Bu durumda work permit'e basvurabilirsiniz. Isin HRSDC denen kurum tarafindan onaylanmasi onemlidir.

Tesekkur ederim Erinc Bey.
Peki bu isin benim Turkiye'deki universite diplomam veya eski is deneyimimle bir alakasi olmasi gerekiyor mu?
Ornegin ben Makina Muhendosligi mezunuyum ve 4 senelik muhendislik deneyimim var. Su an burada TIR sirketleriyle gorusuyorum ve bana soforluk icin job offer yapacaklar. Fakat TIR soforlugunun makina muhendisligiyle hic alakasi yok tabii ki. Bu durumda da work permit basvurum kabul edilir mi?

Onceki egitiminizin cok onemi yok. Work permit basvurunuz buyuk olasilikla kabul edilir. Bol sans.

Size zahmet bir sorum daha olacak.
Sizin de dediginiz gibi bana yapilacak job offer'in oncelikle HRSDC tarafindan onay gormesi gerekiyor. Bunu ben de onceden biliyordum. Benim merak ettigim HRSDC bunu onaylarken nelere dikkat ediyor. Benim ESL ogrencisi olmam bu kabulde negatif bir etki yaratir mi? Adamlar "Bu adam ingilizce ogrenmeye gelmis, baska baska islere girmis." seklinde dusunur mu?
Bu arada yakinda cok taninmis Driving School'lardan birinden bir sertifika alacagim. Yani bu is icin gereken ana kriter bende olmus olacak.
Bir diger endisem de job offer'in HRSDC tarafindan onaylanip onaylanmamasi. HRSDC'nin bir job offer'i onaylamasi icin job offer'i yapan sirketin buyuklugunun bir onemi var mi? Mesela burada daha yeni sirket kurmus birisi var. Sirketin tek calisani kendisi ve yanina adam ariyor. Bu kisinin yapacagi job offer HRSDC tarafindan onay gorur mu mesela? Yoksa sansimi artirmak icin buyuk sirketlerle mi denemem gerekir sansimi?
Oncelikli merak ettigim konu benim ESL ogrencisi olmamin HRSDC'nin kararina herhangi bir negatif etkisinin olup olmadigi.
Tavsiyeleriniz icin tekrar tekrar tesekkur ederim...

Is ilani HRSDC tarafindan onaylanirken sizin durumunuzun herhangi bir onemi olmaz. Sirket icin dikkate alacaklari birkac kriter olacaktir. Bunun yaninda eger LMO (Labour Market Opinions) denen kriter araniyorsa, isverenin o pozisyonu doldurmak icin yeterince caba gosterdigini ve kimseyi bulamadigi kanitlamasi gerekir.
Bu konuda benim tavsiyem sorularinizi gocmenlik burosuna telefon ederek iletmeniz, sizin durumunuz biraz farkli oldugundan yanlis yonlendirmek istemiyorum.

Tesekkur ederim Erinc Bey.
Bildigim kadariyla burada Toronto'da gocmenlik burosu yok. Bunun icin Turkiye'yi mi aramam gerekiyor? Aslinda yuzyuze gorusmek isterdim ama burada yoksa mecbur telefon acacagim.

Rica ederim. Bu linkte telefon numarasini bulabilirsiniz:
http://www.cic.gc.ca/english/contacts/call.asp

okan obuz bey dikkatine torontoda yasiyorsunuz ve soy adiniz obuz ben de obuzlardanim ve bilmedigim akrabalarim var torontoda ben toronta degil canada nin baska bir yerindeyim bana mail adresimden ulasirsaniz sevinirim.hoscakalin ranagul.

sordugum soru galiba size sacma geldi.yada ilgilenmek istemediniz.cevap alamadim ama yinede insanlari aydinlattiginz icin size tesekkur ederim.kolay gelsin.

erinc bey merabalar mumkunse okan obuz bey dikkatine benim adima asagida gondermis oldugum maili ulastirabilirmiziniz ben aileme ulasmayi cok istiyorum. simdiden tesekkurlerimi sunarim. saygilarimla
Iyi gunler.
Ben 4 aydir Toronto'da ingilizce ogreniyorum. Ingilizcem epey iyi bir seviyeye cikti. Zaten yeterli duzeydeydi. Su an oldukca rahatim konusurken.
Burada 6.5 aylik study visa ile bulunmaktayim. Istedigim zaman uzatma hakkim var yani.
Neyse...
Bazi sirketlerle gorusuyorum. Eger sirketlerden bana job offer gelirse work permit icin Canada icinden basvurabilir miyim? Yoksa ESL ogrencisi oldugum icin ancak egitimim bittikten sonra Turkiye'den mi basvurabilirim?
CIC'nin websitesinde soyle bir yazi okudum;
Eligibility to apply from inside Canada
You can only apply for a work permit from inside Canada if:
you have a valid study or work permit, or your spouse or parents have a study or work permit
you have a work permit for one job but want to apply for a work permit for a different job
you have a temporary resident permit that is valid for six months or more or
you are in Canada because you have already applied for permanent residence from inside Canada. You will have to pass certain stages in the main application process before you can be eligible for a work permit.
You must also have the following documents:
a job offer from a Canadian employer
a completed application, that shows that you meet the requirements of the Immigration and Refugee Protection Act and the Immigration and Refugee Protection Regulations, and
written confirmation from HRSDC that the employer can hire a foreign worker to fill the job.
Beni bu konuda biraz aydinlatirsaniz sevinirim.
Tesekkur ederim...