arkadaşlar benim kanadada bir kız arkadaşım var benim oraya gelmemi ve orada kalmamı çok istiyor evlenmeyi düşünüyoruz fakat nasıl gideceğim bilmiyorum.ben Türkiyedeyim bana yardım edermisiniz çok sevinirim...tşkler

arkadaslar sorularimiz daha bi düzenli ve akli basinda sorabilirsek hepinize yardimci olmaya calisicaz elimizden geldigince.Bizde tam bunun icin burdayiz zaten.Bende Kanada ya knadam.com sayesinde 4 ay önce gelmis birisiyim ve tecrübelerimi elimden geldiince sizlerle paylasabilirm.
Ancak böyle ben marangozum Kanadaya nasil gidebilirim ben ögretmenim nasil giderim seklinde sorular forumumuzda zaten var hepsinin cevaplari.Biraz daha arastirmaci olursak sizde bize bizde size yardim etmis oluruz
saygilar

mrb ben lise elektrik mezunuyum 6 ingilizce kursuna gittim yani ingilizcem iyi ama sertifica alamadim şimdi antalyada turizmde calişiyorum 3yildir restorantta garsonluk yapiyorum ben canadaya gitmek istiyorum ama nasil gitme şansı varmi şartlar nedir yardimci olursaniz sevinirim şimdiden herkese teşekür ediyorum

Evlendikten sonra Family Class application yapabilirsiniz. Konu hakkinda iletisim sayfamizdan bize email gonderirseniz daha fazla bilgi verebiliriz.

Konu hakkinda blog yazisi hazirliyorum. Lutfen websitemizin Blog kismini takip ediniz.

slm ben bu yıl elektrik elektronik mühendisliğini kazanım tek hayalim vancouver da yaşayıp orada çalışmak ancak kanadaya göçmenlik sürecinin 1 2 yıl sürdüğünü duymuştum benim bu süreci hızlandırmak için öğrencilik yıllarımda kanadaya gitmemin bi faydası olur mu
şimdiden teşekkürler

merhaba herkeze selamlar ben iş makinası tamiri ile uğraşıyorum acaba kanada da çalışmak için yada böyle bir imkan varmı saygılarımla ...

Gocmenlige basvurabilmek icin asagidaki testten en az 67 almaniz gerekiyor:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/index.asp
Kanada'da resident olmadan burada gocmenlige basvuramazsiniz.

Konu ile ilgili olarak blog yazisi hazirliyorum. Websitemizi takip ediniz.

Merhabalar Tankut .Banada yardımcı olursan çok sevinirim.
Kısaca ben :
Büyük bir firmada bilgi teknolojileri müdürü olarak görev yapmaktayım.900 bilgisayarlık bir ağı ve bunu destekleyecek server ve diğer ekipmanların komple tasarımı ve bakımı ben ve ekibimce yapılmaktadır.Ayrıca yazılım departmanımız ve orada yer alan developer kip taafıma bağlıdır.Yazılım tarafındada bir çok projede liderlik görevleri üstlendim.Yaklaşık 10 senedir aynı firmada görev alıyorum.Branşım ile ilgili sertifikalara sahibim .Ailem ile beraber Kanada'da yaşamak istiyorum..Nedir yapmam gereken .. Testtende 76 aldım ...
Şimdiden Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

* yonetici tarafindan editlendi. lutfen reklam yapmayiniz.

slm ben burhan ok canadaya goçmelık için yaklasık ıkı yıl once bır danısmanlık sırketı aracılıgıyla bas vurdum ve yaklasık olarak 14000$ para yatırdım .pualama sıstemındende gectım .ıngılızce sınavı olan ıltes ten bıle gectım ama bı turlu gıdemıyorum .baglı calıstıgım gocmenlık sırketı bana bı sirket buldu canada da bununla iş anlasması yaptım.acaba daha cok mu beklıcem yardımcı olurmusunuz cunku hayatım alt ust oldu

slm
ben veterinerlik fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim
ingilzcem iyi (yabancı dil mezunuyum ayrıca kursa gittim)
yılın sonunda staj yapmam gerek
acaba veterinerlik fakültelerinin bir staj programı varmı
yada kuruluşların?
teşekkürler

mrblar ben arbistan dan katiliyorum 21 yasindayim lise mezunu 5 dil biliyorum ama sertifikam yok kanada ya gelip orda yasmak istiyorum askerligimi bitirdim yardimci olursaniz sevinirim........

Kanada'ya calismak icin gelmeyi dusunenler asagidaki blog yazimi inceleyebilirler:
http://www.kanadam.com/blog/kanada-ya-isci-ya-da-gocmen-olarak-gelmek

Kanada'da staj yapabilmek icin burada bir egitim programina kayitli olmaniz gerekmektedir. Kendiniz bir sirketten ayarlayabiliyorsaniz (maassiz staj) yapabilirsiniz.

Asagidaki yazimda bahsettigim surecin hangi asamasindasiniz?

tankut bey sınava gırdım tekrar sınava gırene kadar zaman cok ben hemen gelmek ıstıyorum ıngılızcem hıc yok okulun acılma donemlerı turkıyedekı gıbı mı

Konu nedir?

slm.Ben şu an türkiyede bir üniversitede müzik bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktayım.yüksek lisansım bu dönem biticek ve doktora programına başlayacağım.masterım bittiğinde ya da doktoram bittiğinde kanadada bir müzik enstitüsüne geçmem ve orada çalışmam mümkün olurmu öğrenmek istiyorum.ya da doktoram bittiğinde geçmem daha mı kolay olur.Bu arada gittiğimde oranın vatandaşı olmak istiyorum bu da bir kolaylık sağlar mı acaba.teşekkürler..

tekrar slm..aslında ben biran önce gitmek istiyorumm..yani bu dönem sonunda masterım bittiğinde görev yaptıım okuldan istifa edip kanadada bir müzik okuluna geçiş yapmak orda çalışmak ve oranın vatandaşı olmak istiyorumm..sanırım bir okulla yazışmam gerekiyor.ama nerden başlamalıyım bilmiyorumm.sanırım bu iki mesajla sıkıntımı anlatabildim size..bana yol gösterebilir misinizz..lütfen.teşekkürler:)

Iki alternatifte de gecebilirsiniz. Vatandasliktan once gocmenlige basvurmaniz gerekiyor. Blog yazimizi inceleyebilirsiniz:

Basvurularinizda yardimci olmamizi arzu ederseniz iletisim sayfamizdan bize yazin yardimci olalim.

Selam dostlar
1983 doğumluyum Kimyagerim (Selçuk Ünv.).
Askerliğimi yaptım, iki yıldır testil sektöründe(İstanbul) çalışıyorum.
Kanada'da ingilizce öğrenmek istiyorum.
Okul bittiğinde İngilizce eğitimi için Kanada Büyükelçiliğine yaptığım başvuru red edilmişti.
İçimdeki Kanada'da İngilizce öğrenme aşkım artarak büyüdü.
Siz dostlardan yardım ve destek rica ediyorum ve sevgiler yolluyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekür ediyorum.

Daha once vize reddi almis olmaniz bir daha vize alamayacaginiz anlamina gelmiyor. Her basvuru ayri degerlendirilir. O zamana gore sartlariniz degismis olabilir. Okul secimi, basvurulari ve vize surecinde yardimci olmamizi arzu ederseniz iletisim sayfamizdan bize yazin lutfen. Bu esnada konu hakkinda asagidaki blog yazimi inceleyebilirsiniz:
http://www.kanadam.com/blog/kanada-ogrenci-vizesi-nasil-alinir

selam arkadaslar ben ailemle beraber kanadaya yerlesmek istiyorum bukonuda ne yapmamlazim ailemde ve bende almanya pasaportu var is bulabilirmiyim? sizce orda? yardimlariniz icin saolun simdiden!!!!

slm ben ukr ucak muh okuyorum ama kanadada okumak ıstıyorum bu bolumu yaty gecıs degıl kanadada tabandan baslamayı dusunuyorum ama kanadada bır turlu ucak muh olan bır ınıversıte bulamadım yardımcı olursanız sevınırım

selam tankut bey danışmanlık firmalarının göçmenlige etkisi ne derece etkili oluyor.süreci kısaltıyormu yani açıkcası bu firmaların göçmen avukatları var bu konuda aydınlatırmısınız.Bu arada ön degerlendirme puanım 69

Yaşım 19.Kanada da yaşamak istiyorum.Kanada da ablam var.Ablamın bi parmağı eksik bir bebeği oldu.Kayıtlarda bebek özürlü olarak geçiyor bu yüzden bebek doğduğunda galiba ilk 6 ay için Türkiye den yanına yardım için birini alabileceği söylenmişti fakat gitmemiştim.Şimdi çocuk 1 yaşında.Hala oraya gitme şansım varmı.Gitsem bile kısa süreliğine kabul edilirim.İngilizcem de iyi bunun bi faydası olur mu?

iyi günler.Tankut bey!ben de herkes gibi KANADAya gitmek isteyenlerdenim.fakat benim ki biraz farklı olacak sanırım.4 sene boyunca ünüversite eğitimim nedeniyle yaz aralıklarında orda bulunmak istiyorum.üstelik 4 sene boyunca her yaz maddi olarak herşeyi karşılayabilirim.maddiyat hiç bişkil de sorun olmaz.birde orda bulunup dilimi de geliştrmek ,setifika programlarına da katılmak isterim.amacım 4 senelik boşluıklarımda kısa dönemlerde de olsa kendimi hem kültürel açdan hemde eğitm bakmndan güçlendirmek.yardımcı olmanızı bekliorm .iyi günler.

Kanada Öğrenci vizesine Başvuru
Kanada Vizesi İçin Gerekli Belgeler
En az 6 ay geçerli pasaport (Varsa eski pasaportunuzla birlikte) ve pasaportunuzun ilk 4 ve son sayfalarının fotokopileri gerekmektedir.
(Henüz pasaportu olmayanlar bulundukları il veya ilçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi'ne 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanının aslı ve pasaport harç parası ile birlikte başvurmalıdırlar.)
2- 4 Adet vesikalık fotoğrafınız. Fotoğraflar 5cmx5cm ebatlarında ve fotoğraflarınızın arka fonu kesinlikle beyaz olmalıdır.
3- Vize başvuru formları. ELT’den edinebilirsiniz.
4- Vize ücreti: 6 ay ve 6 aydan fazla öğrenci vizesi müracaatlarında 125 CAD, 6 aydan az vize müracaatlarında ise 75 CAD. (Fortis Bank'ın Kanada Konsolosluğu hesabına yatırılması gerekmektedir.)
5- Türkiye'de en son mezun olduğunuz okulun diploma/mezuniyet belgesi ve transkript fotokopileri.
Öğrencilik durumunuz devam ediyor ise, okuldan alacağınız akademik referanslar, başarı belgeleri vize görüşmesinde çok işinize yarayacaktır
6- Kanada'da gideceğiniz eğitim kurumundan aşağıdaki bilgileri kapsayan geçerli bir kabul mektubu
a) Kurs ücreti ve ödendi makbuzu (ELT tarafından temin edilir)
b) Konaklama bilgeleri , rezervasyon ve ödeme bilgileri (ELT tarafından temin edilir)
c) Haftalık ders saatleri çizelgesi ve kurs bilgileri (ELT tarafından temin edilir)
d) Alacağınız Kursun başlama ve bitiş tarihleri (ELT tarafından temin edilir)
7- Türkiye'de katıldığınız kurs bilgileri, sertifikaları veya referansları. TOEFL, IELTS gibi dil sınav sonuçları varsa bunları da mutlaka başvurunuza ekleyiniz.
8- Gelirinizi Gösteren Belgeler
a) Gelirinizi gösteren evrak, örneğin çalışıyorsanız maaş bordronuz
b) Banka hesap cüzdanları (En az 3 aylık dökümü gerekmektedir.)
c) Ailenizin maddi durumunu gösteren evrak, örneğin maaş bordroları ve banka hesap cüzdanları (En az 3 aylık dökümü gerekmektedir.)
d) Tapularınız, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi
9- Eğer siz ya da ailenizden biri şirket sahibi ise; şirketinizle ilgili evraklar. (Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhanız, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi.)
10- Sponsorunuz aileniz ise durumu açıklayan kısa bir yazı
11- Eğitim giderlerinize destekleyici firma ya da şahıs var ise durumunuzu açıklayan yazı, sponsora ait banka hesap cüzdanları, Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhası, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi. (Sponsor, yakın akrabalara ait şirketler, çalıştığınız veya gelecekte çalışacağınız şirketler olabilir.)
12- Çalışıyorsanız, işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
13- Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi
14- Evli öğrenciler için evlilik cüzdan belgesi
15- Velileri olmaksızın yurtdışı eğitime çıkacak 16 yaş ve altı öğrenciler, velilerinin öğrenciye seyahat izni verdiğini açıklayan bir mektup sunmalıdırlar.
16- Cumhuriyet savcılığından sabıka kaydı ve vukuatlı aile nüfus kütük kayıt örneği.
17- Öğrencinin yazdığı İngilizce niyet mektubu. Niyet mektubunda öğrenci, özgeçmişini, eğitim durumunu, kariyer planını ve Kanada'da eğitim almak istemesinin sebeplerini çok iyi bir şekilde özetlemiş olması gerekmektedir.
18- Uçak bileti rezervasyonu (gidişi/ Dönüş)
19- Kanada'da bulunan 1. dereceden akrabalarınız varsa, o ülkedeki yasal durumlarını gösteren pasaportlarının ve iş/eğitim durumlarını gösteren belgelerin fotokopisi
20- CV ile başvuru yapılması tavsiye edilir.
* Kanada vize başvuruları sadece Kanada Büyükelçiliği- Ankara'da yapılmaktadır. Kanada Büyükelçiliği bizzat öğrenci başvurularını kabul eder ancak mülakat yapmaz. Bu nedenle başvuruların bir eğitim danışmanlığı tarafından gönderilmesi daha sağlıklı netice verebilir. Kanada Konsolosluğu 3 aya kadar yapılan öğrenci vize başvurularına turist vizesi verebilir ve bu vize Kanada'da öğrenci vizesine dönüştürülemez. 4 ay ve üzerinde yapılan başvurulara ise öğrenci vizesi verilir ve bu vize rahatlıkla Kanada'da uzatılabilir. Kanada Konsolosluğu vize başvuruları neticeleri kurs süresi 3 ay ve altında ise 1 hafta, eğer 4 ay ve üzeri ise 2-3 hafta içinde alınır. Bu nedenle öğrenciler, başvurularını kurs başlangıç tarihinden en az 6–8 hafta önce yapmalıdırlar.

merhabalar..
ben bu sene üniversteden mezun oldum ve dil egitimi almak istiyorum ama bu egitimi yurt dısında alırsam benim için daha yararlı olacagını düşünüyorum..
(yabancı dil bilgim sıfır)
türkiye de mi yoksa yurt dısında mı bu egitimi almam bana daha yararlı olacak??
siteden ücret hakkında tam bir bilgiye ulsamadım saatlere göre fiyatlar degisiyor deniyor.ben hiç y.dil bilmedigime göre max saat ders alıcam o zaman benım masrafım ne olur???
yardımlarınız için teşekkürler..

Alacaginiz sureye gore fiyatlar degisiyor. Mesela 6 aylik programlar 3bin ila 7500 K.dolari arasinda. Aylik fiyatlari 600-700 ila 1300 K.dolari civari dusunebilirsiniz.

iyi gunler ben suan lise son ogrencisiyim ve 15 haziranda oss ye girecem ama ben universite egitimimi kanada da almak istiyorum.Ama ben oraya gittigimde lise mezunu olarak gorunur muyum yoksa tekrar lise mi okumam gerekiyo ve universitede istedigim bi bolumu okuyabilir miyim yardimlariniz icin tesekkurler

Sayın Ziyaretçi Kanada'da Üniversite okumak için tekrardan lise okumanıza gerek yok. Türkiyede aldığınız lise diploması yeterlidir.
Üniversite fiyatları yıllık 12-15bin Kanada Dolarıdır. Başvuruda bulunurken lise not ortalamanızın minimum 3 olması gerekir.

slm ben amerikan üniversitesi son sınıftayım kıbrıs da elektrik elektronik mühendisliği kanada da mba yapmak istiyorum ve evliyim eşimle gitmeyi düşünüyorum burdan öğrenci vizesi alıp daha sonra orda çalışma izni alabilirmiyim askerliğimi bedelli yapmak istiyorum orada en az 3 sene çalışmam gerekiyo diplomam amerikada geçerli orada da geçerli olabilirmi yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

ben gideceğim ama nasıl lütfen e posta adresime yazarsanız sevinirim eyv ....

soruma cevap verdiginiz icin tesekkurler benim bi sorum daha olacak ben yabanci dil agirlikli bi lisede okuyorum ve lise not ortalamam 4.00 ile 4.50 arasinda bisey daha kesein degil cunku ikinci donemde var ve ben kanadada tip okumak istiyorum bunun icin gerekli kosullar nelerdir ayrica turkiyede kanadadaki diplomanin gecerli olmasi icin oss sinavina girmem gerekiyo bildigim kadariyla dogru mu bu peki... bide ben yaz kamplarinA katilmak istiyorum bana ayrintili bilgi verirseniz cok sevinirim hersey icin tesekkurler iyi ki varsiniz

Esinizle gelebilirsiniz. Calisma izni de alabilirsiniz. Diplomaniz gecerlidir.

dogu akdeniz üniversitesi ( eastern mediterrinean üni )mühendislik kıbrıs mezunuyum diploma kanada da geçerlimi

ben kanadada eğitim almak istiyorum türkiye ankarada yaşıyorum yaşım 14 ama seneye liseye başlıyacağım lise eğitimimi orda sürdürmek istiyorum ne yapmalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim

Diplomanız Kanada'da geçerlidir.

Kanada'da Tıp okumak yabancı öğrenciler için neredeyse imkansız. Üniversite okuyabilmeniz için öss ye girmenize gerek yok fakat orada alacağınız diploma burada yök denkliği olması gerekir, Türkiyede kullanmak isterseniz.
Yaz kampları için bize info@kanadam.com adresinden mail atarsanız size daha ayrıntılı bilgi verebiliriz.

Lise başvurunzu Kanadam.com aracılığı ile yapabilirsiniz. İletişim kısmından bizimle irtibata geçerseniz size daha detaylı bilgi verebiliriz.

kanada da iç mamırlık nasıl iş imkanları nedir bir de ben yeditepe üni. iç mimarlık mezunuyum 4 senedir özel bir şirkette çalışmaktayım diplomam kanada da geçerlimidir...

selamlar türkiyede hangi üniversiteler kanada da geçerliligi vardır...
merhaba kanadaya gelmek isteyen arkadaslara yardimci olunur. visa mi basvuracaksiniz ne yapmaniz gerektigini bilmiyorsunuz ohalde bizle irtibata gecin ....... erol bey