Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

Vancouver mi Toronto mu?

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhabalar,
Ben Kanada'ya gitmek istiyorum ancak il konusunda bir türlü karar veremiyorum. Vancouver ve Toronto arasında gidip geliyorum.Toronto'dan çekinmemin tek nedeni soğuk olması ve oraya gittigimde soguktan dışarı çıkamayacak olmam.Bu dogru mu bilmiyorum ama en azından ogle soyleniyor.bu konuda bilgilendirirseniz beni sevinirim. Bir de tabi bu sehirlerden hangisinde yaşam daha uygun.

Fatma Gül

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Fatma Hanim merhaba,

Toronto'nun Vancouver'dan soguk oldugu dogru, fakat Vancouver'in da dunyanin en cok yagis alan sehirlerinden biri oldugu unutulmamali. Toronto'da kisin kalin giyinip, kendinizi soguktan koruyabilirsiniz, hava daha acik fakat soguk ve karli olabilir. Bunun yaninda Vancouver'da kislari hava kapali ve yagislidir. Yaz mevsiminde ise hava sicakligi acisindan Vancouver ile Toronto arasinda cok buyuk fark yoktur.

Gulcan
Gulcan's picture
Üye: 10-11-2006

Benim kalbim Vancouver'dan yana :) Bence Vancouver kişiliği olan bir şehir. Elbette her şehrin kendi karakteri sözkonusu. Ben Vancouver'ınkini daha orjinal buluyorum.

Tankut
Tankut's picture

Toronto'nun kislarinin soguk oldugu dogrudur ama hava sicakliginin da oyle -50 derece kutup sogugu oldugunu dusunmeyin bence. worldclimate.com da Toronto yazip search ederseniz orada da gorebileceginiz gibi Toronto'nun en soguk ayi Ocak gozukuyor o da ortalama -5. Havanin soguklugu bence abartiliyor biraz da... :)

ahmet
ahmet's picture

bende 3 aya kadar orda olacağım babamşuan orda
kış mevsiminde 1 kez kar yağdığını söylüyor babam yazda ise 25derece bunaltmaya yetiyormuş anlıycanız tropical bi yer vancouver ayrıca denizden gelen sıcak suyunda kışın ılık tututuğunu söylüyorlar

Erinc
Erinc's picture

Ahmet bey dedikleriniz dogru, Bati Kanada'nin ilimi ozellikle bizer icin oldukca elverisli.

gül
gül's picture

ben soru soyanın bi bayan oldugunu görerek ona göre cevap vermek ıstıyorum.. ben 6 ay torontoda kaldım ve gittiğimde tam kıs mevsımıydı havalar gercekten cok soguk yanı -30 dereceyi gördüm rüzgarı da katarsak -40 altına düşebiliyor. aacıkcası ben torontoyu tavsıe etmem

Tankut
Tankut's picture

gül yazmış:
ben soru soyanın bi bayan oldugunu görerek ona göre cevap vermek ıstıyorum.. ben 6 ay torontoda kaldım ve gittiğimde tam kıs mevsımıydı havalar gercekten cok soguk yanı -30 dereceyi gördüm rüzgarı da katarsak -40 altına düşebiliyor. aacıkcası ben torontoyu tavsıe etmem

Evet sogugu sevmeyenler Vancouver taraflarina gelsinler :)

Erim Tuna
Erim Tuna's picture
Üye: 11-06-2007

Tabiki Vancouver.

--

intrancewetrust

Onur
Onur's picture
Üye: 24-08-2007

Öncelikle, Herkese selam.
Vancouver mu Toronto mu olayına katkım olacaksa diyebilirimki,izlediklerim ve okuduklarım nedeniyle bence Vancouver.Zaten dil okulu için tercihimi Vancouver'dan yana kullanmayı düşünüyorum.Yazi test etme olanağını bulucam sanırsam.

Tankut
Tankut's picture

Toronto'nun da kendine has iyi taraflari var. Daha buyuk sehir. New York'a yakin. Turkiye'ye daha yakin. Su an yok ama Turkiye'den direkt ucuslar koyulmasi gundemde, vs. Ama tabi kisin eksi derecelerden hoslanmayanlar icin Vancouver daha uygun bir secim olur.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

vancouvera gitmedim, ama 1 sene torontoda egitim aldim, keyif almayi bilirseniz harika bir sehir bence. ne kadar ege insani olsam da insan iyi giyindikten sonra soguk fark etmiyor o kadar.
gece hayati acisindan da gayet hareketli bir sehir toronto, o soguga ragmen insanlar cuma cumartesilerini bos gecirmiyorlar.

aksam eksi bilmem kac derece sogukta buz pateni yaparken de inanin o kadar egleniyorsunuz ki soguk filan kalmiyor.

bir de sanirim vancouverda daha cok uzak dogu populasyonu var, toronto daha kozmopolit ve avrupalilarin daha cok ragbet ettikleri bir sehir.

Erinc
Erinc's picture

Son mesaji atan sevgili ziyaretcinin dediklerine katiliyorum. O bolgede uzun sure yasayan arkadaslarimdan da ayni seyleri duyuyorum.

erkan
erkan's picture

toronto yasanac yer kım ne derse desın yesıllıklerın ıcınde kısıda soguk degıul ver gaz gıt sınnnn

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

valla ben sizlere torontoyu tavsiye ederim.toronto cok guzeldir kislari soguktur ama disarda dolasicak vaktiniz olmuyo, ulasim inanilmaz derecede iyidir.yazlari cok eylencelidir,torontoya gelipte donmek istemezsiniz, guvenin bana.vancouvar a gelince ben buraya tasindim 3 yil torontoda yasadiktan sonra.inanilmaz SIKICI, ama burasida cok guzel tabi...eylence ve ortam isterseniz toronto, sakin bir yer isterseniz vancouvar.kisacasi mersin ile istanbul gibi dusunun bunu..bu arada vancouvar nufusunun yarisindan cogu chenese dir..gercekten bir sure sonra bayar cekik gozluleri gormek.ama torontoda her milletten insan var.uluslararasi ogrenci cennetidir...vay anasini ya cok ozledim ben torontoyu...

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

ayrica toronto da yazlari inanilmaz canlidir.sokaklarda hemen hemen hergun eglenceler duzenlenir.yazida valla bazen cok sicak olur 35 ila 40 derece arasi degisir durur.havuzlar ve sahil kisimlari dolar tasar zaten bedavadir burada bu tur hizmetler.gelelim vancouvar a , burasi yazlari ortalama 25 derecedir.kisin hemen hemen hergun yagmur yagar, yazlarida haftanin en az 2 gunu yagmur yagar...acikcasi ben yagmurdansa kar yagmasini tercih ederim, ena zindan goruntu cok guzel ve romantik oluyo..buraya gelip torontoda 3 ay dil kursuna giden ve kalan 3 aylik dil kursunuda vancouvar da tamamlamak isteyen arkadaslarimin hepsi,toronto nun tadini aldiktan sonra vancouvar da 1 hafta zor dayandilar, hem ortam bakimindan hem havasi bakimindan hem ulasim zorluklari bakimindan hemde cinliler tarafindan...:)tavsiyem toronto %100