Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

Kanada'da MBA

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhabalar,
2008 itibari ile Kocaeli İktisat tan mezun olucam, şu an için ortalamam pek iç açıcı değil ne yazıkki, sadece 2.31..
Fakat bende yurtdısında mba istiorum, amerika ve ingiltere fiyat olarak bana çok yüksek..
Kanada fiyat olarak çok daha cazip, ocak 2005 ta sigorta girişim yapıldı , fakat toplam 4 aylık bir sigortam yatmıi fakat 2005 ten beri hala çalışmaktayım.

Acaba not ortalamam ve bu kadar iş deneyimim yeterli olabilirmi,?
Referans mektupları ile desteklesem , şansım artabilirmi?
Tesekkurler

Birkan

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Birkan bey, 2.3 ortalama ile MBA'e kabul alabileceginiz okullar vardir, ancak is deneyiminizin de cok az olmasi sansinizi azaltacaktir. Referans mektuplari, bir nebze sansinizi arttirabilir ama diger noktalar cok daha fazla dikkate alinacaktir. Bize iletisim sayfasindan ulasabilirseniz, size girme sansiniz olan universiteler ile ilgili detayli bilgi sunabiliriz.

sasa
sasa's picture

Ben ODTU-matematık mezunuyum ve ortalamam 4 uzerınden 2.5.
2,5 yıldır bankada calısıyorum.Ve Kanada'da MBA masterı yapmak ıstıyorum(tatıl donemlerınde calısma ımkanı bulabılecegım sehır ve okulda).Bu kosullarla hangı üniversıtelerın MBA programlarına basvurabılırım ve 2 yıllık master programlarının yasam gıderlerıyle beraber ortalama malıyetının ne kadar olabılecegı konusunda bılgı almak ıstıyorum.Tesekkurler..

Tankut
Tankut's picture
Üye: 10-11-2006

sasa yazmış:

Ben ODTU-matematık mezunuyum ve ortalamam 4 uzerınden 2.5.
2,5 yıldır bankada calısıyorum.Ve Kanada'da MBA masterı yapmak ıstıyorum(tatıl donemlerınde calısma ımkanı bulabılecegım sehır ve okulda).Bu kosullarla hangı üniversıtelerın MBA programlarına basvurabılırım ve 2 yıllık master programlarının yasam gıderlerıyle beraber ortalama malıyetının ne kadar olabılecegı konusunda bılgı almak ıstıyorum.Tesekkurler..

2.5 yillik is tecrubenizin olmasi iyi. 2.5 ortalama ile kabul alabilmek icin TOEFL ve GMAT'inizin cok iyi olmasi gerekiyor. GMAT'siz kabul edilebileceginiz birkac universite de var. GMAT problem ise onlar hakkinda da bilgi verebiliriz. Detaylar icin lutfen iletisim sayfamizdan bize email gonderin.

zeynep
zeynep's picture

İyi Günler,
Marmara üniversitesi ingilizce işletme son sınıf öğrencisiyim.Kanada'da MBA için araştırmalara başladığımda kimi üniversiteler iş tecrübesi istiyordu,kimilerinin ise masrafları yüksekti.Araştırmalarım sonunda netice verdi ve Simon Fraser Üniversitesini buldum,başvurdum ve kabul aldım 2 hafta kadar önce.Sizden bu üniversite ve bu üniversitenin MBA'i ile ilgili bilgi almak istiyorum.Sizce doğru bir karar vermişmiyim?
Kesin kayıt için belli bir miktar depozito göndermem gerek 2 haftaya kadar,bu depozitoyu gönderdikten sonraki aşamalar ne olacak?
Bunun dışında da vize başvurusunu ne zaman ve nasıl yapmalıyım?
Önceden teşekkürler,kolaylıklar

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

zeynep kendin araştırıp kendin mi başvurdun yoksa egitim danışmanından yardım mı aldın

zeynep
zeynep's picture

Merhabalar,
kendım arastırıp kendım bulmuştum,danısmanlık yardımı almadım,ama suan burs arayısı ıcersıındeyım,galıba hersey kabul almakla bıtmıyomus maalesef:-(

burcu
burcu's picture

simon fraser degmez ben orda 1 sene okudum begenmedim uft ye gectim...uft da york universitelerine de baksaydin keske simon fraser herkesi topluyor sokaktan....

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

bursu nerden bulacaksın birde toefl falan girdin mi?

burcu sen kanadadamısın
dedigin üniversitelerde ing.ögrt. master programları var mı?
fiyatları ne kadar?

zeynep
zeynep's picture

Merhabalar burcu,
cok memnun oldum,Simon Fraser'da okuyan bırıyle tanıstıgım ıcın oncelıkle bunu soylemem gerek:-))
Sen hangı departmanda ve hangı yılda okudun,begenmedıgın yonlerı nelerdı SFU'nun?
SFU'da MBA için basvurmustum ben, ve ıyı oldugunu duymustum,eger sen baska bı departmanda okuduysan bolumler arasında farklılıklar olabılırmı?
Benı SFU hakkında ve eger MBA de okuduysan aydınlatırsan cok memnun olurum..
Bu arada YORK UNV ve dıger kanada unv'lerını de arastırmıstım.Ozellıkle British Columbia yı cok ıstemıstım,ancak ıs tecrubesı ıstedıklerı ıcın ve ben mezun olduktan sonra hemen baslamak ıstedıgım ıcın ıs tecrubesı ıstemeyen yerlerı arastırmıstım..
Hala Kanada'damısın ve hangı okulda devam edıyorsun?
Simdiden tesekkurler,,,
Hoscakal