Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

kanada'da hukuk okumak mümkünmü?

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba ben kanada da hukuk okumak istiyorum herşeye yeniden başlamam gerektiğini biliyorum fakat bunun için ne gibi bir yol izlemeliyim? yardımcı olursanız sevinirim

teşekkürler...

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Kanada'da hukuk okumak icin gerekli kosullar okullar arasinda degisiklik gostermektedir. Ama genel kosullar asagidaki 4 maddedeki gibidir:

1. Bazi okullar en az 2 veya 3 sene universite okumus olma, bazi okullar ise universite mezunu olma kosulu aramaktadir. Yani Kanada'da hukuk okumak icin sizin bir universitede 2. veya 3. sinifta okuyor olmaniz, veya universite mezunu olmaniz gerekmektedir.

2. Universite not ortalamanizin 4 uzerinden 3.5'un uzerinde olmasi gerekmektedir.

3. Law School Admission Test (LSAT)'ten yeterli skoru almaniz gerekmetedir.

4. TOEFL sinaviyla ingilizce seviyenizi kanitlamaniz gerekmektedir.

kamil akdoğan
kamil akdoğan 's picture

merhaba ben üniveersiteyi kanada da okumak istiyorum.mesleklerdende ençok hukuk ve kamu yönetimi istiyorum bu mümkünmü.yardımlarınız için teşekkürler.

Erinc
Erinc's picture

Kamil bey, bir onceki mesajimda belirttigim gibi Kanada'da hukuk okumak Turkiye'dekinden farkli bir prosedurdur. Eger hedefiniz Turkiye'ye geri donup hukuk uzerine (avukat, hakim vb) calismak ise, Kanada'da hukuk okumanin size (yasal farkliliklar nedeniyle) pek faydasi olmayacaktir. Yukaridaki bize danisin butonundan bize ulasarak, lise ortalamanizi ve ingilizce seviyenizi bildirirseniz, size kamu yonetimi hakkinda seceneklerinizi sunabiliriz.

Zeynepy
Zeynepy's picture
Üye: 04-07-2007

Merhaba Erinc Bey,
Bu siteyi yeni kesfettim o nedenle cok bilgi sahibi degilim.Ben hali hazırda Türkiye de avukatlık yapıyorum. Aynı zamanda master ögrencisiyim ve tez asamasındayım. Yanı tezimi yazıyorum. Doktoraya basvurmadan once ingilizce problemimi halletmem gerektigi icin dil egitimi almak istiyorum ve bu konuda su aralar arastırma yapıyorum. Fakat tahim edersiniz ki bir cok secenek var. Bu nedenle en dogrusunu secıp kısa zamanda problemimi halletmek ıstiyorum.
Aslında su asamada mater programı değil ama genel ing. veya hukuk ihgilizcesi programı istiyorum. Bu bana akademik kariyerim için lazım. (Bu arada ing. seviyem intermadiate). Bana bu konuda ne onerirsiniz bilmiyorum. Ama danıstıgım bır cok kısı genel ingilizcenin zaten hukuk sertifikası programı içinde verildiği yönünde bu sebeple kafam biraz karıştı. 24 yasındayım ama meslegim icin zamanımı en iyi sekilde kullanmak istiyorum. ing. egitimi konusudna yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Zeynep Yıldırım

Erim Tuna
Erim Tuna's picture
Üye: 11-06-2007

Ya akıl var mantık var. Niye Kanada'da hukuk okumak istiyorsun ki? Türk ceza hukuku ile Kanada ceza hukuku %80 farklıdır (Muhtemelen). Hukuk kazanabilicek bi seviyedeysen daha international mesleklere yönelseniz daha iyi olmaz mı? Örneğin halkla ilişkiler.

--

intrancewetrust

Erinc
Erinc's picture

Zeynep hanim merhaba,
Kanada'da genelde sadece hukuk Ingilizcesine yogunlasan programlar pek yaygin degil. Bahsettiginiz hukuk sertifika programlarinin ise Turkiye'de size cok faydasi olacagini zannetmiyorum. Bu nedenle size tavsiyem Kanada'da genel ingilizce programina gelip, bir hukuk burosunda ucretsiz staj yapmaniz. Boyle bir egitimle ilgilenirseniz bize iletisim sayfasindan yazabilirsiniz.

Erinc
Erinc's picture

erimtuna yazmış:
Ya akıl var mantık var. Niye Kanada'da hukuk okumak istiyorsun ki? Türk ceza hukuku ile Kanada ceza hukuku %80 farklıdır (Muhtemelen)

Erim dedigin gibi avukat veya hakim olmak isteyen kisiler sadece bu egitimi aldigi ulkelerde calisabilirler (ek bir egitime ihtiyac duymadan). Ama, Kanada'da hukuk egitimi alan bircok Turk ogrencisi vardir ve bu ogrencilerin hedefleri Kanada'da avukat olabilmektir. Kanada'da avukatlik en cok kazandiran sektorlerdendir ve hukuk ta universite'de en cok emek gerektiren bolumlerdendir.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhaba
Ben avukat olmak istiyordum ama kararimi degistirdin hakim olmak istiyorum sizce Kanadayi mi yoksa Turkiyeyi mi secmeliyim
universite okumak icin? Ha umutmadan soyleyeyim ben su anda Turkiyede yasiyorum ama Kanada vatandasiyim, bunun bana bir faydasi olur mu? Simdiden tesekkurler!

Erinc
Erinc's picture

Merhaba, hangi ulkede hakim olmak istiyorsaniz o ulkede hukuk okumanizi tavsiye ediyoruz.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

LSAT sinavi hakkinda biraz bilgi verirmisiniz lutfen.

Tesekkurler

GöKHaN
GöKHaN's picture

Merhaba,
Ben lise öğrencisiyim.Lise bitiminde Kanada'da da hukuk eğitimine başlamak istiyorum.Yukarıda Kanada'da hukuk okumak için Türkiye 'de üniversite okunması gerekiyor demişsiniz.Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Erinc
Erinc's picture

Gökhan bey merhaba,
Kanada'da hukuk okumak icin en azindan bir universite 2-3 sene bitirmis olmaniz gerekmektedir. (bazi okullar univ. mezunu olmanizi istemektedir). Bunun Turk universitesi olmasina gerek yok. Ayrica cok iyi not ortalamasina ve ingilizce seviyesine ihtiyaciniz vardir. Lutfen sorularinizi paylasin.

GöKHaN
GöKHaN's picture

Biraz abes olacak ama ben şunu merak ediyorum.3-4 sene normal bir üniversite okuyacağım daha sonra Kanada'da bir bu kadar sene daha hukuk eğitimi için uğraşacağım.Yani nereden baksanız 10 yılı bulur bu eğitim.Peki bu yaptıklarıma değecek bir karşılık alabilecek miyim?Kesinlikle en iyi olmak idealiyle gitmeyi düşünüyorum.Not ortalamalarım mükemmel ve bunu yapacak idealizme sahibim.Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Gulcan
Gulcan's picture
Üye: 10-11-2006

Acikcasi bir daha Turkiye'ye kesinlikle donmem diyebiliyorsaniz, gelin okuyun. Zira burada hukuk okuyarak Turk hukuk sisteminde bir yere gelemezsiniz. Ama, uluslararasi sirketlerde danismanlik yaparim ya da cevre hukuku uzmani olurum diyorsaniz yine okuyabilirsiniz.

cengiz
cengiz's picture

mrba. ben istanbulda avukatlık stajı yapıyorum. marmara hukuk mezunuyum. ancak diploma notum pek iyi değil. ingilizcem de lisede aldığım temel var sadece. ancak kanada' ya yerleşip orada hukukçu olarak yaşamımı sürdürmek istiyorum. yardımcı olabilirmisiniz.

sinem
sinem's picture

ben sağlık meslek lisesi mezunuyum ve istandulda dvlet hast çalışıyorum.istedğim meslek bu değil hukuk benim hayalim.türkiyede bu konuda çaresisizim.yurt dışında kendi emeğimle okumak istiyorum kanada da bubu yapabilirmiyim şartlar ve yapmam gerekenler nedir?bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Tankut
Tankut's picture

sinem yazmış:
ben sağlık meslek lisesi mezunuyum ve istandulda dvlet hast çalışıyorum.istedğim meslek bu değil hukuk benim hayalim.türkiyede bu konuda çaresisizim.yurt dışında kendi emeğimle okumak istiyorum kanada da bubu yapabilirmiyim şartlar ve yapmam gerekenler nedir?bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Malesef mumkun degil Sinem Hanim. Kanada'da hukuk okumak icin 4 yillik universite mezunu olmaniz gerekiyor.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhabalar

Hukuk Fakultesi ogrencisiyim. Uluslararasi Ticaret Hukuku uzerine LLM yapmayi ve Turkiyede uluslararasi sirketlerde bu alanda calismayi arzuluyorum. Ingilizcem yeterli (TOEFL internet based: 99). Ancak sorunum sosyal yasama verdigim agirlik nedeniyle genel not ortalamamin 2.20 olmasi. Bu ortalama ile Kanadada LLM yapma olanagim hic mi olmaz.

Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhabalar!
bir hukukçu olarak böyle bir sitenin varlığından ötürü çok teşekkürler.İst.da stajyer Avukatım.Benim durumum biraz farklı.Eşim Skilled Worker pozisyonunda Konsolosluğa başvurdu.Aynı zamanda Kanada'da iş buldu.En kısa zamanda kanadaya göçmen olarak gidiyoruz. İstanbul Üni. Hukuk mezunuyum.Ortalamam 2.58 ingilizcem ise Advanced düzeyinde.oraya temelli yerleşiyoruz ve vatandaşlık alacağız.Böyle bir durumda bana ne tavsiye edersiniz mesleğimi yapabilmem konusunda?sizce orada avukat olma imkanım var mı?yoksa sil baştan başka bir mesleğe mi yönelmeliyim?araştırmalarıma göre burada okuduğum 4yıllık hukuk eğitimini sayıp üzerine(hukuk fak.kanada'da 6yıl olduğundan)2yıl okumam ve baro sınavını geçmem sonucunda avukat olabiliyomuşum.Lütfen yardım edin!teşekkürler.

Gulcan
Gulcan's picture

Merhaba,

Gocmenliginiz hayirli olsun. Oncelikle mesleginizi nasil gerceklestireceginizi iyice arastirin lutfen. Geldiginiz eyaletteki mesleki birliginiz sizin oncelikli kontak noktaniz olmasi gerekiyor. En dogru bilgiyi onlardan alabilirsiniz. Ek olarak hukuk fakultesi olan bir universite ile temasa gecebilirsiniz.

Kolay gelsin,

senay arat
senay arat's picture

merhabalar,
Ben bu sene hukuk fakultesini Türkiye'de bitirdim ve suan adliye stajımı yapmaktayım.Duyumlarıma göre avukat yanında yapılan stajı istersek yurtdısında bulunan bir avukatın yanında yapabiliyormusuz.Bu nedenle bende Canada'da bir avukat yanında staj yapmak istiyorum.Bu mümkün mü?? Mümkünse kosulları nelerdir?? belirtirseniz sevinirim.Tesekkurler.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

mrb benım bir sorum olucak hukukla ılgısı yok.ben bu sene lıseden mezun oldum ve kanadada unıversıte okumak ıstıyorum.bunun ıcın ne gerekıyor ogrenebılırıyım.en azından kanada da okuyabılmem ıcın türkiyede öss sınavına(ögrencı secme sınavı)gırmem gerekıyormu?simdıden tesekkür ederım

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba
ben hukuk okumak istiyorum ve daha lise 1 ögrencisiyim hukuk okumak için ne gibi yetenekler olması gerekiyor. şimdiden tşk ederim.

Erinc
Erinc's picture

Sayin Senay: Kanada'da bir egitim almadan dogrudan avukat yaninda staj yapmaniz kolay degildir, boyle birsey sunulmamaktadir. Siz kendi imkanlariniz ile avukatlar ile iletisime gecip danisabilirsiniz.

Son mesaji atan Ziyaretci: Kanada'da hukuk okumak istiyorsaniz surec Turkiye'den cok farklidir. Oncelikle baska bir bolume baslayip en az 2-3 sene okumalisiniz veya mezun olmalisiniz, sonrasinda basariniza gore hukuk okumaya hak kazanabilirsiniz.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhabalar.

Öncelikle ben lise son öğrencisiyim ve de Kanada'da hukuk fakültesi bitirip orada kalmayı planlıyorum. Yanlız anladığım kadarıyla orada bir üniversite bitirmiş ya da iki yahut üç yıl eğitim almış olmam lazım. Fakat direk olarak Hukuk üniversitesine başlayıp bitirmem gibi bir şey söz konusu olamaz mı ? Bunun yanında orada kalmak istesemde çok sorun olur mu ?

Asli
Asli's picture

Merhaba suan 3 aydir Kanada Montréal'deyim ve toefl kursu almaktayim.Lise de IB fen ogrencisiydim ama sadece sertifika aldim.Mcgill universitesi dis hekimligi fakultesine bilgi almaya gittim ama once 4 yil universitede science okumam gerektigini ondan sonra dis hekimligine girebilecegimi soylediler..Dis hekimligine girmenin baska yolu yok mu? Yani herkez icin mi bu kural gerekli? Eger bir bilginiz varsa sevinirim cunku bana ayakustu acele bilgi verildigi icin sorularimin cogu havada kaldi....

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

selamlar.\ Turkiyede avukatim. 3 yil Londrada kaldim. Ingilizce sorunum yok. Sizce Kanadaya gocmen olarak gidip orda avukat olmamin imkani var midir? Varsa bu neye mal olur ve ne kadar surer...Tesekkurler

Tankut
Tankut's picture

Ziyaretçi yazmış:
mrb benım bir sorum olucak hukukla ılgısı yok.ben bu sene lıseden mezun oldum ve kanadada unıversıte okumak ıstıyorum.bunun ıcın ne gerekıyor ogrenebılırıyım.en azından kanada da okuyabılmem ıcın türkiyede öss sınavına(ögrencı secme sınavı)gırmem gerekıyormu?simdıden tesekkür ederım

Sorularinizin cevaplari icin websitemizin "blog" kismini inceleyiniz.

Tankut
Tankut's picture

Ziyaretçi yazmış:
selamlar.\ Turkiyede avukatim. 3 yil Londrada kaldim. Ingilizce sorunum yok. Sizce Kanadaya gocmen olarak gidip orda avukat olmamin imkani var midir? Varsa bu neye mal olur ve ne kadar surer...Tesekkurler

Gocmen olsaniz bile avukat olarak calismaya baslamaniz cok zor. Burada avukatlik yapabilmek icin egitim dahil stajlarla beraber yaklasik 8-10 yil gecmesi gerekiyor.

Tankut
Tankut's picture

Asli yazmış:
Merhaba suan 3 aydir Kanada Montréal'deyim ve toefl kursu almaktayim.Lise de IB fen ogrencisiydim ama sadece sertifika aldim.Mcgill universitesi dis hekimligi fakultesine bilgi almaya gittim ama once 4 yil universitede science okumam gerektigini ondan sonra dis hekimligine girebilecegimi soylediler..Dis hekimligine girmenin baska yolu yok mu? Yani herkez icin mi bu kural gerekli? Eger bir bilginiz varsa sevinirim cunku bana ayakustu acele bilgi verildigi icin sorularimin cogu havada kaldi....

Kanada'da saglik alaninda egitimde oncelik Kanada'lilarin.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

neden ben lıse 1 ogrencısıyım we
avukat olmak ıstıorum o senın bu benım gorusumm

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba
ben hukuk fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim master ,yüksek lisans yapmak gibi planlarım var bunun için daha erken biliyorum çünkü yaptığım arastırmalara göre bir sürü asama ve sartlar var.benim kanada da kalmak gibi bir niyetim yok sadece orada hukuk alanında böyle bir sansım olup olmadığını bunun sartlarının neler oldugunu daha ayrıntıltı öğrenmek istiyorum çünkü yurtdışında böyle bir egitim aldıktan sonra türkiyedeki durumun degisecegi gayet acık internette de istediim sekildee bir bilgi bulamadım.beni bilgilendirirseniz sevinirim .aynı zamanda burs koşulları da var mı onu da öğrenmek isterim.teşekkürler

Üye: 10-02-2008

Kanada'da hukuk master'i zor bence. Buranin sistemi Turkiyeden farkli. Hukuk universite sonrasi alinan bir egitim. O yuzden Turkiyede hukuk bitirip de buraya mastera gelmek zor cunku yillar uyusmuyor.

eeeccceee
eeeccceee's picture

ben hukuk fakültesi 1.sınıf öğrencisiyim.LLM programına katılmak istiyorum mezun olunca.şimdiden neler yapmam gerekiyor öğrenebilirmiyim?ders durumum da iyi.fakat doğuda okuyorum sizce büyük üniversitelere de geçiş yapmam gerekir mi?ayrıca ben yurtdışında yaşamak istiyorum.bunu da göz önünde tutarak sizce kanada'da bu programa katılmak iyi bir tercih olurmu?

çağla
çağla's picture

merhaba

ben lise 2 dil bölümü öğrencisiyim , hem alman hemde türk vatandaşıyım.hukuk okumak istiyorum,ama hukuk okuyabilmem için türk vatandaşlığından çıkıp yös (yabancı öğrenci sınavı)e girmem gerekiyor çünkü dil bölümünden avukatlığı seçemem.burada avukatlığı bitirdikten sonra kanadada devam etmek istiyorum.yös'e girmem bi sorun olurmu,alman vatandaşı olmam bi avantajmı yoksa değilmi,kanadada avukatlık gerçekten iyi bir meslekmi,oraya gitmem zor olurmu oradan sıkıldığım zaman türkiyeye geri dönsem burada avukatlık yapabilirim heralde sonuçta burada bir üniversiteyi bitirip oraya gidiyorum ? cevaplarınız için çok teşekkürler.

çağla
çağla's picture

tekrar merhaba

bir sorum daha olucaktı,avukatlık için ne gibi özelliklere sahip olmak lazım ve hangi dersleri sevmek lazım.yös'e girip avukatlık okumam gçerli sayılırmı? şimdiden cevaplarınız için çok sağolun.

Arkadaslar Kanada'da Kanada'lilar bile o kadar zor avukat oluyorlar ki... Kanada'da avukatlik lisans egitimi sonrasi veriliyor. Master gibi yani. O yuzden bir ton denklik sorunu var. Cok talep var. Az adam aliyorlar. Ustelik Kanada'li olsan bile mezun olduktan sonra 3 yil filan calistiktan sonra avukatlik yapma hakki veriliyor. Bence hic kasmayin.

pisick
pisick's picture

ya bn lise ögrencisiyim ve avukat olmak istiyorum ve bunun için hukuk fakültesini okumam gerektigini biliyorum ama daha neler yapmam gerekio ona göre kendimi hazırlamalıyım demi :d

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhaba
Hukuk Fakültesinden bu eğitim öğretim senesi sonunda mezun olacağım. Araştırmalarım ve duyumlarıma göre Kanada eğitim alanında diğer ülkelere nazaran daha uygun ve uygunluğunla ters orantılı olarak iyi eğitim alınabilecek bir ülkeymiş. Ben her ne kadar hukuk mezunu olcak olsamda master programını başka bir dalda yapmak istiyorum sizce hangi dalda yapmalıyım? hukuk alanında ise Deniz Ticaret Hukuku evrensel niteliklere sahip bir bölüm olması sebebiyle kanadada yapabilceğimi düşünüyorum? saymış olduğum master programlarının maliyetleri ve şartları nelerdir öğrenebilirsem sevinirim. İyi günler saygılar..

Tankut
Tankut's picture

MBA yapabilirsiniz. Hangi alanlarla ilgilisiniz? Hukuk master'i zor. Kanada hukuk egitimi sistemi TC'dekinden farkli cunku.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

sorunu cevaplıya mıycam avukatlık için nereleri okumamız gerekiyor

oktay
oktay's picture
Üye: 30-09-2007

Ziyaretçi yazmış:
sorunu cevaplıya mıycam avukatlık için nereleri okumamız gerekiyor

Hukuk okumanız gerekiyor avukatlık için. Tankut beyin belirttiği gibi avukatlık şartlatı TC den farklıdır.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

mrb.
oncelıkle boyle bı sıtenın varlıgında emek vermıs herkese tesekkurler.
ıkı yıl once mımarlık fakultesınden mezun oldum fakat gun gectıkce olmak ıstedıgım yerde olmadıgımın farkına varıyorum ve bu da benı cok mutsuz kılıyor.
gerıde bıraktıgım yaklasık on yılı sılbastan yasayıp tm bolumunden hukuk fakultesıne gırmek ısterdım.hayırlısı buymus desemde ıcımde hep bır "acaba" var.
hukuk egıtımı alabılırlıgım ve bunun nasıl olacagı hakkında bılgı verırsenız cok sevınırım.

dilek
dilek's picture

ben ticaret lisesi okuyorum.sayısalcıyım.hukuk istiyorum.sarajevo üniversitesini arastırdım ama say 2 den alıyor.ne yapmam lazım.hukuk okumak için.yardımcı olursanız sevinirim.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Selam benim bir sorum olacak lise mezunuyum ve kanada da okumak
istiyorum orda nasıl üniversiteye gidebilirm.lise notlarm ne dercede etkili olacak acaba.yardmcı olursanız sevinirim

Kanada'da hukuk kasar arkadaslar. Universite mezunu filan olmak gerekiyor hukuk okumak icin. Turkiye'dekinden farkli bir egitim...

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba ben aksam lisesinde son yılını okuyan ve dersane takviyesiyle de öss ye hazırlanan bir ögrenciyim. liseyi dısarıdan bitirdim sayılır. bu yüzden biraz temel eksikligim var ayrıca sözel ögrencisiyim. hukuk okumayı ve özellikle hakim olmayı cok istiyorum. zor oldugunun bilincindeyim ve bütün zorluklara göğüs gerebilicegimin farkındayım. ancak sözel oldugum için bu hayalimi yasayamamaktan korkuyorum. sorum su bunu yapabilmem icin özel bir üni ye basvurmam yeterli olurmu, ve transkript kaç civarında olmalı? simdiden tesekkürler

fırat karaalp
fırat karaalp's picture

site yöneticisi arkadaşlar
merak ettiğim bişe var hukuk ile ilgili kanada da hukuk farklı avukat olmak kasar kanadada hukuk fakültesi okumak için bi başka üni bitirmek ve hukuk fakültesi okumak için yeterlilik sınava var kabul ediyorum ama türkiyede hukuku bitirip master yapmak neden kasıyor ben fakülte lisansını almışım zaten ben master lisansına almak için müracaat ediyorum arada çok buyuk fark var hukuk mezunu olmak ayrı bişe kanada da hukuk okumak ayrı bişe bu farkı nazara alarak ve ricamız insanlara yardımcı olmanız için daha detaylı bilgi öğrenmenizdir. ben forumda arkadasımın belirttiği gibi deniz ticareti master yapmak istiyorum detaylı bilgiler sitenize koyarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler