Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

Vize Başvurusu

enes
enes's picture
Üye: 28-06-2007

Merhaba,
3 yıl arayla 2 defa kanada da kalınacağı düşünülerek vize verilmeyen kişinin 3 kez başvurusa vize alma şansı nedir ? benzer durumda olan ve vize alabilen var mı paylaşımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Enes Bey Merhaba,
Basvuru pakedinizi guclendirmeniz gerekiyor. Vize basvurusunda 3 kez red alip, 4. basvurusunda vize alan arkadaslar vardir. Konsolosluk websitesindeki kirmizi notta gorebileceginiz gibi Kanada konsoloslugu su zamanlarda normalden fazla basvuru almakta ve benim tahminime gore daha secici davranmakta. Bu nedenle ek belgelerle basvurunuzu tekrar etmenizde fayda var.

Remzi
Remzi's picture

Merhaba,
Maddi durumun yetersizliği sebebiyle reddedilen başvurum için tekrar başvuru yapmak istiyorum ancak daha ne göstermem gerekiyor anlayamadım..Bankada 15.000 $ paranın olmasını yeterli bulmadılar çünkü..buradaki tüm tapu ve rusatlarımı da gösterdim..ne yapmamı tavsiye edrsiniz..yardımcı olursanız sevinirim Erinç bey..

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

ben 3. basvurumda aldim - vize yetkilisi acik acik bi daha gelme sana vize vermeyecez demizti ama ben inat edip 3 gun ustuste kapida bekledim ve sonunda aldim :)

Erinc
Erinc's picture

Remzi yazmış:
Merhaba,
Maddi durumun yetersizliği sebebiyle reddedilen başvurum için tekrar başvuru yapmak istiyorum ancak daha ne göstermem gerekiyor anlayamadım..Bankada 15.000 $ paranın olmasını yeterli bulmadılar çünkü..buradaki tüm tapu ve rusatlarımı da gösterdim..ne yapmamı tavsiye edrsiniz..yardımcı olursanız sevinirim Erinç bey..

15.000 dolari az gordulerse guclendirmeniz gerekmektedir, 25, 30bin yapabilirsiniz. Size ait tapu ve ruhsatlari da belirttiyseniniz, ekleyeceginiz baska birsey kalmadiys, sadece bankadaki paranizi biraz guclendirebilirsiniz.

derin
derin's picture

merhabalar ben m.e.b çalışan bi öğretmenim.kardeşim torontoda ve orda kanadada doğum yapmayı düşünüyorum.4 aylık hamileyim.vizemi şimdiden alayım diyorum.m.e.b dan gerekli izinleri ve vizeyi aldıktan sonra orda doğum yaparsam ben ve çocuğum ne gibi haklara sahip olabiliriz.birde orda doğum masraflarını devlet ücretsiz karşılıyormu geçici süreyle bulunanların.yoksa burda yaptırmam gereken özel bir sağlık sigortası varmı ordada kullanabileceğim.başka bilmem gereken bir ayrıntıar varmı yardımcı olursanız memnun olurum kolay gelsın...

Erinc
Erinc's picture

Derin hanim merhaba, Kanada'da dogum yaparsaniz cocugunuzun Kanada vatandasi olma sansi var bildigim kadariyla, ancak bu size ne sekilde hak sagliyor bilemiyorum. British Columbia'da dogum yapan bir arkadasim, BC'nin saglik sigortasina sahipti ve sigorta, hemen hemen tum masraflarini karsilamisti. BC health care'e basvurmak icin BC'de 3 ay gecirmesi gerekiyordu ve en az 6 ay daha BC'de kalacagini kanitlamasi gerekiyordu (genel kural). Ontario'da saglik sigortasi nasil isliyor cok bilgim yok ama bunlari kesinlikle cok detayli arastirmalisiniz, eger sigorta masraflarinizi karsilamazsa altindan kalkamayacaginiz bir yuk altina girebilirsiniz.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

kutlarim kardes bende kanada vatandasiyla evliyim sefer temporary vizesine basvurdum vermediler ucuncu sefer farkli olarak ne yaptin? kanadada basarilar

kanada canada
kanada canada's picture

Yorumunuz buraya taşınmıştır.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba
ben kanadaya turist olarak gitmek istiyorum şuan bir otelde 8 senelik recepsiyonist olarak çalışmaktayım ve bankada paramda var ve eşimde çalışmakta ve 1993 ten bu yana ssk m var kanadaya turist olarak vize alabilirmiyim bu konuda yardimci olabilirmsiniz şimdiden tşk

Erim Tuna
Erim Tuna's picture
Üye: 11-06-2007

Merhaba.

Kanada turist vizesi almak istiyorsanız, aşağıdaki maddeleri;

- Kanada'da bulunduğnuz sürece masrafları karşılayabileceğinizi,
- Kanada'ya gidip orada kaçak olarak kalmayacağınızı,
- Herhangi bir sabıkanızın bulunmadığını,

vize görevlisine belgelerle kanıtlamanız lazım. Vize için çok belge gerekiyor, çalışan için gereken belgeler şunlardır:

# Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
# Vize başvuru formu
# Şirketin imza sirküleri
# Vergi levhasının fotokopisi
# Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
# Ticari sicil gazetesi fotokopisi
# Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
# 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
# Son üç aylık bordro fotokopisi
# Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
# Gayrimenkul tapu fotokopisi
# Otel ve uçak rezervasyonları,
# 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
# Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )

Konsolosluğa kendiniz ya da bir danışman ile başvurabilirsiniz. Ben danışmanla başvurulmasını öneririm. Danışmana bu belgeleri yolluyorsunuz, o sizin adınıza belgeleri konsolosluğa veriyor. Eğer eksik belge varsa uyarıyor. Danışmanlık karşısında da 100 Kanada doları gibi bir ücret alıyorlar. Başka sorunuz varsa lütfen buraya yazınız.

--

intrancewetrust

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba arkadaslar, hanimim ab vatandasi, yurtdisinda legal oturma izniyle, yasiyorum. baldizim ve bacanagim 1993 yilindan beri kanadada yasiyor. canada vatandasi, benim ve kayinvalidem adina duzenlenmis, canadadan (toronto)noter tastikli, davetiye(invite) gonderdi. bu davatiye nin ilisiginde,baldizimin ve bacanagimin canada nufus cuzdanlarinin fotocopileri mevcut. ayrica bacanagimin calistigi sirketten aldigi, yillik 50.000$kazanci oldugunu gosterir.evrakta var. kayinvalidem hasta ve yasli(76)oldugu icin canadaya gitmek istemiyor. ben yanliz gitmek istiyorum. sadece ziyaret amaciyla, bankada nakit 220.000$ param var. kagit uzerinde her hangi bir iste calismiyorum.issizlik parasi falanda almiyorum.. 46 yasindayim. canada konsolosluguna turkiye disindan muracat edecegim.bana vize verirler mi???? ne kadar sure icin vize basvurusu yapayim. davatiyede (1) ay yaziyor.3 veya 4 aylik vize alabilirmiyim???bana tavsiyelerinizi yazarsaniz memnun olurum..simdiden cok cok tesektur ederim.. saygilarimla..

Erinc
Erinc's picture

Sayin ziyaretci,
Acikcasi durumunuz biraz karisik, yasiniz ve Kanada'daki baglantilariniz vize almaniz konusunda negatif etkenlerdir. Turkiye'de isinizin olmamasi, sizi Turkiye'ye baglayan herhangi bir sebep olmadigini gosteriyor. Bunlarin hepsi sansinizi malesef cok azaltiyor. Ancak yinede basvurmamaniz icin bir sebep yok.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Erinc yazmış:
Sayin ziyaretci,
Acikcasi durumunuz biraz karisik, yasiniz ve Kanada'daki baglantilariniz vize almaniz konusunda negatif etkenlerdir. Turkiye'de isinizin olmamasi, sizi Turkiye'ye baglayan herhangi bir sebep olmadigini gosteriyor. Bunlarin hepsi sansinizi malesef cok azaltiyor. Ancak yinede basvurmamaniz icin bir sebep yok.
ben turkiye'de yasamiyorum ki turkiye'de isim olsun.AB ULKESINDE YASAYAN BIRI OLARAK,AYLIK CALISMADAN 2000 EURO KIRA GELIRIM VAR. AYRICA NAKIT BANKADA 220.000 $ PARAM VAR..YANI CALISMA IHTIYACIM OLMADIGI ICIN CALISMIYORUM.. macaristanda'ki [budapeste'de']canada konsolosluguna vize muracatimi yaptim. HEMEN DE HIC BIR ZORLUKLA KARSILASMADIM. COKTA IYI DAVRANDILAR..KANADA VIZESINI ALDIM.. ZATEN ZIYARET ICIN GIDECEGIM..!!!!!!!!!!!!KANADADA KALMAM ICIN USTE PARADA VERSELERDE..KALMAM.. NE ISIM VAR..ENAYIMIYIM. INGILTERE'YE,FRANSAYA,HOLLANDA'ALMANYA'YA VIZESIZ GITME VE ORADA KALMA VE IS YERI ACMA HAKKIM VARKEN, KANADA ZURNANIN SON DELIGI..AKILLI ADAM SUREKLI KANADADA YASAMAZ...

Erinc
Erinc's picture

Kanada konsoloslugunu vatandasi oldugunuz ulkeye geri doneceginize dair ikna etmek zorundasiniz. "ihtiyacim olmadigi icin calismiyorum", "ne isim var.. enayimiyim", "su kadar param" gibi sebepler dikkate alinmayacaktir. Kanada konsoloslugu, sizin geride esiniz cocuklariniz var mi, geri donmeniz gereken bir isiniz okulunuz var mi bunlara bakar.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

SAYIN ERDINC BEY BEN CANADANIN BUDAPESTEDEKI BUYUKELCILIGININ KONSOLOSLUK BOLUMUNDEN VIZEYI ALDIM. SABAH 09 DA GEREKEN EVRAKLARI VERDIM. HIC SORU FALAN SORMADILAR.GAYET GULER YUZLU DAVRANDILAR.AYNI GUN OGLEDEN SONRA SAAT 14:00 VIZEYI VERDILER. BEN SIZIN VERDIGINIZ CEVABINIZA YORUM YAPTIM. SIZ KENDINIZI SARTLANDIRMISSINIZ GIBI GELDI BANA HEP OLAYLARA SIYAH VEYA BEYAZ BAKIYORSUNUZ.. HER VIZEYE BAS VURUDA BULUNACAK KISIYI POTANSIYEL,KACAK CALISACAK VEYA GERI DONMEYECEK PRENSIBIYLE,KUSKUYLA BAKIYORSUNUZ..HER HALDE KANADA'DA COK ZORLUKLARLA KARSILASTIGINIZDAN MI BILINMEZ.ARTIK HAYAT SARTLARI SIZI ETKILEMIS.. INSALLAH YAKIN BIR ZAMANDA, AVRUPAYA DONER,KUTUP IKLIMINDEN KURTULURSUNUZ..

Erinc
Erinc's picture

Malesef bu bizim degil Turkiye'deki Kanada Konsoloslugunun bakis acisi. Biz burada deneyimlerimizi ve gorduklerimizi paylasiyoruz. Sizin durumunuzda olan bircok kisi vize alamiyor ve onlara verilen yanitlari yukarida yazdim. Vizeye belki de Turkiye'den basvursaydiniz alamayacaktiniz. Bircok durumda son soz vize gorevlisine duser ve o kisi de kendi insiyatifine gore hareket eder. Herkes sizin kadar sansli degil malesef.

Lutfen yazinizin tamamini buyuk harfle yazmayin.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhabalar, bir universitede arastirma gorevlisi olarak calisiyorum ve doktora yapiyorum. Doktora ikinci danismanim Kanada'da ve bana oradaki universitede calismam icin 9 aylik bir davetiye gonderdi. Ben de tum izinlerimi, gorevlendirmelerimi hallettim. Buradaki maasimi almaya devam edecegim ve orada da aylik belli bir ucret alacagim. Tum belgelerimi tamamlayip 10 Eylul'de konsolosluga giderek basvurumu yaptim, fakat aradan 45 gun gecti, 1 Ekim'de gorevlendirmem basliyordu, hala konsolosluktan yanit alamadim. Gecmis tarihlerde ayni kosullarda basvuru yapan arkadaslarin gecici calisma izinleri en gec on gunde sonuclaniyordu.

Acaba daha ne kadar bekleyecegim, konsolosluk da hic bir bilgi vermiyor.

Iyi gunler...

Erim Tuna
Erim Tuna's picture

Bayım haber beklerseniz gelmiyor. Fakat ben ikinci vizeye başvurduğumda mail yoluyla iletişime geçtim ve pasaportumun gönderildiğini söylediler. 3-4 saat sonra geldi pasaport. Yani sizin sormanız gerekiyor pasaportu 1 gün önce göndermişler haberim yok. Mail atınca gönderdik dediler. Ve telefonla iletişime geçmenizi de öneririm. Ben telefonla hiç iletişime geçmedim ama geçenlerle ilgilendiklerini duydum. Eğer Ankara'da iseniz konsolosluğa kendiniz gidipte öğrenebilirsiniz.

--

intrancewetrust

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Erim bey, ilginiz icin tesekkur ederim, fakat konsolosluga hem telefonla hem de e-mail yoluyla defalarca ulasmaya calistim. Gonderdigim e-maillerin ulastigi bilgisi gelmesine ragmen bana cevap yazmadilar, 03124092700 numarali telefonu aradigimda ise bant kaydindan baska bir sey dinletmediler. Anlayacaginiz muhattap bulmakta zorlaniyorum. Konsolosluk'a basvurusunu yaptigimda work permit icin 4-6 haftada sonucun belli olacagini soylemislerdi. Ama hala sonuc yok, bu surenin uzunlugu vizemin reddedilecegi anlamina gelir mi?

Tesekkurler, iyi gunler...

Erim Tuna
Erim Tuna's picture

Bayım merhaba. İnanın durumunuza üzüldüm çünkü konsolosluktan haber beklemek nedir biliyorum.
Yazdığınız numara doğru konsolosluk numarası ama bant olmaması lazım yani o main telephone. İletişime geçtiğiniz email ankara-im-enquiry@international.gc.ca mi?

Halen daha cevap gelmiyorsa ben konsolosluğa gitmenizi öneririm bayım. Konsolosluk pazartesi - perşembe günleri 09:00 ve 10:30 saatleri arasında halka açık.

Vize reddedileceği zaman sanırım söylüyorlar neden reddetkilerni yani cevap vermedikleri vizenizin kabul edilmediği anlamına gelmiyor çünkü pasaportunuz konsoloslukta. Ayrıca konsolosluğun işleri çok yoğun olabilir, örneğin normalde aynı günde çıkması gereken turist vizesinin süreci 1-2 hatta 3 haftayı buluyor.

Dediğim gibi konsolosluğa gitmeniz daha iyi bence. Konsolosluk adresi aşağıdaki gibidir:

The Canadian Embassy
Cinnah Caddesi no: 58
06690, Çankaya / Ankara

Bol şans.

--

intrancewetrust

zeynep
zeynep's picture

annemler abinin yanına gideceklerdı ama bugun babam ank g,tti vize almak icin ama red edmişler.nasıl dilekce yazmalıyız itiraz etme hakmımız varmış maddı yetersızlık demışler abım ayda50 bın euro alıyor babamda emeklı 2 tane ev 10 tane tarlası var

Safiye
Safiye's picture

Arkadaslar ben USA F-1 ogrenci vizesi icin 6 kez basvurdum ve 6'sinda da red aldim. Ve Canada'yi denemek istiyorum artik. Sizce bu redlerimin Canada vizesine basvururken herhangi bir etkisi olur mu? Yani pasaportumu degistirsem. Temiz bir pasaportla gitsem Canada ile USA konsolosluklarinin birbiriyle baglantilari varmidir acaba? herhangi bir malumatiniz varmi?

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

slm arkadaşlar benim bi sorunum var ben yeni evliyim eşim kanada vatandaşı ben baş vuruyu askrden yeni geldigim için biraz ailemle vakit gecirebilmek için evlendikten 7 ay sonra yaptırdım. bu arada mahkemelik olay oldu kavga ettim aama sabıka kaydımı aldım mahkeme başlanamadan ve baş vuru yaptım avukatla konuştum bişey olmaz dedi sorun cıkmıyacagını söyledi. bide herhangi biryerde tarlam veya bankada param yok ve şuanda çalışmıyorum . yani bir acıklama cevap yazarsanız sevirim baş vuraları yapalı eşim 1 ay oldu cevap gelmezse ankaraya mı gideyim.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhaba. Ben evlilik dolayisi ile gocmen olarak bir bucuk ay once Kanada'ya geldim. Bir ay icinde bir bebek bekliyoruz. Anneme dogum sonrasi bana yardima gelmesi icin gerekcemizo de belirterek bir davetiye yolladik -ilk kez yurtdisina cikacak- vize basvurusunu yapti ama ona 10 gun icinde haber vereceklerini soylemisler. Annemin yesil pasaportu var ve emekli. Vize basvurusu reddedilebilir mi ve eger reddedilirse hemen ardindan tekrar basvuru yapma sansi var mi yoksa belli bir sure basvuru siniri mi getiriyorlar?

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Benim bildigim sabika kaydiniz alti ay gecerli, alti ay gecmesine ragmen islemleriniz bitmemisse yeniden bir sabika kaydi istiyorlar. Kendi islemlerim sirasinda danismanim ikinci bir sabika kaydi istemisti benden.

tansu
tansu's picture

merhaba;Erdinc bey.ben isvecte yasiyorum.size sorum kisa olacak.isvec vatandasi olan yada isvecte oturum calisma izni olan biri montreale tasinabilir mi?tsk ederim..

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

isveçe ebe olarak çalışmaya gitmek istiyorum.10 yıllık devlet memuruyum1974 doğumluyum.çok az ingilizcem var.neler yapmam gerekiyor

**selay
**selay's picture

merhaba ben ankaradan selay. cok yakın bir arkadasım hem kanada hem turkiye vatandası 2 yerde de yaşayabiliyor . ben bu yıl ünversite sınavına gireceğim. üniversiteyi kazandıktan sonra kaydımı dondurup kanadaya arkadasımın yanına gitmek istiyorum 6-8 aylığına. kalcak yerim falan var. oraya dil öğrenmek amacıyla gitmek istiyorum . sadece bu amaçla basvursam orda beni yanında kalmya kabul eden bir aile olduğunu belirtsem kanadaya kabul edilme ihtimalim nedir? nerey başvurmam gerekiyor. bunlar için ne kadar para gerekir? beni bilgilendirirsenz cok memnun olurum

Tankut
Tankut's picture
Üye: 10-11-2006

Selay Hanim: Kanada'ya dil egitim icin gelebilirsiniz. Iletisim sayfamizdan bize email gonderin size yardimci olalim.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhabalar,

bende kanadaya kosolosluğuna vize için başvurum ve geri döneceğime inanmadıkları için vize vermediler. tüm belgelerim, 7 ay süreli okul kabul belgem, maddi durumumu gösteren belgeler, işyerimden dönünce beraber çalışabileceğimize dair mektup ve ablam kanada vatandaşı olduğu için ondan canada da bulunduğum süre boyunca konaklayabileceğime dair noter onaylı davet. ablamla ilgili şöyle bi detayda var. ablamlar yaklaşık 3 sene kadar önce iflas ettiler. vize verilmemesine bu iflas neden olabilir mi yada bundan sonra nasıl bi yol izleyebilirim. 2. başvuruda belgelerimi nasıl hazırlayayım. cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

konsolosluğa ikinci başvuruyu yapabilmem için ne kadar süre geçmeli yada süre geçmeli mi?

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhaba,hemen kısaca sorumu sormak istiyorum;abim kanada da yaşıyor iki yıl önce ailemizi(anne,baba,kardeş) yanına almak için sponsorluk başvurusunda bulundu, başvurunun şubat ayında sonuçlanmasını bekliyoruz bu başvuru sonucunda bizlere kalıcı oturma izni verilecek bi sorun cıkmaz ise.ben kendi adıma kardeş olarak bu başvuru esnasında öğrenci oldugum için bu başvuruya dahil edildim hala ebeveynlerime baglı oldugum için.ocak ayında universiteden mezun oluyorum,benim hala bu başvuru dahilinde kalabilmem için öğrenciliğimi devam ettirmem gerekiyor bunun için mezun olduktan sonra kanada da iki yıllık bir koleje abimin sponsorluunda gitmeyi dusunuyorum.koleje muracat aşamasında da oncelikle kolejin ESL denilen ing hazırlık eğitimini almam gerekiyor vs...turkiyede mühendislik eğitimini tamamlamış olarak abimin bizler için başvurusu var iken öğrenciliğimi devam ettirmek iin kanada da 2 yıllık teknikerlik eğitimi almak için vize başvurumun olumlu sonuçlanma ihtimali nedir?

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba oncelikle simdiden sana bol sans dilerim cok zor bir surece girmisin girdigin sureci biliyorum. abinin sponsorlugu ne zaman basvuruldu bilmiyorum ama 26 ay suruyorsponsorlugun cikmasi diger konuya gelince bu surecten 6 aylik bir visa almak durumu var ziyeretci olarak abin ailemi gormek istiyorum vs diye belli preseduru var onunda eger o gorusme olumlu olursa konsoloslukta 6 ayligina gidip geri donme ihtimalin var tekrar sen suan okudugun icin gocmenlige hak kazaniyorsun 22 yasini doldurdunmu bir universite veya okulda okumak zorundasin o presedure gore eger okumazsan hakini kaybediyorsun dedigim gibi ziyeretci olarak sponsorluk devam ederken abin 6 ayligina yanina getirte bilir seni ama bu isler turkiyeden zor ve uzun bir surec gitsen bile 6 ay sonra geri donmek zorundasin iyi gunler erol

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba sen bastan ablana davetiye gondermekle hata yapmisin cunku konsoloslok davetiye gelince orda kalacak diye dusunup visa vermiyor belgelerin tam olmasi cok onemli degil burda bana gore gorusmede konsolosluk memurunu ina etmen gerek donecegine dair ablanin iflasina gelince onunda etkisi var suan ablan 7 sene iflas ettiyse tabi kredisi fak tap olmus durumda anca 7sene sonra duzeltir kredisini yani kanada kredin yoksa guvenilir kisi degilsin arkadas bu isin asli bu ama yinede sana bol sans dilerim baska soru sormak istersen majesteh@hotmail.com gorusuruz erol

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

benim sormak istediğim; ogrenciligim bir ay sonra sona eriyor abimin basvurusu da 24 uncu ayda bır ay farkla gocmenlik hakkımı kaybetmemek için ogrenciliğimi devam ettirmek istiyorum bunun içinde abimin sponsorlugunda kanada da bi koleje kayıt yaptırmak istiyorum.türkiyede 4 yıllık lisans eğitimden sonra kanada da kolej okuma isteği için vize başvurusunun olası sonucları hakkında fikir verebilirmisiniz?

metinalpaslan
metinalpaslan's picture

mrb arkadaşlar.Kanadada kanadalı bir kız arkadaşım var.biz kaç yıldır internetten tanışıyor chatleşiyoruz.benim kanadaya gelmemi ve orada evlenmemizi istiyor.birbirimiz çok seviyoruz.ama bir sorun var ben oraya nasıl gideceğimi bilmiyorum.onun bana bir davetiye gönderme gibi yada buna benzer çareler varmı bana yardımcı olabilirmisiniz...çok sevinirim saygılarımla...metin alpaslan

ezgi oral
ezgi oral's picture

merhaba ben 17 yasindayim ve 10 yillik aile dostumuz 2 senedir canada vancouverda yasiyor.bu somestr tatilimde onlarin yaninda gecirmek istiyorum.ilk canada vize basvurumuzu aile dostumuzun gocmen avukatiyla yaptik.avukat ben gocmen isleriyle ilgileniyorum turuistik vizeyle ilgilenmiyorum ama size yardimci olurum dedi.istanbulda oturdugum icin bizde avukatla haledelim dedik.evraklarda belki universiteyide orda okuyabilir dedik.ordan amerikaya geceriz diyede tek girisli vize yerine avukat bize cok girisli cikisli vize talep etmemiz gerektigini soledi ve de bizde ole yaptik.anliyacaginiz celisen bilgiler oldu.hem turistik dedik hem universiteyi belki orda okuyabilir hem cok girisli cikisli dedik ve vize reddedildi.reddedilme nedenide maddi acidan oldu.simdi tekrar baswurucaz ve ankaraya kendimiz gidicez.bu sefer evraklarda amerika ve universite lafini gecirmeyecegiz,sadece turistik amacli gidecegimi belirticez.ama sole bir durum var onceki basvurumuzdaki bilgiler goz onunde bulundurulursa vize yine reddedilir mi?ne yapmamiz gerekiyor?annem ve babam bizzat gorusmek istiyor canada konsolosluguyla..yardimci olursaniz sevinirim.simdiden tesekkurler

Ömer
Ömer's picture

Merhaba;

19 Yaşında Bilgi Teknolojileri ve Programcılığı Son sınıf öğrencisiyim. Özel bir banka'da 1 senedir çalışmaktayım.
Ve eğitimime Canada'da devam etmek istiyorum. Konu ile ilgili
fikirlerinizi rica ederim.

İlginize Tşk,

Ömer.

umut
umut's picture

sevgili erinc bey....1 ay sonra ingiliz vatandaşıyla resmi evlilik yapacağım..türkiyede esnaflık yapıyorum..ingilterde yeni çıkan kanunlardan dolayı gitmem zaman alıyor..eşimle beraber kanadaya turist olarak gitmeyi düşünüyoruz...ingiliz vatandaşı olan eşimin kanadada bağlantıları var ordaki dostlarından davetiyede getirebilir.kanadaya turist olarak gitmemiz için resmi nikah yeterlimidir yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla...................

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhaba,

4 aydir Kanadadayim, 8 ay daha burada oalcagim. Buraya doktora calismalarimi yurutmek icin geldim. Bu sure icinde gocmenlige basvurmak istiyorum. Ama elimde diploma gibi belgeler yok. Onlari edinsem bile adli sicil kaydi isteniyormus. Ustelikde ingilizce olmasi gerekiyormus. Bu konuda bilgisi olanlar benimle paylasirsa cok sevinirim.

Ayrica ogrendigim kadariyla Buffalo ya basvurmak en iyisiymis. Burdayken mi yoksa donunce mi basvurmaliyim. Burda universitede calisiyorum ayni zmaanda.

Tesekkur ederim.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhaba,
Benim sorum şu olacak;Eşim Kanada'da göçmen,biz Ağustos ayında evlendik.Ocak ayında sponsor olacak ortalama olarak beklenilen süre nedir?Bunu öğrenmek istiyorum.Çünkü biz Yazın turist vizesine başvurduğumuzda görüşmeyi yapan bayan eşiniz sponsor olsun neden turist olarak gidiyorsunuz demişti,ortalama olarak 6 aylık bir süreç demişti ama ben college de 1 yıllık bir sözleşme imzaladığım için kısa süreli gitmek istediğimi dönmek zorunda olduğumu aksi taktirde okulun sözleşme karşılığında para talep edeceğini söyledim.Sanırım inanmadılar çünkü red geldi ve kağıt üzerindeki seçeneklerden döneceğiniz konusunda emin olamadık işaretlenmişti.Bir çok insan 1-2 yıllık bir süreçten bahsediyor bu gerçekten çok uzun bir süre doğruluk payı var mı?Avukatımızın eşime red gelmesi durumunda Amerikada bir okula yazılırsa eşin buraya gelir Amerika'dan kapıdan kolayca birlikte geçersiniz demiş.Bu ne derece doğru?Quebec'tan yapılan başvurularun daha hızlı sürdüğü söyleniyor bunun nedenini biliyor musunuz?Şimdidien teşekkür ederim...

Tankut
Tankut's picture

umut yazmış:
sevgili erinc bey....1 ay sonra ingiliz vatandaşıyla resmi evlilik yapacağım..türkiyede esnaflık yapıyorum..ingilterde yeni çıkan kanunlardan dolayı gitmem zaman alıyor..eşimle beraber kanadaya turist olarak gitmeyi düşünüyoruz...ingiliz vatandaşı olan eşimin kanadada bağlantıları var ordaki dostlarından davetiyede getirebilir.kanadaya turist olarak gitmemiz için resmi nikah yeterlimidir yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla...................

Turist vizesi alabilmek icin evli olmaniz gerekmiyor. Ing. vatandasi kisinin vize ihtiyaci yok zaten. Sizin ise maddi durumunuza ve niyetinize bakacaklar.

Tankut
Tankut's picture

Ziyaretçi yazmış:
Merhaba,
Benim sorum şu olacak;Eşim Kanada'da göçmen,biz Ağustos ayında evlendik.Ocak ayında sponsor olacak ortalama olarak beklenilen süre nedir?Bunu öğrenmek istiyorum.Çünkü biz Yazın turist vizesine başvurduğumuzda görüşmeyi yapan bayan eşiniz sponsor olsun neden turist olarak gidiyorsunuz demişti,ortalama olarak 6 aylık bir süreç demişti ama ben college de 1 yıllık bir sözleşme imzaladığım için kısa süreli gitmek istediğimi dönmek zorunda olduğumu aksi taktirde okulun sözleşme karşılığında para talep edeceğini söyledim.Sanırım inanmadılar çünkü red geldi ve kağıt üzerindeki seçeneklerden döneceğiniz konusunda emin olamadık işaretlenmişti.Bir çok insan 1-2 yıllık bir süreçten bahsediyor bu gerçekten çok uzun bir süre doğruluk payı var mı?Avukatımızın eşime red gelmesi durumunda Amerikada bir okula yazılırsa eşin buraya gelir Amerika'dan kapıdan kolayca birlikte geçersiniz demiş.Bu ne derece doğru?Quebec'tan yapılan başvurularun daha hızlı sürdüğü söyleniyor bunun nedenini biliyor musunuz?Şimdidien teşekkür ederim...

Amerika'dan kolayca gececeginiz dogru degildir. Vize olmadan Kanada'ya Amerika'dan da giremezsiniz. Kapida vize vermiyorlar. Konsolosluga basvurmaniz lazim.

Evet sponsorship applications ortalama 1-2 yil suruyor. Bu asamadan sonra gocmenlik basvurusu haricinde birsey yapamazsiniz. Mecburen bekleyeceksiniz.

Turkiye'deyken Quebec'ten basvuru yapamazsiniz. Ankara'dan yapmak zorundasiniz.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Erinç Bey tekrar merhaba,
öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim.Avukat bile yanlış yönlendiriyor olaya bakar mısınız?Yani Amerika'da okula yazılın diyerek bizi yönlendiriyor.Gerçekten zor bi durum siz beni ve benim durumumda olan bir çok insanı anlıyor ve müthiş bir sabırla yanıt veriyorsunuz kendi adıma çok teşekkür ediyorum.
Bir kaç sorum daha olacak size.Türkiye'de evlenmiş olmamız mı olayı bu kadar uzatıyor acaba?Farklı ülkede evlenseydik sanırım bukadar uzun sürmeyecekti.Anladığım kadarıyla sponsorluk süreci 1-2 yılı buluyor.Bu gerçekten uzun bir süre.Biz sponsorluk sürecini farklı bir ülkede bekleyi düşünüyoruz bu durum problem yaratır mı?Son bir sorum daha olacak.Şu an eşim Kanada'da Makina müh. olarak çalışıyor ve göçmen.Eşimin göçmen olması sponsorluğu olumlu ya da olumsuz etkileR mi?

Tekrar teşekkür ederim herşey için..

Tankut
Tankut's picture

Olumlu yorumlariniz icin tesekkurler. Esinizin gocmen olmasi sureci olumlu etkiler. Esiniz Kanada'li ile ayni statude. Gocmenlik basvurunuz degerlendirilirken baska bir ulkede olmaniz sorun yaratmaz. Ancak diger ulkede resident olarak uzun sureli kalacaksaniz Konsoloslugu adres degisikligi gibi konularda bilgilendirmeniz gerekiyor. Ilk basvuru yaptiktan sonra basvurunuzda olusabilecek her turlu degisiklikten Konsoloslugu haberdar etmenizde fayda var. Bol sans.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

ERİNÇ BEY MERHABA,
öncelikle iyi yıllar dilemek istiyorum.
Yine kafamı kurcalayan birtakım sorular var;
Eşim sponsor oldu sonunda.Avukatla görüşmek için New york'a gitti avukatın çok pozitif olduğunu söyledi.Yannda giderken fotoğraf ve cocktail cd yi götürmüştü avukat şu an için gerek yOk onlar gerek duyarlarsa isterler demiş.Yani kriter nedir?Neye göre istiyolar bunları?Ayrıca şunu öğrenmek istiyorum.Bi bireyin eşine sponsor olması durumuyla anne baba kardeş v.s olması arasında farklar var anladığım kadarıyla.Örneğin ortalama olarak minimum gösterilecek olan rakamın 32.000$ olması gibi.Bu rakam yeterli olcak mıdır?Biz 35.000$ dolar gösterdik çünkü eşim evlilik sürecinde doğal olarak çalışamadı Kanada'da değildi.Aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Teşekkürler...

osman naim kaya
osman naim kaya's picture

selam ben işim gereği sürekli deyişik ülkelerde bulundum ve canadaya gitmek ve oraya yerleşmek istiyorum bana oradan bir iş adamı arkadaşımdan istek gelecek nasıl bir istek yaptırmalıyım benim bankada hiç param yok tapu'da türkiye de çalışıyor da özükmüyorum nasıl bir yol islemeliyim yeni geldim güney amerikadan

bora
bora's picture

merhaba tankut bey herkese iyi yıllar.
Ben kanadaya yerleşmek istiyorum. iş amaçlı ve ömür boyuda kalmak istiyorum 1 yıllık evliyim ve eşim 6 aylık hamile sizce benim ne gibi işlemler yapmam gerekiyor hatta ankarada bu konuda bana yardımcı olabilecek bildiğiniz birileri varmı eğer bu konuda beni yönlendirirseniz çok mutlu olurum şimdiden ilginiz için teşekkürler...

hicran
hicran's picture

slm dil eğitimi için bostondayım 6 ay kalacağım ancak kanadada arkadaşım yaşıyor 1 haftalık tatilimde Türkiye ye gitmeyerek kanadaya arkadaşıma gitmek istiyorum bostondan nasıl başvurmalaıyım ve ne tür evraklar gerekiyor birde vize alabilir miyim birdeee teşekkür ederim ..
selamlar
hicran

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

selam ben aksaraydan mehmet yeşilöz belediye meclis üyesiyim ben hizmet passaportu ile kanadaya gidebilirmiyim ne kadar kalabilirim calisma ortami bulabilrmiyim aydinlatirsaniz memnun oluruz sevgiler