Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

kanadada üniversite okumak ve sureklı orda kalmak ıstıyorum

endera
endera's picture
Üye: 06-04-2008

merhaba ben 19 yasındayım duz lıse mezunuyum bu sene oss ye gırecem kanadada okumak ve sureklı orda kalmak ıstıorum ne yapmam gerekıyor yardımcı olursanız sevınırm.kanadada nasıl okuyabılırm.hem okuyup hemde calısabılırmym.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba ben bu sene 2 yıllık üniversiteden mezun oluyorum ve vancouver da okumak istiyorum. 2 seçeneğim var 2 yıllık okulumu 4 yıllık ypmak veya orda 1 maximum 2sene de bi üniversitede bitirmek bu 2 konuda da sizden acil yardım bekliyorum!!

micoasu
micoasu's picture
Üye: 08-04-2008

saygilar....

--

saygilar....

Üye: 10-02-2008

Arkadaslar Kanadam.com blog kosesinde universite kabul kosullari ve transfer konusunda yazilar var. Onlari inceleyin.

hande
hande's picture

Merhaba düz lise mezunuyum kanada da okumak istiyorum ve ingilzcem yok dilkoya yazıldım 1senelik bir ingilizce eğitimi alıp kanada'da üniversite bitirmek istiyorum. lise diploma notuma bakıyorlarmı 4 üzerinden 3 lisans notunuz gerekli demişsiniz bu lisans notu burda bitirdiğimiz lise notumu oluyor ve hangi kurslarla nasıl koşullarda ücret ne kadar bu lisans programlarının
ki eğer 4 üzerinden en az3 olmuyorsa bu programa nasıl katılıcam? ayrıca öss'ye girmem şartmı bunu referans olarak isterlermi ben direk öss'ye girmeden kanada'da 1üniversiteye başvurabiliyormuyum?

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

hande yazmış:
Merhaba düz lise mezunuyum kanada da okumak istiyorum ve ingilzcem yok dilkoya yazıldım 1senelik bir ingilizce eğitimi alıp kanada'da üniversite bitirmek istiyorum. lise diploma notuma bakıyorlarmı 4 üzerinden 3 lisans notunuz gerekli demişsiniz bu lisans notu burda bitirdiğimiz lise notumu oluyor ve hangi kurslarla nasıl koşullarda ücret ne kadar bu lisans programlarının
ki eğer 4 üzerinden en az3 olmuyorsa bu programa nasıl katılıcam? ayrıca öss'ye girmem şartmı bunu referans olarak isterlermi ben direk öss'ye girmeden kanada'da 1üniversiteye başvurabiliyormuyum?

şahsi fikrim türkiyede dil okulu okumaktansa buraya gelip daha kısa sürede dilini geliştirmen bu hem dil açısında hemde ekonomi açısından biraz daha avantajlı bir yol gibi gözüküyor.
Universite konusunuda burda dil okulu okuduktan sonra karar vermenizde fayda ver diye düşünüyorum.

Hande notun 4 uzerinden 3'un altindaysa bile Ingilizcen yeterli oldugu surece sorun yok. Olmadi once kolejde baslarsin sonra universiteye transfer yaparsin. Bu konuda Kanadam.com blog kisminda yazilar var. Maddi olarak seni cok kasmayacaksa bence de Kanadada Ingilizce ogren. Cok daha cabuk halledersin olayi.

suat
suat's picture

bende 2 yıllık otomasyon okuyorum bıtırınce 4 yıllık muhendıslık okuyabılırmıyım okubılsemde yıllık bana ne kadar mal olur maddı olarak ıngılızcem orta derce çalışablırmıyım orada part time

şimdiden tşk

Suat sorularinin cevaplari Kanadam.com blog kisminda var.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

endera yazmış:
merhaba ben 19 yasındayım duz lıse mezunuyum bu sene oss ye gırecem kanadada okumak ve sureklı orda kalmak ıstıorum ne yapmam gerekıyor yardımcı olursanız sevınırm.kanadada nasıl okuyabılırm.hem okuyup hemde calısabılırmym.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

endera yazmış: