toefldan puanlara göre secim yapılabilyor herhalde ,tıp içinde diploma notunun belirli bir ölçüsü var mı mesela benim not ortalamam 5 üzerinden 3.09 tercih yapablirmiyim tıbbı ...şimdiden cevp için teşekkürler.

Tankut
Tankut's picture
Üye: 10-11-2006

Kanadada İngilizce kursunuz hayirli olsun. Bitirdikten sonra ya PLI'in anlasmali oldugu universitelere devam edebilirsiniz ya da disaridan bir universiteye basvurmak isterseniz TOEFL sinavina girerek basvuruda bulabilirsiniz. Zamani gelince basvurularinizda size yardimci olabiliriz.

Kanada'da tıp okumak ile ilgili olarak asagidaki blogumuzu inceleyebilirsiniz:

http://www.kanadam.com/blog/kanadada-tip-okumak-mumkun-mu

fatih
fatih's picture

yani şimdi ben dogrudan kanada da tıp okumak mümkün değil gibi bi anlam kazandım dogru anlamışmıyım istesekte basarılı olsakta tıp okuyamıcaz

Tankut
Tankut's picture

Kanada'da tıp eğitimi Turkiye'dekinden farklidir zaten. Burada tip lise sonrasi verilen bir egitim degildir. Professional bir derece oldugu icin universite sonrasi alinan bir egitimdir. Kabullerde oncelik de universiteyi saglik alaninda okumus ogrencilere verilir.

Eger Kanada'da tip okumayi cok istiyorsaniz oncelikle burada biomedical sciences, veterinerlik gibi bolumlere gelebilirsiniz. Ileride Kanada gocmenliginizi hallettikten sonra tip fakultelerine basvurmaniz mumkun.

fatih
fatih's picture

peki endüstri müh. böyle bir sorun olmaz dimi sanırsam yani istdeğim gibi tercih edebilirim bu bölümü?

fatih
fatih's picture

vede ben toronto veya ontario da üniversiteye gitmek istiyorum ;tahminen gitmek istediğim bölümün fiyatı ne kadar olur iki bölge içinde ..

Tankut
Tankut's picture

fatih yazmış:
peki endüstri müh. böyle bir sorun olmaz dimi sanırsam yani istdeğim gibi tercih edebilirim bu bölümü?

Kanadada Endüstri Mühendisliği master'lari basvurularinda benzer sorun yasamazsiniz.

Tankut
Tankut's picture

fatih yazmış:
vede ben toronto veya ontario da üniversiteye gitmek istiyorum ;tahminen gitmek istediğim bölümün fiyatı ne kadar olur iki bölge içinde ..

Arastirilmasi gerekiyor. Okuldan okula fiyatlar degisiyor. Master basvurularinizda size yardimci olmak isteriz.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Selamlar Ben istanbulta tip okuyan bir ogrenciyim.Simdi ise vancouverde ingillizce egitimi goruyorum (Daha once istanbulda 1 yil hazirlik gormeme ragmen). Ileride tip egitimimi burda devam ettirme konusuda(turkiyedeki adi uzmanlik) sizden bilgi isticektim . Ozellikle Toronto universitesinde. Web sitesini incelemeye calistim birsey anlamadim . Cevabinizi 4 gozle bekliyorum...
tesekkurler.

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Lutfen asagidaki blog girisini inceleyiniz, diger sorularinizi bize yazabilirsiniz:

http://www.kanadam.com/blog/kanadada-tip-okumak-mumkun-mu

hassan
hassan's picture
Üye: 05-08-2007

Ziyaretci olarak yazdigim mesaja cevap icin sagolun.Yarin bizim okul tatil. Sizin durumunuz nedir. Bir ugrayabilirim 1st Ave ye. Saygilar

Tankut
Tankut's picture

hassan yazmış:
Ziyaretci olarak yazdigim mesaja cevap icin sagolun.Yarin bizim okul tatil. Sizin durumunuz nedir. Bir ugrayabilirim 1st Ave ye. Saygilar

Hassan: iletisim sayfamizdan email gonderirseniz Vancouver'da gorusmemizi koordine edelim.

BORA ALAP
BORA ALAP's picture

Sayın Tankut,

Ben 1988 doğumluyum, geçen sene Türk Telekom Anadolu Meslek Lisesi Radyo Televizyon Bölümü mezunuyum. İngilizcem yok denecek kadar az ve ben Kanada da üniversite okumak istiyorum tabii ki kendi branşımda.Bu konuda bana yardımcı nasıl olur sunuz? Gerekli bilgileri sizden nasıl alabilirim.

İyi günler dileği ile, en yakın zamanda haberleşmeği diliyorum.

Bora ALAP

Tankut
Tankut's picture

Bora Bey Ingilizce'nizin ve not ortalamanizin iyi olmasi gerekiyor. Ingilizce'niz yetersiz oldugu icin once burada Inglizce hazirlik okuyabilirsiniz. Not ortalamasi icin ise asagidaki blog girisimizi inceleyin lutfen:

http://www.kanadam.com/blog/kanada-kolej-ve-universiteleri-arasindaki-fa...

Universitelerin yillik ucretleri 12-15bin K.dolari arasinda degisiyor. Maddi olarak karsilayabiliyorsaniz iletisim sayfamizdan bize not ortalamanizi bildirirseniz size daha fazla yardimci olabiliriz. Saygilar.

ferda
ferda's picture

Degerli Dostlarimiza bizi bilgilendirdikleri icin cok tesekkur ediyorum. Ekim - Kasim aylarında 4-6 aylik dil egitimi almak icin Kanada'ya gitmeyi dusunuyorum. Bazi sorularim olacak yanitlarsaniz sevinirim.
28 yasindayim.Türkiyede bazi olanaksizliklardan dolayi Acik Ogretim Üniversitesi Halkla İliskileri bitirdim. simdi gecis yapip iktisat fakültesi 3.sinif ogrencisi olarak devam ediyorum.

*Halkla İliskiler ve reklam tanitim sektörleriyle ilgili mesleki kurs yada eğitim alabileceğim kurumlar var mi Kanada da ?

*Fiyat, dil okulu ve iklimi olarak bize en uygun şehir hangisi olabilir?

*Kanada Ailelerin kültürel yapilarini ve yasam tarzini anlatan benimle paylasabileceginiz bir dokuman var mi?

*Intermediate duzeyinde ingilizcem var gelistirmek icin 4-6 ay yeterli olabilir mi ?

*Her donem okul ucretleri ayni mi Malta gibi sezon farki uygulamasi var mi okullarda?

* Ekonomik ucak bileti bulmak icin sizin bir oneriniz var mi?

verdiginiz bilgiler icin simdiden tesekkur ederim.

Sevgiler....

Gulcan
Gulcan's picture

Merhaba Ferda Hanim,

Ilgi alaninizla ilgili sertifika, diploma ve universite programlari bulunuyor burada.

Sehir olarak baktiginizda ise kucuk sehirler buyuklere gore daha uygun fiyatli olabiliyor. Eger Vancouver, Toronto, Montreal gibi sehirlerde yasamak sizin icin oncelikli degil ise Victoria, Ottawa ve Halifax gibi daha kucuk olcekli sehirleri tavsiye ederim. Tabi kis geliyor :) Iklim derseniz bati yakasinda hemen hemen hic kar yagmadigini hatirlatmak isterim.

Kanada'da tipik bir aile yapisi yerine cok kulturlu aileler sozkonusu dersem yanlis olmaz. Onemli olan ailenin kokeni. Cogu ailenin altyapisi farkli milletlere dayaniyor. Zaten toplum dunyanin her kesiminden insan mevcut. Fransiz ve Ingiliz kulturlerinin baskin etkisi tabi ki hissediliyor. Kulturel olarak takip etmek istiyorsaniz gazetelerini okuyabilirsiniz.

Ingilizcenizi gelistirmek icin 4 ay biraz sizi zorlayabilir, 6 ayin yeterli olacagini dusunuyorum. Tabi burada onemli olan sizin cabalariniz. 6 ay sadece okula gidip gelir, pek de calismazsaniz hic ilerleme kaydedemezsiniz.

Dil okullarinin donem donem indirimleri oluyor. Bazen ulkelere ozel indirim yapiyorlar.

Ucak biletleri icin sizi bize yardimci olan arkadasa yonlendirebilirim.

Iletisim sayfasindan bana e-maille ulasabilirseniz, detayli olarak dil okulu alternatiflerinizi tartisabiliriz.

hanse
hanse's picture

merhaba benım arkadasım 4 yasından 14 yasına kadar almanyada yasamıs.ondort yasında almnanyadan temellı donus yaptı ve oradan 7 inci sınıfı bıtırdıkten sonra gelmıs ve turkıyede egıtımıne devam etmemıs.suan orta okulu ve lıseyı dısarıdan bıtırıp lıse dıplomasını almak ıstıyor.lıse dıplomasını buradan albılırmı?alabılırse bunu nasıl yapmalı?nereye basvurmalıyız ve neler gereklıu bunun ıcın?

Üye: 10-02-2008

Benim bildigim Kanadada uzaktan lise yok.