Merhabalar,
Ben bu sene Kanada'da universiteye basvuruyorum. Bildigim kadarıyla Kanadadaki en iyi 3 okul mcgill, UBC, ve university of Toronto... Peki bu okulların arasından sizce en prestijli ve kaliteli okul hangisidir?

Ucu de cok iyi okullardir. Herbirinin yeri farkli. Kanada'da yasamak istediginiz sehre gore secim yapabilirsiniz.

slm .. ben aybike össe sınavına hazırlanıyorum fakat bu sınava girmek bana pek cazip gelmiyor. üniversite eğitimimi kanada da almak istiyorum ama bununla ilgili pek bilgiye sahip değilim yanı basvurularda zorluklar cekermıyım , nerde nasıl yapıcam ,bu istenlen sınavlar ne dennli zor , ,maliyet durumu nedır ? benı bu konularda bilgilendirir misin ?

Aybike hanım keşke zamanında ben de sizin gibi isteseydim. Boşuna dershaneye gitmiş oldum. Şimdi geldim Kanada'da eğitimimi bitirmeye çalışıcam. Össye hazırlanmak benim için hem zaman hem para kaybı oldu. Yanlış anlamayın ben kendi düşüncelerimi söylüyorum. Tabiki Öss ye hazırlanıpta kazanan çok var. Ama anladım ki öss bana göre değilmiş.
Öncelikle belirteyim Kanada'da eğitim alma kararıyla hayatınızda olumlu büyük bir adım atmış bulunmaktasınız. Kanada'da eğitim almak inanın bana bayan geleceğiniz için çok parlak olacak ve yepyeni kapılar açacaktır.
Kanada'da üniversite ya da kolej okumanız için TOEFL sınavından 80 ve üzeri puan almanız gerekmektedir (Ayrıntılı bilgiyi http://www.kanadam.com/standart-testler linkinden alabilirsiniz) Fakat 80 puan bazı kolej ve üniversitelerde oynama gösteriyor. Örneğn BCIT'deki bir bölüm TOEFL'dan 88 istiyor.
İngilizceniz iyi değilse önce burada dil eğitimi almanızı öneririm. Ben şu anda PLI dil kursunda TOEFL hazırlık kursu alıyorum. Toefl'ı geçip koleje gidicem inşallah. Konaklama olarak ister aile yanında kalırsınız (ingilizce geliştirmek için daha iyi), ister hotelde ister kendi evinizi tutup (başka öğrencilerle birlikte 'shared accommodation) isterseniz de rezidanslarda kalabilrsiniz. Ama fiyat olarak en uygun shared accommodation olduğu gibi ingilizcenizin gelişimi açısından aile yanı en uygun yerdir. Dil kurslarının aylık ücreti 750 -850 dolar arasında değişiyor. Kurs süresi uzadıkça fiyatta azalma oluyor. Kolejlerin fiyatları hakkında pek bilgiye sahip değilim, yanlış bir şey söylemiş olmayayım.
Ayrıca danışmanlık hizmetlerinizi kesinlike Kanadam.com şirketinin yardımları ile yürütmenizi öneririm. Eğer buraya gelirseniz göreceksiniz. Siz buraya geldikten sonra da, abartısız "her konuda" yardım ediyorlar. Gayet bilgili ve yardım sever insanlar. Bunları reklam olsun diye söylemiyorum yanlış anlaşılma olmasın. Diğer danışmanlık şirketlerinin danışmanlığının parayı alıncaya kadar olduğunu burdaki bir çok öğrenciden çok kez duydum. Kanadam.com ekibi okulun ayarlanması evin ayarlanması ve ekstra danışmanlık hizmetlerinden para almadığı gibi elinden gelen yardımı ardına koymayan, adeta çok yakın akrabası, çok yakın arkadaşıymış gibi elinden geleni fazlasıyla yapmaktadır. İlgileniyorsanız iletişim sayfasından aklınıza takılanları Kanadam.com ekibine iletiniz.

BEN OĞLUMUN KANADA VATANDAŞI OLMASINI VE ORADA ÜNÜVERSİTE OKUMASINI İSTİYORUM ŞU AN LİSEDE NE GİBİ ŞEYLER YAPMAK GEREKİR SLM

Kanada vatandasligi ile burada okumak farkli seylerdir. Ama oglunuz burada okursa ileride gocmenlige basvurabilme sansi yuksek. Kanadada universite okuduktan sonra Kanada hukumeti calisma izni veriyor zaten.
Oglunuzun Kanadada universiteye kabulu icin gereken Ingilizce ve lise not ortalamasi. Kanada'da universitelerin yillik ucretleri 12-15bin K.dolari arasinda degisiyor. Maddi olarak sizin icin uygunsa oglunuzun Ingilizce bilgisi ve not ortalamasini iletisim sayfamizdan bize gonderirseniz yardimci olabiliriz.

Merhaba, Ben bu sene kanadaya öğrenci olarak gidiyorum. Yolculuk Ocak 1. Ottawa'da Carleton universitesinde eğitim görecegim fakat once carleton universitesinin dil kursuna gidiyorum. kurs 5 ay surcek ondan sonra geri dönüyorum ve eylülde okul başlıyor. İlk sene aile yanı konaklama tercih ettim ingilizcem için. carleton üniversitesi ve Ottawa hakkında bilgi alabilr miyim lütfen? sevgiler..

merhaba bn acıkogretım turızm otel ısletmeciligini okuyorm bu yaz staj yapcam sora yurtdsına master yapmaya gıtmek ıstıorum ama acıkogretım unıversıtesınden mezun oldugum ıcın master yapma ımkanım varmı bılmıyorm..

Merhaba ;
Ben Marmara Üniversitesi Maliye bölümü 3. sınıf ögrencisiyim , bir sene yıl tekrarı yapmam gerekti ,suan ortalamam 3.50 sene tekrarı yapmıs olmam Kanada'da burs almamda engel teskıl eder mı bunu merak ediyorum ..
Teşekkürler .
Nazan.

mrb;ben sinem istanbul ticaret üniversitesinde moda ve tekstil tasarımı mühendisliği okuyorum.bu bölüme uygun gidebilecğim bi üniversite varmı??ingilizcem üni hazırlık seviyesi yüksek bi eğitim almadım??moda bölümünn oldğu üniversitelerin adını alabilirmiyim veya orada ii bi okul varmı buna uygun?bilgi verirseniz sevinirim birde neyapmam gerektğine dair bilgi alırsam sevinirim...ii günler

Carleton Kanada'nin ilk 10'daki universitelerinden biri degildir ama Kanada'daki tum universiteler belli bir standardin uzerindedir. Egitim kalitesi olarak sorun yasayacaginizi sanmiyorum. Basarilar.

Acik ogretim mezunu olarak Kanada'da master yapabilirsiniz.

Teşekkürler .
Nazan.
Bursu degerlendirecek komiteye bagli. Neden tekrar yaptiginizi niyet yazinizda aciklamaniz gerekli.

Moda ve tekstil tasariminin Kanada'da muhendislik olarak verildigini sanmiyorum. Bu alanda muhendislik oldugunu ben duymamistim. Arastirmak lazim. Eger yoksa bu alana yakin hangi muhendislikleri dusunursunuz? Ya da illa muhendislik mi olmasi gerekiyor? Biraz daha kariyer hedeflerinizden ve nasil bir bolum okumak istediginizden bahseder misiniz? Lise ve unv. not ortalamaniz nedir? Ingilizce'niz TOEFL dan 80 seviyesinde degilse once buraya Ingilizce kursuna gelebilirsiniz. Konu ile ilgili olarak ister buradan, isterseniz iletisim sayfamizdan email araciligiyla bana ulasabilirsiniz.

Merhaba,
Ben İTÜ Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Şu an ortalamam 3.1 ama sene sonuna 3.2-3.3 civarı mezun olacağımı düşünüyorum. Manufacturing Management veya Logistic üzerine master yapmak istiyorum. Bu programlar hangi üniversitelerde bulunmaktadır? Amerika ve Almanya gibi alternatiflerim de var. Sizce Kanada'nın bunlara göre avantajları nelerdir? Master programlarının başvuruları hangi tarihlerde yapılmaktadır?

başarılar dilerim.. eğer ottawa ve carleton u severseniz buraya yazın lütfen. bende yazın dil kursuna gitmeyi düşünüyorum.

öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler.benim sizden bir ricam var.ben denizli de elektrik elektronik mühendisiliği 2.sınıfta okuyorum ben kanadanın girişimci insanlara sıcak baktığı bu yüzden ben staj veya okul bittiğinde kendimi geliştirmek için oraya gelmeyi düşünüyorum ne gibi olanakları vardır onları merak ediyorum beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim...iyi günler kolay gelsin...

merhabalar bende ocak ayında kanadaya carleton üniversitesini sectim. geography bölümününde eğitim görücem. dil kursundaki sınvı vereblirim umarım. eğer aranızda carleton üniversitesi eğitimi hakknda bilgisi olan varsa ve benimle paylasrsa memnnun olurm..

kanadaya gidiyorum yani =) eksik olmuş bir önceki msjım pardon :)

merhaba;öncelikle bnm öğrenmek istedığim moda tasarımcılıgı bölümünü en güzel ve en kolay hangi üniversitede örenebilirim.şimdiden teşkkr edermm

Bu bolumler genelde 1 ya da 2 yillik diploma olarak veriliyor. 4 yillik unv. var mi arastirilmasi gerekir.

merhaba ben psikoloji 3.sınıftayım ve yüksek lisans için Kanadayı düşünüyorum. Ortalamam 3.52 burslu olarak gidebilirmiyim. Bir de toefl sonucum olmadan kabul edilirsem yani önce o üniversitenin dil okuluna gitmek istersem yüksek lisans için yine burs alma ihtimalim varmı?
şimdiden teşekkürler...

Betul hanim burs ve kosullu kabul alma sansiniz var. Ancak her universitenin proseduru farklidir. Her okulda kosullu kabul olmayabilir, bunun yaninda okullar TOEFL skorunuz olmadan durumunuzu degerlendirmeyebilirler.

Merabalar,
Kanadayla ilgili fazla bır bılgım ve dusuncem yokken, yaptıgım arastırmalar sonucunda bır cok yabancı ulkeden daha ıyı oldugunu dusunmeye basladım. Özellikle benim şehir olarak baktığım Calgary,Winnipeg ve Halifax. Bu şehirler de ahçılıkla ılgili üniversite veya kolejlerde yada onların sertifika programları ile ilgili önerebılecegınız okullar varmı? Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

bende kanadaya gelıp okumak ıstıyorum bılgısayar yazılım okudum lıse mezunuyum neler yapmalıyım aslında tek hayalım sıvıl havacılık okumak sızce sıvıl havacılık mı yoksa bılgısayar bolumumu okumalıyım cvp beklıyorum saygılarımla

merhabalar kanada da devlet üniversitesi yokmu yani ucuz olan varasa oraya kabul almam için oss de kaç puan alama lazım

ii günler
ben kanadada 5 aylık ingilizce kursuna gitmek istiyorum. Kalite olarak tavsiye edecebilceğiniz bir yer var mı çünkü kurumlar o kadar çok alternatif sunuyorki bildiğinizide unutuyorsunuz! Sizce toronto, ottowa,vancheover hangi sehirde kursa gitmeliym?ALGONQUIN COLLEGE ottowa nın en ii dil eğitimi veren devlet kolejiymiş bunun hakkında yorum yapar msınız?
teşekkür ederim!

Algonquin iyidir evet. Basvurunuzda yardimci olalim arzu ederseniz. Kanada'da Ingilizce kursuna gelecek ogrencilerimizden danismanlik ucreti almiyoruz.
Sehir secimi yaparken bence nasil bir ortamda mutlu olabileceginizi goz onunde bulundurun. Her sehirde iyi okullar var. Iletisim sayfamizdan bize yazarsaniz okullar ve sehirler hakkinda konusabiliriz.

Blogumuzda OSS ile ilgili yazi var. Onu inceleyebilirsiniz.
Kanada'da hemen hemen tum universiteler devlet unv.sidir.

Ne okumak istediginize sizin karar vermenizde fayda var. Okul basvurulari icin TOEFL'dan 80 ve lise not ortalamasi en az 3 gerekiyor.

merhaba
ben su anda lise 1 öğrencisiyim üniversite eğitimimi orada almak istiyorum ingilizcem oldukça iyi diye düsünüyorum su ana kadar cambridge üni. ve british council'in yapmakta olduğu sınavlara girdim ve pet'e hazırlanıyorum inşallah toefl'a da ileriki yıllarda girmeyi düsünüorum fakat söyle bi soru var aklımda kanada'da üniversite eğitimi için sadece not ortalaması ve dilemi bakıyorlar yani sat I ve sat II gbi sınavlar istemiyorlar mı burs için?

ben su anda lise 1 öğrencisiyim üniversite eğitimimi orada almak istiyorum ingilizcem oldukça iyi diye düsünüyorum su ana kadar cambridge üni. ve british council'in yapmakta olduğu sınavlara girdim ve pet'e hazırlanıyorum inşallah toefl'a da ileriki yıllarda girmeyi düsünüorum fakat söyle bi soru var aklımda kanada'da üniversite eğitimi için sadece not ortalaması ve dilemi bakıyorlar yani sat I ve sat II gbi sınavlar istemiyorlar mı burs için?
SAT Amerika'da gecerli olan bir sinavdir.

merhaba bende şuan lise3 öğrencisiyim ve hazırgiyim modelistlik okuyorum.Yazın 2-3 aylık dil eğitimi almak istiyorum.Mail yolladım hiç bir cevap atılmadı.İsterseniz bana ulaşabilirsiniz.Kamplarınız ücretsizmi oluyor?Ve sanat okulları burda yetenek sınavı ile alıyor.Oradada böyle bir uygulama varmı?

Cevap vermememiz mumkun degil. Teknik bir sorun olsa gerek. Yazin dil okuluna gelebilirsiniz. Dil okullarinin aylik ucretleri 600-1300 K.dolari arasinda degisiyor. Aylik yasam giderleriniz ise yaklasik 1000 K.dolari olur. Maddi olarak uygunsa iletisim sayfamizdan bize yazin yardimci olalim. Email adresinizi dogru yazdiginizdan emin olun lutfen.

şu anda farklı bir kurumdan ingilizce eğitimi alıyorum advanced seviyesindeyim lise ortalamam ise 2.8 ve yakın bir zamanda toefl a girmeyi düşünüyorum ama sormak istediğim bize verecekleri advanced diploması ingilizce yeterlilik belgesi olarak kabul edilebilirmi ve üniversiteyi bitirdikten sonra kanada bize nasıl imkanlar sunuyor hem iş hem yaşam olarak

Ingilizce kursundan alacaginiz sertifikanin gecerligi okulunuzun anlasmali oldugu kolej / unv. olup olmadigina bagli. Diger sorunuz icin websitemizdeki blog yazilarimizi inceleyebilirsiniz.

Merhaba,
Toronto da George Brown ve ryerson universiteleri ni YÖK tanıyormu.Teşekkür ederim.

Selamlar;ben 27 yaşında askeriliğini yapmış gazi inşaat teknikerliği mezunu...10 senedirde prof.anlamda müzik ile uğraşan biriyim...benim size bir sorum olucaktı..bazı sebeplerden dolayı kanadaya gitmeyi düşünüyorum...gitmişken de müzik kariyerime orada devam etmek istiyorum...ve bu konuda lisans yapmak istiyorum..şuan bu mümkünmüdür...ve tavsiye edebileceğiniz okullar hangileridir..teşekkür ederim..

Taniyor. YOK'u arayip da kontrol edebilirsiniz.

Unv. basvurularinda yas siniri bulunmamaktadir.

Merhaba
2 yılllık dış ticaret mezunuyum. Kanada'da dil eğitimi almak istiyorum. Voncuver'da hangi dil okulunu tavsiye edersiniz ve dil okulu bittikten sonra kanada da çalışma izni alabilir miyim ve son olarak Kanada'da Lisans'ımı tamamlamak için Açıköğretim Kurumları var mı ?

melissaa84: Vancouver'da kaliteli dil okullar var. Iletisim sayfamizdan bize yazarsaniz daha detayli bilgi verebiliriz. Bazi dil okullari staj yapma imkani da taniyor ama is bulma garantisi yok. Gerci okullar bu konularda ellerinden gelen destegi sagliyorlar ogrencilere. Stajla egitim ucretinizi karsilayabileceginizi dusunmeyin gerci. Cunku dil egitiminizi tamamladiktan sonra staj yapabiliyorsunuz.
Lisans tamamlamak icin uzaktan egitim veren unv. ler var.

slm ben gazetecilik bölümünde okuyorum ileride kanadaya gitmek istiyorum Montreal şehri nasıl sizce bide neler yapmam gerekir şimdiden univ.1 deyim iyi günler

C.A universite transfer ile ilgili olarak blog yazimizi inceleyebilirsin.

ben univesiteyi burda okuyup sonra gitmeyi planlıyorum univ.e orda okamak istemiyorum montreal sizce nasıl bi yer tavsiye edermisiniz?

selam arkadaşlar ankarada anadolulisesi mezunuyum diploma notu 3.27 okudugum yabancı dil : ingilizce ve gazi spor akademisi spor yönticiliği mezunuyum yani yüksek okul mezunuyum (4yıllık) ingilizcem: okuma yazma konuşma süper olmasada yeterince iyi yokmu kanadada bi college yada okurken çalışabileceğim bi dil kursu hemen geleyim yaw. o derece sıkıldım buradan =) cevaplarsanız minnettar kalırım görüşmek üzere... bu arada masörlük cankurtaranlık ilk yardımcı sertifikalarım var ve 1. sınıf hentbol ant. diplomam var okulun verdii ayrıca sertifikalar bunlar ve kayak dersi aldım buna ait transkriplerim var kısa ve net bi yolu varmı? tekrar teşekkürler

bu arada bu sertifikalar oradada geçerlimi bir tanesinin interational oldugunu biliyoum ama bi faydası olurmu oradaki iş olanakları arasında bana uygun işi bulmakta?

Kanada'da dil eğitimi alınırken yasal olarak çalışma izni malesef verilmiyor fakat bazı okullarda eğitim sonrası staj imkanı var. Bunlar hakkında detaylı bilgi için iletişim bölümünden bize mail yazarsanız sizi bilgilendirebiliriz ve başvuru yapmak isterseniz yardımcı oluruz.
Üye: 18-09-2007