Ibrahim bey, Kanada'da master yapabilmek icin 3 ve uzeri ortalama gerekmektedir. Ekonomi master'i yapabilmek icin de, ekonomi veya benzer bir bolumde universite almis olmaniz gerekmektedir. Makine muhendisligi olmaniz ve ekonomi altyapisina sahip olmamaniz dolayisiyla kabul alma sansiniz malesef cok dusuktur. Ekonomi masteri icin, ayrica GRE sinavindan da yuksek skor almaniz gerekmektedir.

Size tavsiyem once dil egitimine gelin. Ardindan kolejlerden ekonomi alaninda dersler alin. Genelde ekonomi master basvurularinda ilgili alanda temel dersleri almis olmaniz gerekiyor. Ekonomi teknik bir alan oldugu icin boyle. Mesela MBA yapmak isteseydiniz isterseniz tarih mezunu olun yine de basvurabilirdiniz. Kolejlerden alacaginiz ekonomi derslerinin ortalamasini 3 un uzerinde tutarak, TOEFL'dan da en az 80 ile mastera kabulunuzu saglayabilecegimizi dusunuyorum. O esnada GRE'yi de halledersiniz.
Eger finansal olarak bu tarz bir egitimi karsilayabiliyorsaniz size yardimci olalim.

Merhaba, ben istatistik bölümünde okuyorum, ortalamam falan yeterli, istatistik bölümünde okuyan birinin sizce ekonomi masterına kabul edilme şansı daha mı fazla ve ekonomi alanında temel dersleri almam iyi mi olur sizce, şansım varken alayım :)

Hande hanim merhaba, istatistik bolumunde okuyan birinin ekonomi masterina kabul edilme sansi vardir. Ortalamaniz ne kadar yuksekse ve basvurunuzu ne kadar erken yaparsaniz sansiniz o kadar artacaktir. Ekonomi alaninda temel dersleri almaniz gereklidir. Ozellikle temel mikro ve makro ekonomi derslerini almis olmaniz sizin icin onemlidir.

mrb ben kıbrısda bılgısayar muhendıslıgı bırıncı sınıfı bıtırdım.ilerde kanada ya ıkamet etmem gerekıyo. sızden benı unuversıte bıtırdıkten sonramı yoksa sımdı mı gıtmem daha mantıklı gelır

Bize ne kadar erken gelirseniz o kadar iyi olur. Kıbrıs taki ünviversitenizden Kanada daki üniversiteye transfer yapmamız gerekiyor. Ne zaman başlamak istediğinizi, lise ve üniversite not ortalamanızı, İngilizce seviyenizi bize iletişim sayfamızdan ulaştırırsanız size daha fazla yardımcı olabiliriz. Email adresinizi doğru girdiğinizden emin olun lütfen.

merhabalar;ben yakın doğu üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunuyum.bir firma aracılığı ile kanada daki delhosie unv. de mastır programına başvurdum(ınternet working)kabul yazım ve faturam geldi...benim bildiğim kanada da mastırın iki yıl olduğu bana gelen program bir yıla sıkıştırılmış bir program ancak bu programı iki yılda da bitireceğim söylendi,hala derslerin iki yıla dağılımı ders programım gelmedi.vize başvurusu için hızla evraklarımı hazırlıyorum.diploma,transcript,3 adet referans mektubu8hocalarımdan)askerlik durum belgesi,adli sicil kaydı,nüfus kayıt örneği,anne babaya ait gelirleri gösteren belgeler vs...birde niyet mektubu isteniyormuş nasıl yazacağımı bilemedim işte neden kanada da eğitim almak istiyorum gibi bunun örneğini nerden nasıl bulabilirim yaa,birde sağlık raporu olayı var o nası olacak ben evraklarımla elçiliğe kendim mi gidicem yoksa firma kendisi mi dosyamı gönderecek nasıl olacak yaa?bu rapor olayı konsolos isterse kendi doktorlarına muayene ettiriyormuş sanırım,bu vizenin hangi aşamasında olacak bu sağlık muayenesinden herkes geçiyor mu zorunlu bişey mi?..şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...

Sertan bey merhaba, bu sorularinizin hepsini size yardimci olan firmanin cevaplayabilmesi lazim, size sunduklari servisin amaci budur. Bize iletisim sayfasindan ulasabilirseniz sizi yonlendirmeye calisabiliriz. Hoscakalin.

Merhabalar
Ben Türkçe Öğretmenliği Bölümünden şubat ayında mezun olucam ..
ama ben öğretmen olmak yerine yurt dışında dil eğitimi alıp daha farklı alanlarda okumak yada master yapmak istiyorum ..
Fakat bu konuda hiç bir bilgim yok..
yurt dısında dıl egıtımı aldıktan sonra baska bır bolumde mı okumam gerekıyor bolumum ıle baglantılı bır yer olacagını sanmıyorum ve olsada bu bolumle alakalı bır master yapmayı dusunmuorum .. benı bılgılendırırsenız sevınırım .. saygılarımla asu

Illa bolumunuzle alakali master yapmaniz gerekmiyor. Ama bu demek degildir ki ogretmenlik mezunu olarak muhendislik masteri yapabilirsiniz. Sonucta master yapacaginiz alanda belli bir bilgi birikiminizin olmasi gerekir. Iletisim sayfamizdan bize yazin sizin icin Kanada'da dil egitimi + master alternatiflerini degerlendirelim.

Merhaba ;ben matematik bölümü mezunuyum ve eğitim dilim %100 ingilizceydi.Ancak yüksek bir ortalama ile mezun olamadım.Acaba yine de ekonomi alanında master şansım var mı?Bir de Türkiye'de ekonomi masterı yapabileceğim bir üniversite var mı ?...Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Teşekkürler

merhaba yukarida okuduklarımdan birini anliyamadim ben insaat müh. ve mba yapmak istiyorm ama siz ekonnomi mezunu olmaniz gerekiyor dediniz bu kafami karistirdi? not ortalamam 2.47 2 senilik iş tecrubem var not ortalamami yükseltmek icin college dediniz peki bu kac sene sürer kac sene sonra mba e hazir olurum?

Sayın ersinersin yukarıda verilmiş olan cevap Ekonomi üzerine master yapmak isteyen öğrenciye verilmiş cevaptır. Siz eğer ekonomi dalında master yapmak isterseniz ekonomi okumanızın şart olduğu anlamında yani.
Kolejlerin süreleri 2-4 yıl arası değişmektedir program türüne göre.

öncelikle merhaba diyerek sözüme başlamak istiyorum...sitede verilen sorulara ayrıntılı cvplar vermeniz hoşuma gitti.kendi durumuma gelince Ege Univ. Amerikan kültürü ve edebiyatı mezunuyum ve şu anda özel bir ünivde öğretim görevlisi olarak çalışıyorum.lisans ortalamam 78 (100lül sistem) fakat yurtdışında mutlaka eğitim almak istiyorum. sorum şu olacaktı yüksek lisansı mı yoksa doktorayı mı yurtdışında yapmak daha mantıklı ve bunun maliyeti benim için ne kadar olur?? teşekkürler

%78 master basvurulari icin yeterli bir ortalama. Ogretim gorevlisi olman da avantaj. Basvurunda guzel gozukur. Master ve doktora basvurulari icin blog yazilari var. Okumus muydun?

hayır bakmadım ama hemen inceliyorum.. bilgi için teşekkürler.....

ben türkiye'de ingilizce öğretmenliği yapmaktayım. MOntreal de English language teaching üzerine olan programların ücretleri konusunda bilginiz var mı? Ayrıca oraya eğitim almak için gittiğimizde çalışma imkanları konusunda bilginiz var mı?

Merhaba Nilay hanım, iletişim bölümünden Kanadam.com uzman ekibine mail atarsanız size daha ayrıntılı yardımcı olacaklardır. Yoğunluk nedeni ile forumlardaki sorularınıza geç cevap alabilirsiniz.

ben akdeniz üniversitesi iktisat bölümünden mezun oldum ekonomi alanında master yapmak istiyorum.intermetiade düzeyinde ingilizcem var yeterli seviyeye ne kadar sürede gelirim gittiğim yerde,master için aranan şartlar nelerdir...

Cumur1967, intermediate'dan advanced seviyesine gelmen 6 ay filan surer. Master basvurulari ile ilgili Kanadam.com'un blog yazisi var. Onu okursan sartlar hakkinda baya bilgi edinirsin.

merhaba
bu not ortalamasıyla ilgili benim de bir sorum olacak. 2,53/4,00 ortalamayla ekonometri mezunuyum. toefl skorum 86. yedi aydır bireysel bankacılık segmentinde yönetmen yardımcısı olarak çalışıyorum. ayrıca öğrenciliğim sırasında da, bir çağrı merkezinde part-time müşteri temsilcisi olarak görev yaptım 9 ay boyunca. bunların haricinde birkaç mesleki sertifikam da var. bunlar gözönünde bulundurulduğu zaman benim kanada'da mba yapma olasılığım nedir ne değildir? aydınlatırsanız çok sevinirim.

Fatih bu sartlarda MBA yapabilirsin. Ama GMAT lazim. Ne kadar iyi universiteye basvurmak istedigine gore GMAT'den 600'e yakin bir skor alman gerekir. Ama GMAT'siz girebilecegin Malaspina da var. MBA'de not ortalamasi onemli ama diger master'lar kadar kati degiller. MBA kabullerinde agirlikli olarak baktiklari is tecrubesi ve GMAT.

merhaba. gazi üniversitesi makina mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. master için canada düşünüyorum. 3.30 civari bir ortalama ile mezun olucam. daha önce "work and travel" programı ile new york ta bulundum. dil seviyem fena değil. mezun oluncaya kadar önümde olan 1.5 sene içinde neler yapmamı önerirsiniz?

Master programları için üniversite not ortalamanız 4 üzerinden minimum 3 olmalıdır, burs için 4 üzerinde minimum 3,5 olmalıdır. İngilizce seviyenizin de TOEFL dan 80 skoru geçecek kadar iyi olması gerekir, yine burs için 90 skoru geçmelisiniz. TOEFL la uğraşmak istemezseniz başvuruda bulunacağınız okulun dil okulunda dilinizi geliştirip TOEFL ı atlatabilirsiniz. Üniversiteler kendi bünyelerinde dil eğitimi alan öğrencilerinden TOEFL skoru istemiyorlar (her üniversite için geçerli değil). Daha detaylı bilgileri aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz. Şartlar uygunsa Kanadam.com aracılığı ile başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
http://www.kanadam.com/blog/kanadada-master-basvurularinda-bilinmesi-ger...
Mezun olana kadar 1,5 senelik süreçte size tavsiyemiz not ortalamanızı elinizden geldiği kadar yükseltmenizdir.

merhaba ben türkçe öğretmenliği okuyorum ve bu alanda master yapmak istiyorum yurt dışında ortalamamın en az kaç olması gerekiyor ve master kaç yıl sürüyor eger bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden tşk ederim

ilgili linki ziyaret edebilirsiniz: http://www.kanadam.com/blog/kanadada-master-basvurularinda-bilinmesi-ger...

Merhaba,
Ben Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden bu sene mezun oluyorum.İngilizce kursunu Türkiye'de alıp, Kanada'da İnsan Kaynakları Yönetiminde master yapmak istiyorum. Psikoloji mezunu olarak bu alanda Kanada'da master yapma imkanım varmı bir de hangi üniversitelerde İnsan Kaynakları Yönetimi master programı var?
Üniversitelere başvurular hangi aylarda başlıyor? Bilgilendirirseniz sevinirim
Şimdiden Teşekkürler

ben türkiye'de ingilizce öğretmenliği yapmaktayım. MOntreal de English language teaching üzerine olan programların ücretleri konusunda bilginiz var mı? Ayrıca oraya eğitim almak için gittiğimizde çalışma imkanları konusunda bilginiz var mı?
soruma yanıt gelmediği için tekrar yazıyorumm

İyi günler oktay bey
4 yıllık iktisat mezunu oldum. Şu an Enerji Üst Kurulunda çalışmaktayım. Yaşım 36. İyi bir gelecek ve çocuklarımın istikbali için Kanadaya gitmek istiyorum.
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Mail adresim: "Guvenliginiz nedeni ile email adresiniz forumdan kaldirilmistir"
Şimdiden teşekkür ederim.

Ben Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden bu sene mezun oluyorum.İngilizce kursunu Türkiye'de alıp, Kanada'da İnsan Kaynakları Yönetiminde master yapmak istiyorum. Psikoloji mezunu olarak bu alanda Kanada'da master yapma imkanım varmı bir de hangi üniversitelerde İnsan Kaynakları Yönetimi master programı var?
Üniversitelere başvurular hangi aylarda başlıyor? Bilgilendirirseniz sevinirim
Şimdiden Teşekkürler
Seher Kanadada IK masterlari hep isletme masteri alt dali olarak veriliyor. Isletme masterlari da tum dunyada oldugu gibi Kanadada da pahali.

Konu ile ilgili olarak lutfen iletisim sayfamizdan bize yazin yardimci olalim.

mrb galatasaray üniversitesi felsefe1.sınıf öğrencisiyim yazın dil okulu için kanadaya gitmeyi düşünüyorom.vize şansım nedir?ve hangi okulları önerirsiniz?bilgilendirirseniz sevinirim

Merhaba Niyazi Bey,
İletişim kısmından bize mail yazarsanız size daha ayrıntılı bilgi verebiliriz.

uluslararası ilişkiler bölümünde okuyorum. master için gerekli not ortalamam ve diğer gereksinimler nelerdir

merhabalar ben gecen yil ingilizce ogretmenligini bitirdim ve suan Ingizce ogretmeni olarak calisiyorum. ancak hedefim yuksek lisansimi yapip universitede akadeisyen olmak. ortalamam yuzluk sistemde 93 e yakin. Ales(72) ve kpds(95 puan) belgelerim var. yurtdisinda masterimi yapma olasiligi ne kadar sizce. yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Slm.Ben Uludag Çevre mühendisliğinden kısmetse 2010 da mezun olacağım ve Kanada da MBA da yükseklisans yapmak istiyorum.Not ortalamam 3 civarı olacak gibi.Çok zorluk çıkar mı?(sizin oraya gönderirken yaptığınız yardımların karşılığı ne kadar civarı tutuyor? )

Master sorulari soran arkadaslar Kanadam.com blogda master yazisi var onu okuyun.

iyi günler,
Odtü İktisat Mezunuyum, 2 yıldır Bankada Müfettiş Yardımcısı olarak çalışıyorum. Masraflarımı kendim karşılayarak Kanada'da master yapmak istiyorum ama maalesef üniversite mezubiyet ortalamam düşük , 2,43. Alberta univ. minumum 3 GPA istiyor. Bu katı kural mı? Dayım Edmonton'da yaşadığı için orayı düşünmüştüm. Hiç şansım yok mu? Başka hangi üniversiteler olabilir???
Teşekkürler
Ben yazılanları okudum ama sormak istediğim şeyler var. ben gaziantep üniversitesi mak. müh. bölümü mezunuyum benim eğitim dilim ingilizce. diploma notum 2.90, öncelikle kanada da iyibir dil eğitimi almak istiyorum. sora ekonomi alanında master ve doktora yapmak istiyorum. bu diploma notuyla kabul görürmüyüm. bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler
Ibrahim