Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

Lisans egitimi icin yardim

vagabond01
vagabond01's picture
Üye: 06-07-2007

Merhaba Arkadaşlar ben bu sene Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksek Okulunun Bilgisayar Teknolojileri ve Proğramlama Bölümünden Mezun oldum,Bu okulumun devamı niteliğinde Kanada da bilgisayar mühendisligi okuyabilecegim okul var mı? yani sormak istediğim asıl konu benim türkiyede okudugum 2 yıl kanada daki üniversiteler kabul edecekmi vede benden hangi ön koşulları yerine getirmem gerekiyor.

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Merhaba,
Kanada'da bir universiteden mezun olmaniz icin 40 ders almaniz gerekmektedir. Turkiye'de almis oldugunuz derslerin maksimum 20 tanesini Kanada'daki universiteler kabul edebilir. Ancak her okul farkli sayida ders kabul edecektir. Bazi okullar 8, bazi okullar 15 ders kabul edebilir. Bu, almis oldugunuz derslerin Kanada'da karsiliginin olup olmadigina ve okumak istediginiz bolum icin gerekli olup olmadigina baglidir.

Sizden istenilen diger kabul kosullari iyi bir universite ortalamasi ve TOEFL'dan en az 90 (IBT) skor.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Turkiyede bir universited bitirdim. Kanadada kolej mezunuyum ama universiteye basvurmak istiyorum. Not ortalamam 3.7

Kriminoloji yada kamu yonetimi okumak istiyorum.

Kabul edilme sansim varmi?

Birde tekrar OSAp alabilirmiyim?

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Not ortalamaniz 4 uzerinde 3.7 ise cok kaliteli universitelere kabul edilme sansiniz vardir. Basvurunuzu erken yapmanizi tavsiye ederim.

OSAP websitesinden alinti yapiyorum:

Alıntı:
Access grants are provided to qualifying first-time, first-year and second-year students to help them with their tuition costs.

Sizin kolej egitiminizi 1. ve 2. olarak kabul edebilirler. Daha dogru bilgiyi direkt kendilerinen ogrenmeniz daha iyi olur.

kerim
kerim's picture

merhabalar...ben kanadada okumak istiyorum ve fen edebiyat alanında hangi bölümlerin olduğunu nasıl öğrenebilirim.asıl öğrenmek istediğim bölüm mekatronik mühendisliği kanada da var mı?var ise hangi üniversitelerde var.

Gulcan
Gulcan's picture
Üye: 10-11-2006

Merhaba Kerim,

Mekatronik Kanada'da mevcut. Bu alanda rahatlikla uzmanlasabilirsin. Mesela www.uvic.ca'deki programlara bir goz at istersen.

Elif
Elif's picture

Merhaba,
Ben Jeoloji Mühendisliği bölümünü 2 yıl önce 75/100 ortalamayla bitirdim ve henüz TOEFL skoru almadım. Kanada'da -özellikle Toronto Üniversitesi ya da Toronto da herhangi bir üniversitede -hukuk okumak istiyorum. Acaba bu mümkün mü ve burs alma şansım var mıdır. Öğrenci vizesiyle çalışma izni de alabiliyor muyuz ki eğer alabiliyorsak çalışma iznimizle kazandığımız parayla masraflarımızı tümden karşılayabilir miyiz?
Son olarak şu an mezun olduğum alanda - Türkiye' deki pozisyonuyla jeoloji mühendisi olarak - direkt olarak çalışabilir miyim yoksa herhangi bir denklik ya da sertifika almam gerekir mi?
Cevaplarınız ve ilginize şimdiden çok teşekkür ederim..

Uğurhan
Uğurhan 's picture

Merhabalr ben Bahçeşehir üniversitesi ithalat-ihracat bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. 1.sınıf not ortalamam 3.41, Ayrıca açıköğretim fakültesi işletme lisans bölümü 1.sınıf öğrencisiyim.

Ben ithalat-ihracat bölümümü bitirdikten sonra,Kanada'ya öğrenci transfer yöntemiyle gidip,3.sınıftan uluslararası ticaret gibi bölümde devam etmek istiyorum.

Aslında gecebilecegim 17 bolum var bunlar ;

1 - Bankacılık
2 - Bankacılık ve Finans
3 - Bankacılık ve Finansman
4 - Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
5 - Ekonomi
6 - Ekonomi ve Finans
7 - İktisat
8 - İşletme
9 - İşletme Bilgi Yönetimi
10 - İşletme Enformatiği
11 - Işletme-Ekonomi
12 - Sermaye Piyasası
13 - Uluslararası Finans
14 - Uluslararası İşletmecilik
15 - Uluslararası Ticaret
16 - Uluslararası Ticaret ve Finansman
17 - Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Fakat ben uluslararsı ticarete devam etmek istiyorum o da Turkiye'de Boğaziçi,Celal Bayar ve istanbul Ticaret Universitelerinde var.Fakat Bu okullardan sadece Boğaziçi bana uygun o da tek kontenjanlı ve 300 uzerinden 293 puanla kabul ediyor.

Bu yuzden kanada'da ucreti uygun bir universiteye gidip hem okuyup hem çalışmak istiyorum.Fakat hangi okullarda bu söylediğim uluslararası ticaret bolumu var bilmiyorum.

Bu konularda bana yardımcı olabilirseniz sevinir.Veya başvurabileceğim yerleri söylemeniz yeterli.

Şimdiden teşekkürler.

Tankut
Tankut's picture

Elif yazmış:
Merhaba,
Ben Jeoloji Mühendisliği bölümünü 2 yıl önce 75/100 ortalamayla bitirdim ve henüz TOEFL skoru almadım. Kanada'da -özellikle Toronto Üniversitesi ya da Toronto da herhangi bir üniversitede -hukuk okumak istiyorum. Acaba bu mümkün mü ve burs alma şansım var mıdır. Öğrenci vizesiyle çalışma izni de alabiliyor muyuz ki eğer alabiliyorsak çalışma iznimizle kazandığımız parayla masraflarımızı tümden karşılayabilir miyiz?
Son olarak şu an mezun olduğum alanda - Türkiye' deki pozisyonuyla jeoloji mühendisi olarak - direkt olarak çalışabilir miyim yoksa herhangi bir denklik ya da sertifika almam gerekir mi?
Cevaplarınız ve ilginize şimdiden çok teşekkür ederim..

Mevcut ortalamaniz ile Hukuk kabulu almaniz cok cok zor. Hele burs imkansiz.

Calisarak tum masraflarinizi karsilayamazsiniz.

Ogrenci vizesiyle calisma izni farkli seyler. Bu sorunuz ve muhendis olarak calisma sorunuz hakkinda blog yazilarimiz mevcuttur. Saygilar.

Tankut
Tankut's picture

Uğurhan yazmış:
Merhabalr ben Bahçeşehir üniversitesi ithalat-ihracat bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. 1.sınıf not ortalamam 3.41, Ayrıca açıköğretim fakültesi işletme lisans bölümü 1.sınıf öğrencisiyim.

Ben ithalat-ihracat bölümümü bitirdikten sonra,Kanada'ya öğrenci transfer yöntemiyle gidip,3.sınıftan uluslararası ticaret gibi bölümde devam etmek istiyorum.

Aslında gecebilecegim 17 bolum var bunlar ;

1 - Bankacılık
2 - Bankacılık ve Finans
3 - Bankacılık ve Finansman
4 - Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
5 - Ekonomi
6 - Ekonomi ve Finans
7 - İktisat
8 - İşletme
9 - İşletme Bilgi Yönetimi
10 - İşletme Enformatiği
11 - Işletme-Ekonomi
12 - Sermaye Piyasası
13 - Uluslararası Finans
14 - Uluslararası İşletmecilik
15 - Uluslararası Ticaret
16 - Uluslararası Ticaret ve Finansman
17 - Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Fakat ben uluslararsı ticarete devam etmek istiyorum o da Turkiye'de Boğaziçi,Celal Bayar ve istanbul Ticaret Universitelerinde var.Fakat Bu okullardan sadece Boğaziçi bana uygun o da tek kontenjanlı ve 300 uzerinden 293 puanla kabul ediyor.

Bu yuzden kanada'da ucreti uygun bir universiteye gidip hem okuyup hem çalışmak istiyorum.Fakat hangi okullarda bu söylediğim uluslararası ticaret bolumu var bilmiyorum.

Bu konularda bana yardımcı olabilirseniz sevinir.Veya başvurabileceğim yerleri söylemeniz yeterli.

Şimdiden teşekkürler.

Kanada'da unv. ogrencisiyken hem okuyup hem calisabilirsiniz ama calisma saatleriniz devlet tarafindan kisitlanmistir. Kampus icinde calisabilir, haftada 20 saate kadar off campus calisabilir ya da c-op yapabilirsiniz. Ama tum bu imkanlar okul ve yasam giderlerinizi karsilamaniza yetmez. Okullarinin en ucuzunun yilligi 12bin K.dolarindan basliyor. Aylik yasam giderleriniz de ortalama 1000 K.dolari olur.

Int trade icin okullarin isletme bolumlerine bakmaniz gerekiyor.

pelin kalayci
pelin kalayci's picture

iyi günler; ben ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. kanadada master yapmak istiyorum. kanada daki master prog. ücretleri neler? ücretsiz bir egitime katılabılmek mümkünmü? buarada eğer kanadada bir üniversiteye kabul edildikten sonra onlar kalıcak yerde yada yurt ayarlıyolarmı?

Tankut
Tankut's picture

Pelin Hanim universitelerin yurtlari vardir ama master ogrencilerinin yer bulmasi garanti degil. Oncelik unv. ogrencilerine veriliyor.

Ucretsiz master olmaz. Ucretler okuldan okula ve bolumden bolume cok degisiklik gosteriyor. Konu ile ilgili olarak blog yazimiz var. Onu inceleyiniz.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba.ben sözel bölümü ögrencisiyim ve şunu merak ediyorum.acaba hukuk bölümü okuyabilmem için kaç net yapmam gerekiyor.tşkler

oktay
oktay's picture
Üye: 30-09-2007

Ziyaretçi yazmış:
merhaba.ben sözel bölümü ögrencisiyim ve şunu merak ediyorum.acaba hukuk bölümü okuyabilmem için kaç net yapmam gerekiyor.tşkler

Sayın Ziyaretçi Kanada'da üniversite okumanız için öss ye girmeniz şart değil. Kanada'da üniversiteler ücrete tabidir. Yıllık ücretler 12-15 Bin Kanada Doları arasında değişmektedir. Ayrıca başvuruda bulunurken lise not ortlamanızın minimum 3 olması gerekir ve ingilizce seviyenizin yeterli derecede olması gerekir.

oner kaya
oner kaya's picture

ıyı bır universte ortalaması derken kaç olması lazım 2.0 yeterli olur mu?
ben bahcesehirde 2 yıllık myo da ıkıncı senem busene gelmeyı dusuyorum yardımcı olursanız sevınırım cunku bır suru prosedure var

ufuk tuğrul
ufuk tuğrul's picture

mrb ben yıldız teknik ünv matematik mühendisliği 2. sınıftayım.Geri kalan lisans eğitimimi kanada da tamamlamak gibi bir imkanım var mı?ayrıca kanada da devlet ünv leri paralı mı???

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba ben Türkiye'de egitim dili ingilizce olan bir üniversitede Bilgisayar müh. bolumunde okuyorum ve bu yıl 2.sinifim. Egitimime Kanada'da devam etmek istiyorum, bu konu hakkinda bilgi verirseniz sevinirim.

tayyibe
tayyibe's picture

mrb muğla üniversitesi fethiye sağlık yüksekokulu hemşirelik bölümünü 3.sınıfı okuyorum. Master yapmak istiyorum yapma imkanım nedir? şartları neler bilgilendirirseniz sevinirim

oktay
oktay's picture

oner kaya yazmış:
ıyı bır universte ortalaması derken kaç olması lazım 2.0 yeterli olur mu?
ben bahcesehirde 2 yıllık myo da ıkıncı senem busene gelmeyı dusuyorum yardımcı olursanız sevınırım cunku bır suru prosedure var

2 ortalama düşük bir ortalama kanada'da üniversite okuyabilmek için, ortlamanızı Kanada'da bulunan kolej programlarına gelerek yükseltme şansınız var.

oktay
oktay's picture

ufuk tuğrul yazmış:
mrb ben yıldız teknik ünv matematik mühendisliği 2. sınıftayım.Geri kalan lisans eğitimimi kanada da tamamlamak gibi bir imkanım var mı?ayrıca kanada da devlet ünv leri paralı mı???

Evet tamamlama şansınız var konuyla ilgili blog kısmında yer alan yazılarımızı okuyabilirsiniz. Devlet üniversiteleri paralıdır yıllık ücretleri 12-15bn kanada dolarıdır.

oktay
oktay's picture

tayyibe yazmış:
mrb muğla üniversitesi fethiye sağlık yüksekokulu hemşirelik bölümünü 3.sınıfı okuyorum. Master yapmak istiyorum yapma imkanım nedir? şartları neler bilgilendirirseniz sevinirim

Konuyla ilgili olarak blog kısmında yer alan mastar başvurularına bakabilirsiniz. Oradaki şartlar uygunsa başvurularınızı Kanadam.com aracılığı ile yapabilirsiniz. Uzman kadromuza info@kanadam.com mailinden ulaşabilirsiniz.

Üye: 10-02-2008

Inanilir gibi degil herkes ayni sorulari tekrar tekrar soruyor. Okumaya mi useniyorsunuz Allah askina asagida yazilanlari:

http://www.kanadam.com/blog-arsiv

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

neden güzel ülkemiz varken beyin göçü?

zqk
zqk's picture

merhaba..
eylul ayında kanadaya qelmeyi düşünüyorum bi kaç sorum olucak size. suanda türkiyede bir üniversitenin hazırlık sınıfındayım. en basta bazı bankalardan eqitim kredisi alabilme sansım varmı? qittiqimde dil kursuna qitmeyi planlıorm akabinde üniversite secimi için dil kursları yardımcı olurmu ve üniversiteden onay almam ne kadar sürer?
tesekkür ederim..

qwert
qwert's picture

Merhaba,

Ben Galatasaray endüstri mühendisliği mezunuyum. 2.4 ortalama ile mezun oldum ayrıca fransız koleji mezunuyum. Kanada'da yaşamak istiyorum ve iyi bir mba okuluna gitmek istiyorum. Not yükseltmek için sınavlar ve denklik sınavları varmış bunlar ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Ayrıca bana ne kadara mal olur bi bilginiz var mı?
Teşekkürler.

Kanada'da yok oyle not yukseltme sinavlari benim bildigim. 2.4 ortalamayi yuksek bir GMAT skoru ile telafi etmen gerekir.

yasar oztepe
yasar oztepe's picture

kanada universitelerin herhangi birisinde lisans ustu veya lisansimi tamamlama sansinmiz varmis bu konusu hakkinda bildiginiz universiteler var ise benim meil adresimi attarsini universite adreslerini ve universite adlarini atarsiniz sevinirim
SAYILARIMLA

Yasar universite listesi burada:

http://www.kanadam.com/blog/2007-kanada-universiteleri-siralama-sonuclar...

meraba arkadaşlar ben yağmur henüz lise 2 öğrenciyim ticaret lisesinde okuyorum biliyorumki ünüversitede okuyabileceğim bölümler sınırlı ben de zaten 4 yıllık bankacılık yada finansal yönetim okumak istiyorum ama bununla yetinmeyip yüksek kariyer yapmak için yurt dışı eğitimide istiyorum ben ünüversiteden mezun olduğum zaman kanada da eğitim almam için gerekli şartlar neler ve başvuracağım yerleri öğrenmek istiyorum bu konuda bilgisi olan biri varsa yardımcı olmasını bana yol göstermesini istiyorum şimdiden teşekkür ederim saygılar

Kanada'da eğitim kredisi almak mümkün müdür?Ben liseden sayısal(fen bilimleri)mezun oluyorum bu yıl ve seneye orada diş hekimliği okumak istiyorum.Anadolu lisesini 4/5 ortalamayla bitiriyorum.İngilizce ve Almanca hazırlık okudum.Sosyal Kulüplerin hepsinde parmağım var(sosyalim) bunlar olumlu etki yapar mı?Teşekkürler...

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

dogdugun yerdegil doydugun yer vatanındır öss sistemi ögrencilere karşı çok acımasız

Yagmur universite kabul blog yazisini incelersen orada sartlar yaziyor.

Zeki Kanadadan kredi alamazsin. Turkiyeden alman lazim.

Ziyaretci evet OSS cok acimasiz :)

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

hen henuz daha 16 yaşındayım ve anadolu türizm lisesi 2. sınıfı ögrencisiyim ve kanada vatandaşı olmak ve orada okumak istiyorum bunun için neyapmalıyım

orda yüksek lisans yapmak için ne yapmalıyım :))) teşekürler..

bymylove
bymylove's picture
Üye: 10-03-2008

hen henuz daha 16 yaşındayım ve anadolu türizm lisesi 2. sınıfı ögrencisiyim ve kanada vatandaşı olmak ve orada okumak istiyorum bunun için neyapmalıyım

orda yüksek lisans yapmak için ne yapmalıyım :))) teşekürler..

SİNEM
SİNEM's picture
Üye: 10-03-2008

MERHABA ARKADAŞLAR KANADADA HAYAT ŞARTLARI,YAŞAM KALİTESİ NASIL? BİRİ KISACA KANADA'DA HAYATI ÖZETLEYEBİLİRMİ?

begench
begench's picture

merhaba arkadaşlar nisanda kanadaya (vize alabilirsem)gitmek istiyorum.Suan yuksek lisans ogrencisiyim ders aşamasini bitirdim tez aşamasindayim,elimdeki zamani değerlendirmek istiyorum,acaba vize alabilir miyim?vize alan arkadaşladan tavsiyelerini bekliyorum.teşekkürler...

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhablar ben su an unıversıte son sınıftayım ancak 1 donem okulum uzadı yanı 2009 subat ayı ıtıbarıyle bıtıcek ancak eylulu basvurularını kacırmak ıstemıyorum burda okudugm bır okul olması basvurumu gecersız kılar mı
bir sorum daha olucak ben 2 .unıversıte olarak tıyatro okumak ıstıyorum ancak benzer dallar da olabılır guzel sanatlar bölumlerı olan unıverıstelrın lıstesı varmıdır acaba

oktay
oktay's picture

SİNEM yazmış:
MERHABA ARKADAŞLAR KANADADA HAYAT ŞARTLARI,YAŞAM KALİTESİ NASIL? BİRİ KISACA KANADA'DA HAYATI ÖZETLEYEBİLİRMİ?

Sinem Hanım aşağıdaki linke bakabilirsiniz.

http://www.kanadam.com/blog/yurtdisi-egitim-icin-kanadayi-dusunuyorsunuz...

http://www.kanadam.com/blog-arsiv

Sinem Kanada hayatini ozetlemek zor valla...koca kita :) Ama Amerika ile Avrupa karisimi kivaminda bi ulke.

Begench vize ile ilgili cok yazilip cizildi. Sartlarina gore degisir.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhabalar;ben açıköğretim üniversitesinde okuyorum.3.sınıftayım.Yurt dışında mastır yapma imkanım var mı?Çok merak ediyorum.Lütfen yardım

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba,ben kıbrısta içmimarlık okuyorum 1. sınıftayım.fakat alttan 6 tane dersim war.kanadaya yatay geçiş yapmam mümkün mü acaba

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

ben ramazan bulgaristan dA uluslar arası ekonomik ilskiler 2.sınıf ögrencisiyim kanada ya yatay gecis yapbilirmiyim bu konuyla bilgisi olanlar yazarsa cok sevinirim

Ziyaretci kanadada master yapabilirsin. Ziyaretciler Kanada'ya yatay gecis yapabiirsiniz. Onunla ilgili Kanadam.com sitesinde bi blog var. Onu okuyun.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

ben üniversiteye hazırlanıyorum moleküler biyoloji okumak istiyorum bu bölümün master ını en iyi hangi ülke verir acaba yardımcı olursanız sewinirim

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba arkadaşlar ben İzmirden Göker. Benim öğrenmek istediğim 1999 uluslar arası türk kazak ahmet yesevi üni.hukuk fak.mezunuyum,ayrıca 1 yıl kazakistanda yüksek lis.yaptım ve daha sonra türkiyeye geri dönüş yapmak zorunda kaldım.Bu durumda kanada da yüksek lisans yapma şansım var mı yok mu?not ortalamam 4.2 rusça ve ingilizce bilirim

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Ziyaretçi yazmış:
merhaba arkadaşlar ben İzmirden Göker. Benim öğrenmek istediğim 1999 uluslar arası türk kazak ahmet yesevi üni.hukuk fak.mezunuyum,ayrıca 1 yıl kazakistanda yüksek lis.yaptım ve daha sonra türkiyeye geri dönüş yapmak zorunda kaldım.Bu durumda kanada da yüksek lisans yapma şansım var mı yok mu?not ortalamam 4.2 rusça ve ingilizce bilirim

kanadanın hukuk programı türkiyenin hukuk programına denk değilmiş. yani kanadadaki yaptığın master büyük ihtimalle tr de geçerli olmayacaktır.

Tam tersi. Turkiye'de hukuk mezunu olursan Kanada'da hukuk mezunu sayilmiyorsun cunku hukuk Kanadada universite sonrasi master seviyesinde verilen bir egitim.

emrah çekim
emrah çekim's picture

ben üüversteye hazırlık yapıyorum ama asıl istedigim ticaret yapmak bu yüzden farklı ülkelere açılmak istiyorum ben ithalat ve ihracat okumak istiyorum hem okuyup hem çalışabilecegim dış ülkelerde hangisinde bu imkanlar mevcuttur umarım nedemek istedigimi anlamışsınızdır şimdide teşekkürler

Kanada'da universite ogrencisiyken calisabilirsin ama calisarak okul parani flan cikaramazsin Emrah. Calisma izni acik izin degil. Haftada belli saat sayisinda calismana izin veriyor devlet.

voyvoda
voyvoda's picture

ahmet yesevii universtesi diploması turkiyede ne kadar is gorur sizce eger bu üniversitede okuyan mezun olan ya da bilgisi olan varsa biraz bahsedebilirmi? kişiden dinlemek siteden goz atmaya benzemiyo yasayan bilir cunku...simdiden tesekkurler

voyvoda
voyvoda's picture

birde ahmet yesevi universitesinde okuyup farklı bir turkiyedeki universiteye yatay gecis mumkunmu?(uzaktan egitim icin)