Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

Universite

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Oncelikle iyi gunler ,

Ben Mert. 16 yasinda lise 1 ogrencisiyim. Hazirlik okudum. Ingilizcem yeterli seviyede. Merak ettigim birkac konu var sizlere danismak istedim.

1-Anladigim kadariyla OSS ile kanadadaki universitelerin yakindan uzaktan alakasi yok. Lise not ort. ve TOEFL ile aliyormus. Benim suan ilk donem not ortalamasi 4.01 2.donem 4.50 nin ustune cikarmayi planliyorum. Eminim lise bitinceye kadar lise ortalamam 4.50 uzerinde olur. sorum Universitelerin burs sartlari nelerdir ? sadece toefl ve not ortalamasina mi bakiyorlar ? benim icin %50 burs olsa da yeterli.

2-Universite bittikten sonra oturma-calisma izni almam nasil olur ? alabilirmiyim yoksa turkiyeye donmek zorunda mi kalirim ?

Beni aydinlatirsaniz cok sevinirim. Iyi forumlar.

Üye: 10-02-2008

1- Oncelikle TOEFL ve lise ortalamasina bakiyorlar. Ama ne kadar sosyal olarak aktifsen, kendine ve topluma faydali isler yapmissan o kadar burs sansin artar. Kanada'da %50 burs zor yalniz. Pek vermiyorlar universite ogrencilerine burs.

2- Cok da guzel alirsin. 2 yil calisma iznin olacak. O esnadaz aten PNP ile gocmenlige basvurursun. Kanadada okursan gocmenlik baya mumkun.

Basarili ogrencisin. Ufkun da acik. Takdir ettim seni. Bol sans.

Mert
Mert's picture

@Karma ,

Oncelikle tesekkur ederim. Size de bol sans. Ancak sormak istedigim birkac soru daha var.

1- Universite isini yapamadik diyelim , burada okuduk. Lisansustunu ve masteri orda yapmaya kalksak , burs isleri nasil olur ? kolay alinirmi burs ?

2- Lisansustu veya master okuduktan sonraki gocmenlik isi nasil olur ?

Üye: 10-02-2008

1- Master blogunu okuyabilirsin.

2- Masterdan sonra 2 yil calisma izni alabiliyorsun. O esnada gocmenlige basvurursun eger 67'yi geciyorsan.