Merhaba.
İleride eğitimimden sonra da başvurmayı düşündüğüm göçmenlik hakkında sormak istediğim bir kaç soru var.
ORada eğitim görmüş bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla Kanada vatandaşı olabilmek için 500.000 (beş yüz bin) CDN ödememiz gerekiyormuş bu doğru mu?
Bu ödeme olayı göçmenlik ile ilgili mi? Yani göçmenliğe başvururken (67yi geçtik her koşullar tamam) yüksek bir meblağ ödeniyor mu?
şimdilik bu kadar. iyi çalışmalar.

Merhaba,
Kanada'ya gocmen olarak gidebilmek icin bir kac farkli yol var. Arkadasinizin size bahsettigi yatirimci gocmen olarak gelmek istiyorsanız gecerli.
Eger Vasifli Gocmen (Skilled worker) olarak basvuruyorsaniz dediginiz gibi 67 puan alip basvurunuzu yapabilirsiniz. Bu yolla basvurursaniz kendinizi Kanada da en az 6 ay idare edicek kadar, tek kisi iseniz yaklasik 11.000 kanada dolari paraniz olmasi gerekiyor. Bu paranin miktari basvurunuzdaki kisi sayisina gore degisiyor. Bu parayı Kanada hukumetine vermiyosunuz ama sadece hesabınızda bu paranin bulundugunu gostermeniz yeterli.
Anladigim kadariyla bu konuya cok yenisiniz o yuzden kanadanın resmi gocmenlik sitesine (www.cic.gc.ca) goz atmanizi tavsiye ederim.

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Bana hemen şimdi lazım olmadığı için pek üzerine düşmüyorum, duyduğum şeyi merak ettim. Daha göçmenliğe var :) Teşekkürler.

merhaba fatih ben,kanadada çalışacağım iş yeri hazır akrabamda var yüksekokul mezunuyum kanadaya hangi yoldan gidebilirim yardımcı olurmusunuz arkadaşlar

merhaba ben denizciyim ve makina bölümünde yağcı olarak çalışmaktayım 3 ay sonra evleneceğim ve kanada,da eşimle birlikte yaşamak istiyorum ben ilköğretim 6,dan terkim eşim ise lise 2den terk daha önce denedim ama eğitimden dolayı bi türlü olmuyor ne yapmam gerekir şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim SAYGILARIMLA TARIK GÜNGÖR

Fatih Bey, is teklifinizin HRDC'den onayli olmasi gerekir, eger oyleyse calisma iznine basvurabilirsiniz.
Tarik Bey, malesef bu durumda Kanada'ya gelme sansiniz yok denecek kadar az. Zaten eger Ingilizce bilmiyorsaniz Kanada'da hic sansiniz yok.

ben yakında canadaya gitmek istiyorum orda çalışmak istiyorum ama vasıflı değilim sadece şöförlük yaparım tek vasıf bu nasıl giderim eğer gidersen orda zorluklarla karşılaşırmıyım yani insanlarında bahsettim

merhaba ben itü gemi inşaat mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim ileri düzeyde ingilizcem var ve okulu bitirdikten sonra master ımı yapıp kanada ya yerleşmek istiyorum sizce orada hangi standartlarda iş bulabilirim ve kanada vatandaşlığına geçişim kolay olurmu şimdiden teşekkürler

Merhaba,
Marmara Üniv.İşletme mezunuyum;çok iyi derece İngilizce biliyorum.Kanadada alanım ile ilgili açık iş pozisyonlarına yada işverenlere yada firmalara nasıl ulaşabilirim.
Teşekkürler

monster.ca
yahoo hotjobs
workoplis
jobbank Canada gibi sitelerden ulasabilirsiniz, websiteleri icin Google'da aratiniz.

Selamlar
ben bi şeyi merak ediyorum.Kanadada Göçmenlik bürosunda çalışan yakın bi arkadaşım var. Göçmen olarak gitmeye karar verirsem bana ne gibi faydası dokunur. ayrıca Marmara Uni. Turizm ve Otel iş. mezunuyun. iyi derecede inglizce biliyorum. ayrıca büyük bi otelde resepsiyonistim. Bunların bana bi artısı olurmu Kanadaya gitmek için

merhaba
ben hülya. 2003 marmara hemşirelik yüksek okulu mezunuyum ve 5 yıldır çalışıyorum.
Kanada da hemşirelik yapmak için ne gerekiyor? dil problemini orada da çözebilirmiyim? bu konuda bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler

merhaba ben hacettepe ünüversitesi hemşirelik bölümü öğrencisiyim.mezun olduğumda kanada da çalışmak istiyorum.neler yapmam lazım we ordaki çalışma şartları hakkında bilgi almam mümkün mü?şimdiden teşekkürler.

Gocmenlik burosunda calisan arkadasinizin yarari olmaz. Gocmenlik basvurulari icin blog yazisi hazirliyorum. Lutfen sitemizi takip ediniz.

Alternatifleriniz gocmen ya da ogrenci olarak gelmek. Dogrudan hemsire olarak calismaya baslayamazsiniz.

Gocmen ya da ogrenci olmaniz gerekiyor. Dogrudan calismaya baslayamazsiniz. Blog yazilarimizi inceleyiniz.

merhaba ben transseksüelim kanada da iş bulma olasılğım nedir ve kanada hükümetinin ve vatandaşlarının benim gibilere bakış açısı nedir?

selam ben kanadaya gitmek istiyorum ve bir işadamı arkadaşım istek yapacak ben ingiliz ce hiç bilmiyorum ben orada kalmak ve çalışmak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor bana bir yardımcı olurmusunuz lütfen

merhaba... Ben 39 yaşında ve 1şimde 50 yaşında. Eşim ileri derecede almanca biliyor. ben türkçe :) Ancak yaklaşık 150.000 $ + 5 . 6 gayri menkulumuz var. Kanada ya fena taktım. Gitme ihtimalimiz varmı bilgi verirseniz minnettar kalıcam
sevgilerimle

merhaba ben yüksek lisans yapıyorum ve bnun devamı için ve ingilizcemi de geliştirmek için kanadaya gitmek istiyorum ne yapmam gerekıyor? iyi günler!!

selam ben ingilterede ingilizce egitimi aliyorum 6 ay sonra kursum bitiyor ve kanadaya gitmeyi istiyorum resim ogretmenliginden mezunum kanadaya gidebilmek icin nekadar sansim olabiir ve nerelere basvura bilirim

Arkadaşlar genel olarak mesleklerinizi icra edebilmenizde en büyük etken öncelikle iyi ingilizcenizin olması ve sonrasında da öncelikle working permit alabilmeniz. Working permit almakta öyle cok kolay değil. Yüksekokul mezunu olabilmeniz ve vasfınızın olması gerekli. Internetteki iş arama sitelerinde bulunduğunuz şehirdeki işleri sürekli takip edebilmeniz gerekmekte. Ama herşeyden önce iyi bir İNGİLİZCE şart. İngilizce olmadan zaten Kanadayı unutun :).
Bunun dışında 150bin dolar + Gayrimenkulu olan bi sahsın sorusuna gelince: Duydugum kadarıyla Kanada ÜLkesine para getircek insanlara her zaman göçmenlik kapılarını sonuna kadar acmakta ve yanılmıyorsam eger sizden aldıkları parayı atıyorum 3 4 yıl içersinde tekrar geri de ödüyorlar. Bi araştırın derim.

Kanada'da insan haklarina saygili bir ulkedir. Cinsellginizden dolayi herhangibir ayrimciliga maruz kalmaniz kanunlarla yasaklanmistir.

Kanada'da dil egitimi almaniz mumkun. Aylik ucretler 600-1300 K.dolari arasinda degisiyor. Kac ay egitim almayi dusunuyorsunuz? Iletisim sayfamizdan bize yazarsaniz daha fazla yardimci olabiliriz.

Iletisim sayfamizdan Kanada'ya ne amacla gelmek istediginizi yazarsaniz size bilgi verebiliriz.

Kanada'ya isci ya da gocmen olarak gelmeyi dusunenler asagidaki yazimi inceleyebilirler:
http://www.kanadam.com/blog/kanada-ya-isci-ya-da-gocmen-olarak-gelmek
Gocmenlige basvurabilmek icin belirtilen sartlari saglamaniz gerekiyor. Maddi durum bunlardan sadece bir tanesi. Yazimi inceledikten sonra konu ile ilgili olarak sorunuz olursa iletisim sayfamizdan bize email gonderebilirsiniz.

slm ben ismail kahramanmaraşta yaşıyorum burda tekslitle uraşıyorum orada çalışmak istiyorum oraya gitmek için ne yapmam gerekli bana yardımcı olurmusunuz bütün bilgilerini verebilirmisin beni dinlediginiz için çok teşekkür ederim cevab bekliyorum şimdilik bye

Sayin yetkili,
Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
Ailem ile Kanada gocmeni olarak 2005 de kabul edilip suresi icerisinde Kanada'ya giris yaptik.
3 ay kadar Kanada'da kaldiktan sonra islerim dolayisi ile TR ye geri dondum, esim ve cocuklarim ise yaklasik 2 senedir Kanada'da yasamaya devam ediyor.
Ailem yaklasik 1 yil icerisinde vatandas olacak.
PR kartimin expiry 'si 2011 de bitiyor.
5 senelik sure icerisinde yeteri kadar Kanada'da yasamadigim icin benim ailemle ayni anda vatandasliga basvuramayacagim ortada..
Bu durumda ;
1- Pr kartin sure sonunda gocmenlige dair haklarimin durumu ne
olacak? Yeniden bir kalici oturum icin uzatma vereceklermi?
2- Mucbir sebep one surerek , bu kanal isletilebilir seklinde
bir duyum almistim.Konu hakkinda detayli bilgi
verebilirseniz memnun olurum.(gocmenlik resmi sitesinin ilgili
sayfasini bulamadim)
Tesekkurler,
Bertan

kanadada master yapmak istiyorum ama nasil ? unuversiteyi bu sene bitiriyorum azarbaycanda uluslararasi iliskiler mezunu olacagim.yani yurtdisi mezunu olcam denkliyim.ekstra avantaj yada dezavantajimiz var mi?orda nasil okuyabilirim inigilizce bilmeyenler oraya gidip nasil master yapabilir ? yada orda bir yil hazirlik okuduktan sonra master yapabilirmiyiz ? eger mumkunse ucreti ne kadar ? hazirlikta dahil? simdiden saolun...

Iyi gunler Tankut Bey,
Benim kiz arkadasim Kanada'li ve evlenmek icin Turkiye'ye temmuz ayinda gelecek. Daha once dil okulu icin vize basvurusunda bulunmustum ama vizeyi alamadim. Acaba evlendikten sonra vize daha once vize alamamam evlilik sonrasi Kanada'ya gidisimde olumsuz bir etki yarayirmi?

Gokhan Bey artik vize alamazsiniz. Evlendikten sonra TC'den gocmenlik basvurusunda bulunmaniz en uygun yol. Kanada'liyla evli oldugunuz icin en fazla 1 yil surer sonuclanmasi.

Tanku Merhaba,
Ben Sema suan esim ve kizimla 3yildir Ukraynada yasiyoruz.Kizim 9 yasina girecek ve ingilizce egitim veren ozel bir okulda 4.sinifda ogrenim goruyor.Malesef burda egitim seviyesi oldukca dusuk.Bu nedenle kizim ve ben kizim ilkokulu bitirdikden sonra Kanadada yasamak istiyoruz.Esim ara ara gelecek.Ben 42 esim 44 yasinda.Ben almanca biliyorum suan rusca ogrenmeye calisiyorum.Endustri muhendisiyim daha onceden 8 yil calisma hayatim oldu.Suan calismiyorum.Esim burda tekstille ugrasiyor kendi isi.Benim sorum, bu durumda bizim orda bulunabilme imkanimiz var mi?Kizim ilkokulu bitirene kadar Ingilizce derside alabilirim enazindan kendi isimi gorecek kadar.Simdiden ilginize tesekkur ederim.
SELAMLAR

Merhaba yazınızı okudum ama birkaç sorum olacaktı,
Ben ve karım Kanada vatandaşı olmak istiyoruz.Family Class olarak başvurabilmemiz için illahaki bir Kanadalıylamı evli olmak gerekiyor.Birde diyelimki Skilled Worker olarak gitmek istedik benim başvurum kabul edilir ve karımınki kabul edilmezse ne oluyor yani sadece benim kazanmamın yetipte karımıda beraberimde götürebileceğim bir şekli yokmudur Kanada'ya göçmenliğin.Şimdiden teşekkür ederim.

Tankut bey, Erinc bey,
Hem forum sayfasina 03/02/2008 tarihinde,
hem de bu mail adresinize asagidaki sorumu dile getirdigim halde
cevap alamadigimi uzulerek bildiriyorum.
Sonraki tarihli sorulara gayretle cevaplar vermeniz de surpriz oldu.Anlamaya calisiyorum,sorulara cevap vermek konusunda tercih ettiginiz oncelikler mi var,yoksa gercekten cevabi zor bir sorumu sordum? Umarim bu mailim , dikkatinizi cekip bir cevap alabilmemi saglayabilir...
tesekkurler
Bertan

Bertan Bey Kanadam.com forumu tum uyeler arasinda bilgi alisverisi saglamak amaciyla kurulmus bir forumdur. Forumda sorulan her soruya benim cevap vermem beklenmemelidir. Her ne kadar tum sorulara cevap vermek istesem de malesef vakit buna musade etmemektedir.
Gocmenlik hakkinizi kaybetmemek icin PR olduktan sonraki 5 yilin en az 2 yilini Kanada'da gecirmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde PR kartiniz expire olduktan sonra uzatmak icin basvurdugunuzda sorun yasarsiniz.

Yeniden merhaba,
Kurulus amacinizi su an ogrendim,
lakin, su ana kadar inceledigim kadariyla tum soru soranlarin muhatabi, seslendigim 2 kisi ve bu kisiler, gayet muntazam olarak talepleri karsilamakta...
Vakit bulamamaktan dolayi cevap veremediginizi soylemissiniz ancak, sonradan sorulan sorulara verdiginiz cevaplarin zamanlamasi bunu kanitlamiyor.
Sizi harekete gecirebilmek icin talebimi 2.kez tekrarlamasaydim
ne kadar sessiz kalacaginizi hakikaten merak ediyorum.
Bu tur yazisma ortamlarini germek elbette hos durmuyor ancak
verdiginiz cevap, beni bunlari dile getirmeye zorladi.
Talebimi tam olarak karsilamasa bile cevabiniz icin tesekkur ederim.
Bertan
ps : Sordugum soru ile ilgili, e-mailime yolladiniz profosyonel
yardim talebiniz icin ayrica tesekkur ederim.

merhaba,ben dişhekimi eşim doktor iki çocuğumuz,400 000 dolaımız var.kanada'da yerleşme şansımız varmı?

merhaba size bir sorum olacak oranın vatandaşı olan bırsı ıle evlendıkten sonra vize başvursunda bulunursak kac ayda cıkar yardımcı olursanız sevınırım şimdiden teşekkürler

merhaba kanada vatandaşlık testinden 75 puan aldım, duyduğum kadarıyla TCden başvurulduğunda vatandaşlık 5 senede Kanadadan başvurulduğunda ise 2 senede veriliyormuş. mütercimlik mezunuyum. iyi derecede ingilizce ve akıcı düzeyde de fransızca biliyorum.buradan sertifika programına kayıt yaptırıp gittiğimde 2 senelik vatandaşlık prosedürünü kanadadan başlatabilir miyim? teşekkürler:)

merhaba.ben lisans hemşirelik mezunuyum.kanada da çalışmak için neler yapmalıyım.basamaklar izleyeceğim yol nedir?teşekkürler.

ilgili linke bakabilirsiniz.
http://www.kanadam.com/blog/kanada-ya-isci-ya-da-gocmen-olarak-gelmek

merhaba ben lıse son sınıf ogrencısıyım unıversteyım orada gormek istıyorum boyle bır hakkım varmı

Bertan bey hakikaten arkadaşlar seçtikleri sorulara cevap veriyolarlar galiba hepimize değil ne yazık ki:(

merhaba ben bilge adam'dan (microsoftan) network için (uluslararası) uzmanlık belgesi aldım ve kanada'ya gitmek istiyorum 2 yıllık bilgisayar(programlama) bölümünü bitirdim kanada'ya çalışmak için gitmem çok zor olur mu ve ayrıca bu bana ortalama ne kadara mal olur? bilgileriniz için teşekkür ederim..

merhabalar ben su anda amerikada j1 vizesi ile aupirlik programina devam etmekteyim 12 kasim itibariyle vizem bitiyor ama ondan once kandaya gitmek ve orayi gormek istiyorum bunun icin manhattandaki konsolosluga gidip vize almak istiyorum azami suresi ne olur acaba bir bilginiz varmi?

Idil hn,
Bu siteyi ilk gordugumde ihtiyaci olanlara cevap verebilecek birileri var deyip memnun olmustum,ancak soruma malum cevabi alinca tamamen ticari kaygi olduguna emin oldum.
Ilgi alanlarinin,Kanada gocmenligini yeni farketmis kisilerin talepleri oldugunu gec olmadan farkettim, bunlar Kanada'ya kapagi atmaya calisan ogrenciler, ailece oraya yerlesmek isteyen Tr vatandaslari, ya da manevra kabiliyetleri olan genc heyecanli, egitimli, kariyerinin basindaki arkadaslar....
Bu isi gonulden isteyen herhangi birisi icin kacinilmaz sonuc, amator olayan bir hizmet almak oldugu icin, elbette ki soruma cevap alamazdim.(ozel mailime aildigim aldigim cevap disinda)
Sonuc olarak umarim konu ortadadir ve bu cevabimi gorebilme imkaniniz olur.
Bertan

Amma sabirsizsiniz arkadaslar...burada bedava gonullu yardimci olmaya calisiyorum su yaptiginiz yorumlara bakin! Kizdim yazmicam bugun :)

kanadaya gidip üniversite okumak istiyorum neyapmam lazım
Üye: 11-06-2007