4 uzerinden 3.2 ortalama ile Kanada universitelerinden kabul alabilirsiniz, ancak tam burs alabilmek icin cok caba sarfetmeniz gerekmektedir. Tam burs alabilmeniz icin bazi faktorler sunlardir:
- Mumkun oldugunca erken basvuru yapmak
- Okuldaki profesorlerle iletisim kurmak
- Okullar ile pazarlik yapmak
- Mumkunse yuzyuze gorusmek
- Cok iyi referanslara sahip olmak
Tahmin edebileceginiz gibi tam burs almak kolay bir islem degildir, ve yuksek talep oldugundan burs alma sansi dusuktur. Fakat master'a basladiktan sonra "research veya teaching assistant" olma sansiniz oldukca yuksektir ve bu yolla okul ucretlerini karsilayabilirsiniz. Her iki senaryoda da basvuru pakedinizi cok iyi hazirlamalisiniz. Universiteyi Turkiye'de mi okuyorsunuz?

Merhaba Erinc Bey:
Bende ayni bolumde Turkiye'de okuyor ve Kanada'da master yapmak istiyorum.Benim de su sorularimi cevaplarsaniz cok memnun olurum:
1)3.2değil de 3 ortalama kuratarmaz mı?
2)research-teaching assistant olarak ne kadar kazanılabilir?
3)Master icin tam olarak ya da asagi yukarı yillik ne kadar ucret gerekir?(okul ve diger tum harcamalar icin)
Tesekkurler..

Okudugunuz bolumler teknik bolumler. Burs sansiniz var. Kanada'da burs imkanlari universiteden universiteye o kadar cok degisiyor ki...Bazilari ogrenciyi kabul ederken otomatikman burs bile veriyorlar (master seviyesinde ogrenciler icin soyluyorum). O yuzden iyi bir arastirma yapilmasi gerekiyor. Bizimle calisan ogrencilerimize danismanlik kapsamindan biz bu hizmetleri veriyoruz.
Kanada'da teknik alanlardaki master ucretleri cok uygun fiyatlidir. Donemligi 2bin K.dolarina bile master bulmak mumkundur. Alana gore degisiyor tabi bu fiyatlar. Ben fikir vermesi acisindan soyluyorum. O yuzden endiseniz olmasin. Yasam giderleriniz okul parasindan daha fazla tutar. Aylik masraflariniz Kanada'da 700-1000 K.dolari civari olur.
TA olarak ne kadar kazanacaginiz soylemek simdiden mumkun degil. Saatlik ucret alacaginiz icin kac saat calisacaginiza bagli. Eger hocanizin projesi varsa ve cok calismanizi istiyorsa daha cok kazanirsiniz. Ama saatlik ucretiniz 15 K.dolari civarinda olur zannedersem.

merhaba
benımde sıze sorum ozel egıtım bolumu (zıhın engellıler ogretmenlıgı)4.sınıfa gectım,ort 3.30,ve yurtdısı deneyımım var(socrates projesıne katılmıstım) dıl sevıyem uds 62.5 sızce kanadada yuksek lısans ıcın tam burs alabılırmıyım?
tesekkurler...

merhaba,ben eskişehir osmangazi karşılaştırmalı edebiyat öğrencisiyim,ingilizce almanca ve az seviyede rusça biliyorum ve alanımla ilgili ya da halkla ilişkiler üzerine kanada da bir burs almak istorum,sizce ne yapmalıyım ya da bu tarz bi yere kabul edilme şansım var mıdır

Not ortalamanız 3'un ne kadar üzerinde olursa burs alma şansınız o kadar artar. Kanada'da her üniversitenin kendi kabul komitesi ve bu komitenin de kendi belirlediği kurallar olduğu için not ortalamanız şu olursa burs alırsınız, şu olmazsa alamazsınız gibi birşey söylemek çok zor. Erim'in yukarıda listelediği kriterlerin yanında üniversitenin o seneki bütçesine göre bile değişiyor burs kararları. Hatta bazı master programları öğrenciyi kabul ederken otomatikman burs veriyorlar. Çok iyi araştırılması lazım. Kanadam.com olarak bizimle master başvurusu yapmak isteyen öğrencilerimize biz bu araştırma hizmetini de sunuyoruz.
Şunu da hatırlatmak istiyorum. Kanada'da master ücretleri diğer gelişmiş ülkelerin master ücretlerine göre gerçekten çok ucuz. Dönemliği 2bin K.dolarına bile master var. O yüzden burs konusuna çok fazla takılmayın. Yaşam masraflarınız okul parasından muhtemelen daha yüksek olacaktir. Kanada'da eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğiniz diğer bir alternatif ise co-op (ücretli staj) alternatifidir. Konu hakkında detay için websitemizin "Staj" bölümünü inceleyiniz. Co-op'a ilave olarak eğitiminizin 6. ayından sonra off-campus çalışma izni ile haftada 20 saate kadar istediğiniz iste çalışabilirsiniz.

merhaba
bende kanada da yüksek lisans yapmak isteyenlerdenim...bilgisayar mühendisliği okuyorum..son sınıfa geçtim..yanlız benim yüksek bir ortalamam yok..ortalama bana buyuk bir problem olur mu...birde ablam canada da yaşıyor.bunun bana avantajı olur mu...master konusunda ne kadar şansım var merak ediyorum..birşey daha soracağım.ben aynı zamanda çalışmak da istiyorum..burda kı muhendis diplomam orada bana fayda sağlarmı ...

Merhaba, Kanada'da yuksek lisans yapmak isteyen ogrencilerde aranan en buyuk ozellik iyi bir universite ortalamasi. Eger mezuniyet veya son iki senenizin ortalamasi 3'un (4 uzerinden) altindaysa malesef master yapma sansiniz yok gibidir. Ablanizin Kanada'da olmasinin size master konusunda bir artisi olmayacaktir. Kanada'da bilgisayar muhendisi olarak calisabilirsiniz. Benim tavsiyem istediginiz alanda sertifika programlarina yonelmeniz. Kanada'da is bulmanizi kolaylastiracaktir. Eger Kanada'da egitim veya is deneyimi sahibi degilseniz, Kanada'da is bulma sansiniz cok dusuktur.

Alternatif olarak once Kanada'daki sertifika ya da diploma programlarinda not ortalamanizi 3 un uzerinde tutarak daha sonra master'a basvurabilirsiniz. Kanada'daki universiteler buradaki bir egitim programinda basarili oldugunuzu gorunce Turkiye'deki universite not ortalamanizi ikinci plana atacaklardir. Alaniniz bilgisayar oldugu icin bircok diploma / sertifika programi mevcut. Eger maddi olarak karsilayabiliyorsaniz size yardimci olmak isteriz.

Merhaba ben Türkiye de fizik okuyorum ve ortalamam 3 ün epey üzerinde olacak gibi.önümüzdeki yıl okulum bitiyor.Yani sadece bir yılım kaldı. Ve Kanada'da yüksek lisans yapmak istiyorum.Orta düzey bir ingilizce ye sahibim. Şu anda ne yapmamı önerirsiniz?
Teşekkürler...

Merhaba.Ben M.U. Teknik Egitim Fakultesi otomotiv ogretmenligi bolumunu 82.04/100 dercesiyle bitirdim. Yine ayni Universitede Makina ogretmenliği Uzerie Yuksek Lisans egitimimime devam ediyorum. 2006-2007 doneminde bir yıl yabanci diller bolumunde ingilizce hazirlik okudum ve 81/100 derece ile hazirlik sınıfımı gectim. Ancak Kanadada otomotiv sektorunun gelişmis ve onemli bir yer işgal etmesi nedeniyle yuksek lisans egitimime orada bir universitede devam etmek istiyorum. Sizce diploma notum yeterlimi ve research veya teaching assistant olarak gorev almam mumkun olurmu. Bu konuda beni aydinlatirsaaniz cok mutesekkir kalırım. Yrdim severliginiz ve hosgorunuz icin simdiden tesekkur eder, hayatınızda esenlikler dilerim.

Merhaba,
Ben Elektronik müh. 4.sınıfa geçtim. Kanada'da kendi alanımda burslu master yapmak istiyorum. GPA'im 3.68/4.00, biraz daha yükseltmek için yaz okuluna da gidiyorum. Ayrıca ben bölümdeki hocaların superviser'lığında extra projeler yaptım, hatta şu anda CalTech mezunu bir hocamla gene bir extra proje üstünde çalışıyorum. Benim sorum acaba Kanada'daki hangi kaliteli okullardan tam burslu kabul alma şansım var? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba.Ben MBA mezunuyum ve ortalamam 3.20/4.00.PHD yapmak istiyorum. Bu ortalama ile Kanada da bir PHD programina kabul edilmem mumkun mu?Yillik PDH icin ne kadar odemem gerekiyor?Simdiden tesekkurler

Yurtdışı eğitimde - İngilizce konuşulan hangi ülke olursa olsun - İngilizce'nizin iyi olması lazım. Kanadada masterlar için okulların istedikleri TOEFL skorları 80-100 civarı. Eğer TC'de alamam diyorsanız bu skorları önce buraya gelip dil eğitimi alabilirsiniz. Zamanı gelince bu konularda size yardımcı olabiliriz.

Teşekkürler...
Ortalamanizi mumkun oldugunca 3'un uzerine cekmeye calisin ve vaktiniz elverdigince Ingilizce'ni gelistirin. Bu sure icinde Kanada'da yogunlasmak istediginiz alt dal konusunda Kanada'daki universitelerin fizik departmanlarinin arastirma konularini inceleyebilirsiniz.

Kadir bey notlariniz guzel, fakat egitim aldiginiz dal cok spesifik. Kanada'da otomotiv ogretmenligi uzerine master yapmak istiyorsaniz, ilgili alanlari incelemenizi tavsiye ederim. Ornegin bir universitenin Makine Muhendisligi bolumunde otomotiv alt dal olarak sunulabilir, bu bolum icin sansinizi deneyebilirsiniz. Yuksek lisans icin kabul edildikten sonra research veya teaching assistant olarak gorev alma sansiniz oldukca yuksektir (ogretmenlik egitimi almis olmaniz da bu konuda yardimci olur.)

Kanada'da tam burs alma sansiniz var. Erken basvurmalisiniz ve TOEFL'da yeterli skora dahip olmalisiniz. Tam burs almasaniz bile research ve teaching assistant olarak okul ve yasam masraflarinizi karsilayabilirsiniz. Sizin yapmis oldugunuz projeler ile benzer konularda arastirma yapan profesorlerle yazisirsaniz sansiniz artacaktir. Referanslarinizin da cok onemlidir. Basarilarinizin devamini dilerim.

Not ortalamasi 3.68 olan ogrencimiz: size burs basvurulari ve diger okul kabul prosedurlerinde yardimci olmak isteriz. Eger bizimle calismak isterseniz lutfen iletisim sayfamizdan email gonderin.

Kanada'da işletme doktorası yapmak isteyen öğrencimiz: isiniz biraz zor. MBA çok pratik bir eğitim olduğu için üniversiteler bu alanda doktora kontenjanı açsalar bile kabul edilen ogrenci sayısı diğer akademik programlara göre çok daha az oluyor. O yüzden iyi araştırılması gerekiyor. Koşullar ve fiyatlar okuldan okula çok değişiklik gösteriyor.
Örnek olarak University of Calgary'nin programına bakabilirsiniz:
http://www.ucalgary.ca/pubs/calendar/2006/what/fac/GS/MGMT.htm

Not ortalamasi 3'un altinda olan ogrencilere asagidaki bloglarimizi incelemelerini tavsiye ediyorum:
http://www.kanadam.com/blog/kanadada-sertifika-diploma-ve-post-graduate-...
http://www.kanadam.com/blog/kanada-kolej-ve-universiteleri-arasindaki-fa...

Oncelikle Cevap verdiginiz icin tesekkurler.Acikcasi ben Isletme doktorasi i yapmayi dusunmuyorum.Uluslararasi iliskiler mezunuyum ve gecen yil MBa master i yaptim belirtmeyi unutmusum.Kendi bolumumde yani Uluslararasi iliskiler ya da sosyoloji bolumunde doktora yapmayi istiyorum.Bazi universitelerin sitelerini inceledim fakat cok detayli bilgi bulamadim.Isletme disinda baska bir alanda doktora yapmam mumkun degil mi bu durumda??yardimci olursaniz cok sevinirim.Tesekkurler

Bence isletme disinda baska alanda doktora yapmaniz mumkun. Yalniz, doktora yapmak istediginiz alanla ilgili cok iyi altyapiniz oldugunu gosterebilmelisiniz. Mesela, isletme masteriniz ve universite derecenizin katkilarini yansitabilmeniz gerekli. Doktora icin arastirma yapmayi dusundugunuz alan ve bu alanda calisan bir profesorun bulunmasi cok onemli. Basarili olabileceginizi, yeterli bilgiye sahip oldugunuzu gosterebilirseniz kabul alabilirsiniz. Tabi, durumunuz biraz karisik olucak. Bir de bazi programlar ayni alanda master yapmis olma sarti koyabilir. Ikinci bir master yapmanizi isteyebilirler. Tamamen okula, departmana ve konusacaginiz profesore bagli birsey.
Bence basvurmak istediginiz alanda doktora sunan okullarla yazisin.

Fatima: Kanadam.com olarak doktora basvurularinda ogrencilerimize yardimci oluyoruz. Bizimle calismak isterseniz lutfen iletisim sayfamizdan email gonderin.

merhaba ben ve arkadaşım da kanada da yüksek lisans yapmayı düşünüyoruz. ama anladığım kadarıyla master programları için not ortalaması 3'ün
üzerinde olması gerekiyor. benim bölümüm gazetecilik, arkadaşımın da grafik tasarım. bu bölümlerde kanada da master yapmak mümkün mü çünkü not ortalamamız 3'ün altında. ya da diploma ve sertifika programlarına katılabilirmiyiz? bu sene üçüncü sınıfa geçtik. bir de okul fiyatları hakkında bilgi verir ve sorumu cevaplarsanız cok mutlu olurum. kolay gelsin..

Ilgili oldugunuz alanlarda Kanada'da master ve diploma programlari mevcut. Fiyatlar diploma proramlari icin ortalama yillik 10-12bin K.dolari. Masterlar icin ise iyi bir arastirma yapillmasi gerekiyor. Bizimle calismaya karar verirseniz bu arastirmayi sizin icin yapiyoruz. Ama bu alanlarda master fiyatlarinin yillik 5-8bin K.dolari civarinda oldugunu dusunebilirsiniz.

sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim. sizinle çalışmaktan mutluluk duyarız. master programlarıyla ilgili bir çok araştırma yaptım ama aradığımı bulamadım. genel master fiyatları bu civarda mı oluyor yoksa daha uygun fiyatlarda olanları da var mı? bu araştırmayla ilgili ilerleyen yıllarda da bize yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler kolay gelsin.

Sayin Esra-Kaan, Kanada'da master fiyatlari bolumler ve okullar arasi degisiklik gostermektedir. Ornegin UBC ve Victoria Universitesi'nin donemlik makine muhendisligi masterlari 2000 Kanada dolari civarinda olabiliyor. Master'a basladiginiz okulda research / teaching assistantship ama sansiniz cok yuksek, boylece okul ve yasam masraflarini karsilama sansiniz oldukca yuksektir. Detayli program ve okul arama suresince bizimle iletisime gecerseniz, size cok guze secenekler sunabiliriz.

ilginiz için tekrar teşekürler. ben gazetecilik 3. sınıfa geçtim, arkadaşım kaan da grafik tasarım 3. sınıfta. benim bu yıla kadarki not ortalamam 2.80 kaanın da 2.12. uluslararası kıbrıs üniversitesinde okuyoruz. eğitim dilimiz ingilizce ve bir senelik hazırlık eğitimi gördük. bizim amacımız okulu bitirdikten sonra kanadada master yapıp asistan olarak kalmak. bu mümkünmü veya zor mu. öncelikle kendi bölümlerimizde master için aranan şartlar nelerdir onu öğrenmek istiyouz. ve uygun fiyatlarda okullar aroyoruz. bize bu konularda yardımcı olursanız seviniriz. tekrar teşekürler kolay gelsin...

benimn not ortalamam 5 üzerinden 3.09 eger toefl da yüzde80lik bir başarı sağlyabilirsem victoria veya toronto üniversitesine girme şansım var mı?

3.09 ile ikisine de giremezsiniz. Once kolejle baslamaniz gerekli.

peki hiç mi 4 yıllık üniversiteye girme imkanım yok onuda sölerseniz toefl yüksek olsa çünkü plı dan gideceğim için onların anlaşmalı oldugu 4yıllık üniversiteler var onlarada mı girme imkanım yok

Merhaba ben elektrik elektronik son sınıfa gectim.Ortalamam 3.85 ve yuksek lisansımı mikroelektronık uzerıne yapmak istiyorum.Gerekli referansları ve yeterli Toefl skoru alabilecegimi dusunuyorum.Universite arastırmaya simdiden basladım.Mikroelektronık ile ilgili program acan üniversiteler Toronto,Waterloo,University of Western Ontario,Ryerson,University of Windsor,Concordio ve British Colombia. Bunların icinde daha rahat burs alabilecegim hangisi olabilir?Hepsinin farkli sartlari oldugunu biliyorum ancak hangi universitenin daha kolay veya zor burs verdıgı konusunda bir fikrim yok.Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler

Ben Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Dan. 3. sınıf öğrencisiyim. Not ortalamam şu an 3.71. Burslu olarak Psikoloji ile ilgili alanlarda yüksek lisans yapmak istiyorum. Bazı okulların resmi olarak ingilizce eğitim veren üniversiterlden mezunları toefl sız kabul ettiğini duydum .(ör: YOrk) Bizim okulumuzda bu bağlamda sayılıyor mu? TOEFL dışında herhangi bir sınava girmek gerekiyor mu? Burs için olanaklar mevcut mu?

PLI'in anlasmali oldugu universitelere girme sansiniz var. PLI'a basvurdunuz mu henuz? Eger calismakta oldugunuz bir danismanlik sirketi yoksa yardimci olalim size.

Hangisinin daha kolay ya da zor burs verdigini soylemek mumkun degildir. Burslar o seneki butceye ve basvuran ogrenci niteliklerine gore degisir. Basvurularinizda basarilar.

3.71 ortalama ile burs sansiniz var. Mumkun oldugu kadar erken basvurmaya calisin. TOEFL'dan baska bir sinav gerekmiyor. Bence TOEFL'i mutlaka alin. York istemiyorsa bile digerleri ister. Kabul kosullari üniversiteden üniversiteye gore cok degisiyor. Basvurularinizda size yardimci olmak isteriz.

ewwt PLI okuluna gidiyorum herşeyim ahzır kayıt oldum yani.peki sormak istediğim bişey daha var plı anlaşmalı olduğu dört yıllık üniversiteler nasıl ..başarı açısından eğitim standartları bakımından vede 4 yıllıklara girmek için ne yapmalıyım level 10 üzerinden kaç alırsam girebilirm toefldan ...

merhaba ben bogaziçi kimya ögrencisiyim.not ortalamam 3.84-3.90 aralıgında olacak gibi gözüküyor.ben aileme yük olmadan kendi masrafımı karşılayarark kanada da işletme mastırı yapmak istiyorum.toplam yaşam gideri-okul gideri ne kadar senelik?burs imkanı nedir?ne kadarını bursla karşılarım?çalışma ve kalacak yer şartları nasıl?günde kaç saat çalışmam gerekir?

Fatih Bey size yardimci olmaktan mutluluk duyariz ama bu sorulari bize degil PLI'a kayit yaptirdiginiz egitim danismanlik sirketinize sormaniz gerekir. Kendileri ile gorusun. Eger yardimci olamazlarsa size gerekli bilgileri verelim.

Not ortalamaniz cok guzel ama Kanada'da MBA alaninda burs almaniz mumkun degil malesef. Kanada'da kimya alaninda bu ortalama ile burs almanizi saglayabiliriz. Ancak TOEFL'dan 90 civari bir skor alsaniz iyi olur.
Diger sorulariniz ise okuldan okula gore cok degisiyor. Su an icin kesin birsey soylenemez. Ama genel olarak Kanada'da aylik yasam giderlerinizin 1000-1200 K.dolari civari olacagini dusunebilirsiniz.

Merhaba, ben Yeditepede psikoloji okuyorum. Ortalamam 3. Torontoda burslu master kazanabilmek için ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim... Teşekkürler.

Blogumuzda master'lar hakkinda detayli bir yazimiz var. Onu inceleyebilirsiniz.

Merhaba..
Ben İletişim Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi mezunuyum. Kanada'da burslu MBA yapmak istiyorum ama birçok üniversite minimum 2 yıllık iş deneyimi istiyor. Bunun dışında kendi bölümümle ilişkilendirebileceğim bir alternatif bölüm bulamıyorum. Çünkü Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü hemen tüm üniversitede Fen Edebiyat Fakültesinde. MBA yapabilmek için bölümle denklik isteniyormu? Ve önümüzdeki ocak-şubat gibi master programına başlayabilmek için başvuruda çok mu geç kaldım?

Öncelikle merhaba.. elektrik müh. mezunuyum, 3.45 ortalamayla mezun oldum. İngilizce seviyem iyi sayılır. Kanada da yüksek lisans yapmak istiyorum. Fakat masrafları min. düzeye çekmek için çalışmam veya burs bulmam gerekli.. Burs başvuruları sanırım 1 sene önceden başlıyor. Bu zaman aralığında yine kanadada bir dil eğitimi ile toefl alınıp, burs başvurumu orda gerçekleştirebilirmiyim? yardımcı olursanız sevinirim..

merhabalar
ben 4.sınıf işletme öğrencisiyim.3yıllık ortalamam 3.00 ve en son ingilizceden upper intermediate sertifikası aldım advance e geçmiştim.seneye yurt dışında yüksek lisans yapmak istiyorum fakat ancak burslu kazanırsam gidebilirim.şansım nedir acaba burs veren okul baya bulabilirmiyim??

Ben İletişim Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi mezunuyum. Kanada'da burslu MBA yapmak istiyorum ama birçok üniversite minimum 2 yıllık iş deneyimi istiyor. Bunun dışında kendi bölümümle ilişkilendirebileceğim bir alternatif bölüm bulamıyorum. Çünkü Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü hemen tüm üniversitede Fen Edebiyat Fakültesinde. MBA yapabilmek için bölümle denklik isteniyormu? Ve önümüzdeki ocak-şubat gibi master programına başlayabilmek için başvuruda çok mu geç kaldım?
Kanada'da burslu MBA yapamazsiniz. MBA lere kabul icin denklik gerekmiyor. 4 yillik unv. mezunu olmaniz yeterli. Ocak basvurulari icin cogu okula gec kaldiniz. Malaspina University College belki hala aliyor olabilir. Ilgilenirseniz bize yazin yardimci olalim.

Evet buraya once dil egitimine gelirseniz basvuruda bulunacaginiz okuldaki yetkili ve hocalarla konusma firsatiniz da olur. Ama burs basvurunuzu Ingilizce'nizi gelistirmeden yapamazsiniz. Dil egitimi icin iletisim sayfamizdan bize yazin yardimci olalim.

MBA'lerde malesef burs soz konusu degil. Olsa bile cok cuzzi miktarlarda burs var onlar icin de GMAT'den 600 uzeri skorla basvurmaniz gerekir.
ben molekuler biyoloji ve genetik bölümü okuyorum.3.sınıfa gectim.kanada science of faculty e scholarshiple giriş için 3.5 ortalama ve üstü gerek diye gordum.mezun oldugumda 3.5 ortalama yapmam imkansız ama 3.2 gibi bi ortalama ile mezun olmam gorunuyor..acaba yuksek lisand olarak bu bolumden mezun olunca hangi universite ve programlara burslu olarak basvurabilme imkanım var.suanda zaten new york tayım 2. kez dir amerikaya geliyorum J1 vizesi ile.ne gibi gereklilikler var dil,ortalama para ve diger şeyler için komple bi yardımcı olabnilirseniz sevinirm bilgi dahilinde..ve suanda universiteye devam ederken son sınıf için bi geçiş gibi bir durum varmı exchange değilde benim oraya gidişm mezun olmadan buna da bir cevap verebilirseniz..teşekkurler