Burak Bey merhaba,
Doktora (PHD) programları başvuru koşulları sayfasından aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz. Sormak istediginiz sorular olursa lutfen bize yazin.

Burak Bey Kanada'da ilgili oldugunuz bu alanda doktora yapabilmeniz icin Arapca'nin yani sira Ingilizce'nizin de cok iyi olmasi gerekiyor. Doktora basvurulari icin TOEFL'dan en az 80 sart. Alaniniz ise Kanada'da cok sinirli. Bazi universitelerde Arapca bolumleri var. Ama doktora programlarina kabuller universiteden universiteye hatta yillara gore bile degisiyor. O yuzden iyi arastirilmasi gerekiyor.
Bu asamada Ingilizceniz yeterli olmadigi icin zaten basvuramazsiniz. Ama maddi olarak karsilayabiliyorsaniz burada Ingilizce egitim almanizda size yardimci olabiliriz. Bizimle calismak isterseniz doktora programlarini da arastirabiliriz sizin icin. Eger uygun bir program bulursan basvurularinizda yardimci oluruz.

selam.Ben Azerbeycandan Ferah.Universiteyi ve masteri bitirdim.Ama tahsilimi devam etdirmek istiyorum.Doktorlugu devam etdirmek hemde Kanada da cok iyi olurdu,Yabanci dilleri bitirdim yani ingilizcem var.Bilmek istedigim sadece Turk vatandaslari icinmi bu site , yoksa Azerbeycan vatandasida orada okuma sansi elde eder, Cok tesekkur ederim.

Sayin Ferah: hangi ulkeden olursaniz olun Kanada'da egitim almak istiyorsaniz size yardimci olabiliriz. Konu ile ilgili olarak bize email de gondermissiniz. Sorulariniza en kisa zamanda cevap verecegiz.

Kanadada doktora programından faydalanan arkadaşlardan
izlenilen yol ve memnuniyet konusunda bilgi istiyorum.
Saygılar..

hocam, GOLCUK A nadolu imamhatip lisesinde 1996-97 egitim yilinda kuran dersi ogretmenligi yaptiniz mi? sizmisiniz? ben abdulkerim maras ogrencinizdim lutfen cevap yazin

Kanada'da doktoraya kabul geldikten sonra esim de benimle birlikte gelebilir mi? esim henuz askerligini yapmadigi icin vize veya Kanada'ya kabul de sorun cikar mi? Saygilar.

Kabulunuz geldikten sonra vizeye birlikte basvurma hakkiniz var. Vize alabilirseniz, siz okurken esiniz calisma hakkina sahip olacaktir. Bol sans.

iyi günler...
doktora için kanadayı düşünüyorum. ama bu 80 toefl da ne demek? kaç üzerinden 80 ? anlayamadım. toefl dışında başka bir alternatif yok mu? ingilizcem fena değil ama toefl ı kazanacak seviyde değil..aydınlatırsanız sevinirim.?

türk dili ve edebiyatı bölümü mezunuyum lese falan girmedim kanada da y lisans veya doktora yapma şansım var mı

Hangi alanda master ve doktora yapmak istediginiz onemli. Notlariniz 4 uzerinden 3 un ustundeyse ve ileri seviyede Ingilizce biliyorsunuz rahatlikla Kanada'da maser yapabilirsiniz.
ALES burada gecerliligi olan bir sinav degil. Kanada icin bir etkisi yok bu nedenle.

lisans ort:3,20 master ort:3.56 kanada da siyaset bilimi üzerine doktora yapmak istiyorum. ama dil sorunu var? başvuracağım okul bu durumda red mi verir yoksa kendileri dil sorunuma yardımcı olur mu? kendi ücretsiz kursları var mı ? teşekürler

Ucretsiz kurs olmaz. Her okul kosullu kabul vermez. Okullarla gorusmek lazim.

doktora için kanadayı düşünüyorum. ama bu 80 toefl da ne demek? kaç üzerinden 80 ? anlayamadım. toefl dışında başka bir alternatif yok mu? ingilizcem fena değil ama toefl ı kazanacak seviyde değil..aydınlatırsanız sevinirim.?

selamlar,
türkiyede sosyoloji doktorası yapıyorum. ama burada kadro almak mümkün olmadığından yurtdışı düşünüyorum. ingilizcemi de pratik anlamda geliştirmek için. üds: 72, 5. toefl'a girmedim. şimdi sormak istediğim şu: toefl'a orada hazırlanmak daha avantajlı olur. ama oraya dil kursu dışında nasıl gidebilirim? üniversitelerden bazıları "koşullu kabul" sistemi geliştirmişler. bu üniv.in hangisi old.nu nasıl öğrenebilirim?

türk dili ve edebiyat son sınıf öğrencisiyim ales e hazırlanıyorum yurtdışında master istiyorum bunun için napmalıyım ayrıca hangi okullarda ve ülkelerde master için uygun düşündüğüm alanlar psikoloji ve ulusarası ilişkiler ortalamam 2.50 üstünde bilgilendirirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

Ziyaretci her okulun kosulu farkli. Tek tek incelemen lazim.
Ziyaretci master kabul kosullari adli bir blog yazisi var Kanadam.com blogunda.

merhabalar eşim kanadada bölümüyle ilgili doktora yapmayı düşünüyor merak ettiğimiz doktora yaparken ailesini yani eşi ve çocukları götürme şartları nelerdir teşekkürler

Doktora yapanlar ailelerini goturebiliyorlar. Vize basvurusunu ona gore yaparsiniz. Okula da bildirmeniz lazim olabilir. Okuldan kontrol edin bence.

arkadaşlar biri azerbeycan üniversitesi için beni arasın pls 0539 937 77 78 diploma lazım para önemli değil arayın msj ları dikkate almıyacağım
Benim Adım Burak Yurtsever. İlahıyat mezunuyum ve Hadis Anabilim dalında Mastır yaptım. Bu dalda veya Uluslararsı ilişkilerde Kanada da Doktora yapmak istiyorum.Arapçam var ingilizcem pek iyi değil. neler yapmam gerekir bu hususta bana nasıl yardımcı olabilirsiniz. bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olrum selam ve saygılarımı iletiyorum.