Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

Kanada'da çalışmak

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhaba,

Kanada'ya yerleşmek istiyorum.
Kanada'da çalışmak için neler yapmak gerekir?
Anadolu Üniversitesi İktisat mezunuyum.
İniglizce bilgim çok az.
Kurslara katılarak veya master yaparak Kanada'ya yerleşebilir miyiz?
Kanada'da çalışıp,Kanada'ya yerleşmek için neler yapmalıyız?

Yardımcı olup benimle irtibata geçerseniz sevinirim
Mail adresim:
tolgacinoglu@mynet.com

hakan turunç
hakan turunç's picture

mrh canada için iş başvusunda bulunmak istiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz bilgisayar operatörü olarak iş bulma imkanım varmı tşk edr e-mail atarsanız sevinirim...

hakkı karabulut
hakkı karabulut's picture

mrh canada için iş başvusunda bulunmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim mesleğim makina teknikeri olarak iş bulabilirmiyim...

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Tolga Bey sorularinizin cevabini sitemizin bircok yerinde bulabilirsiniz.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Merhaba.Ben kanada'da hem dİl öğrenmek hem calışmak istiyorum.Ingilizcem orta.Turizm'de calisiyorum.Bana cevap yazarsaniz çok sevinirim.

ercan akin
ercan akin's picture

merhaba ben 15 yıllık otomobil tamircisiyim kanadaya yerleşmek ve çalışmak istiyorum bukonuda yardımcı olabilirmisiniz.ilgi ve alakanızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

ben mustafa barman 1977 maras doğumluyum boya badana dekarasyon alcı saten işleri yaparım artı şöforum kanadaya iş için nasıl giderim yardımcı olursanız sevinirim
cep tel 0537 257 3605
dalgan09@hotmail.com

ismail
ismail's picture

ben.30yaşindayım,şöför,olarak çalışıyorum diger meslegim tekstil 2tanede ikiz kardeşin var onlarda marangoz yaşları 19 ve biz canadaya nasıl gideriz 0212 361 82 49 teşekkür ederim

fetullah
fetullah's picture

mrb ben 39 yasındayım tekstil dikim bölümünde idari amirliği yapıyorum kanada'ya yerleşip orada çalışmak istiyorum Lee,wrangler firmasında çalışmış bulunmaktayım.Bana yardımcı olabilme imkanınız varsa şimdiden teşekkür ederim..

hkurku
hkurku's picture
Üye: 24-09-2007

merhaba
kanada da hemşirelik yapmak için neler yapmak gerkiyor?
bu konuda bana bili verebili misiniz teşekkürler

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

mrb ben antalyada yaşıyorum adım ismail Dağdeviren ben canadaya işçi olarak gelmek istiyoeum mesleğim ise garson veya soğuk meze ustasıyım bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden gösterdiğiniz ilgiye tşekkür ederim

Erim Tuna
Erim Tuna's picture
Üye: 11-06-2007

Sorulan soruların hepsinin cevabını forumun ve blogların çeşitli yerlerinde bulabilirsiniz. Kısa ve öz söylemek gerekiyorsa, Kanada'da çalışabilmek için;

- Fulltime kolej ya da üniversite öğrencisi,
- çalışma vizesi sahibi,
- göçmen,

olmak gerekir.

Fulltime kolej ya da üniversite öğrencisi olabilmekiçin;

- Yaşam tarzınıza göre şehrinizi, buna bağlı olarak kolej ya da üniversitenizi VE bölümünüzü belirlemeniz,

- TOEFL (Test of English as a Foreign Language) (ayrıntılı bilgiyi http://www.kanadam.com/standart-testler linkinden alabilirsiniz) sınavından 80 (ozel kolejlerde kabul icin gerekli Ingilizce baraji daha dusuk) almış olmanız gerekmektedir.

Çalışma vizesi sahibi olabilmek için;

- Kalifiyeli,
- Kanada yaşam tarzına alışabilmiş, -bilecek
- KAnada'daki bir şirketten iş daveti almanız gerekmektedir.

Göçmen olabilmek için;

- Linkteki testten: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/Education.asp

67'yi geçmiş olmanız, başvuru yapmış,kabul edilmiş olmanız gerekmektedir.

Daha daha ayrıntılı bilgiyi sitenin çeşitli bölgelerinden (forum başlıkları, blog vs.), bulamıyorsanız "Ana sayfa" sekmesinin üzerine geldiğinde açılan "Arama" butonuna basrak arama yptırablir, daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.

--

intrancewetrust

refik
refik's picture

merhaba.ben refik alageyik... 1986 denizli dogumluyum...ankara üniversitesi endüstiriyel elektronik bölümünden bu sene mezun olacagım...kanada'da calışmak istiyorum...yardımcı olursanız sevinirim...teşekkür ederim...

ayşe
ayşe's picture

merhaba ben ayşe okumuyorum sitede hep okuyanlar için yer ayrılmış peki ben nereden yardım alıcam sesimi duyuracak bir yer yok mu bana yardımcı olun lütfen okumayan insanların vize işlemleri nereden öğreniliyor nasıl ve neler yapmam gerekiyor vize en kolay nasıl çıkar bana biri yardımcı olsun lütfen iyi çalışmalar teşekkürler umarım cevap vermeye değer görürüsünüz

ayşe
ayşe 's picture

ben lise mezunuyum ve türkiyede evlendim eşimle şimdi kendisi vencouver'da yaşıyor kendisi daha önce bir evlilik yapmış fakat boşanma işlemleri henüz sürüyor son aşamasında bu olay bitince bana sponsor olucak benim öğrenmek istediğim oradan eş için davet gönderildiğinde işlemler ne kadar sürüyor veya olma ihtimali nedir.Şayet bu davet edilme işleminde süreç uzun ise benim oraya gitmek için ayriyeten baş vursam bana vize çıkma olasılığı nedir nasıl bir yol izlemem gerekir bu konuda ban yardımcı olun lütfen

ayşe
ayşe 's picture

ve ayrıca bigisayar kullanıyorum 600 saatlik eğitimim var ve eczacı klafasıyım bunlar orada bir işe yarar mı?

ziyaretci
ziyaretci's picture

merhabalar esimle birlikte turk hava yollarinda calisiyorum kanadaya yerlesip havacilik sektorunde calismak istiyorum 10 yillik amerikan vizesine sahibim teskkurler

meltem
meltem 's picture

merhabalar ben biyoloji mezunuyum fakat kanada siyaset bilimi okumak istiyorum aynı zamanda okul masraflarımı çıkarabilmek ve geçimimi sağlıyabilmek için mesleğimi icra edebilirmiyim ve bu ne kadar olanaklı sevgiler

filiz
filiz's picture

merhaba
ben et teknikeri mezunuyum 31 yaşaındayım kanada iş bulma imkanım nedir . Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim

HASAN ALTINBAŞ
HASAN ALTINBAŞ's picture

MERHABA:BEN 1969 ANTALYA DOGUMLUYUM VE HALA ANTALYADA YAŞIYORUM. BİRYÜKSEK OKULUN ELEKRONİK BÖLÜMÜ 2.SINIFINI DAN AYRILDIM.ORTA DERECEDE İNG.VAR.13 YILDIR SONDAJ (YER ALTI SU ARAMA)İŞLERİNDE ÇALIŞIYORUM.2002 DEN İTİBAREN EHLİYETLİ SONDÖR BELGEM VAR.AYRICA YAT KAPTANLIGI EHLİYETİM,DALGIÇLIK BELGELERİM MEVCUTTUR.KALİFE ELEMAN OLARAK KANADA´DA SONDAJ İŞİNDE,ÖZELLİKLE PETROL SONDAJI VE DENİZ ÜSTÜ PETROL SONDAJLARINDA ÇALIŞMAK İSTİYORUM.BU KONUYLA İLGİLİ FİRMALARLA TEMASA GECEREK KANADAYA GİTMEK İSTİYORUM.BANA BU KONUDA ARACILIĞINIZLA YARDIMCI OLACAGINIZA EMİNİM.ŞİMDİDEN ALAKANIZA TEŞEKKÜR EDERİM.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba ben akin 23 yasindayim kanadada ingilizce egitimi almak istiyorum cukurova universitesi ziraat muhendisi mezunuyum yardimci olursaniz cok sevinirim tesekkurler

nihan
nihan's picture

matematik bölümü mezunuyum
ingilizce bilgim orta seviyede
kanadaya yerleşip,öğretmenlik yapmak istiyom,orda atamalar nasıl oluyo?orda bir üniversitede yüksek lisans yapmam gerekir mi?yüksek lisans yaparken çalışabileceğim yerler var mı?
vatandaşlığına nasıl alıyo?
yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler

Erinc
Erinc's picture

Ziyaretçi yazmış:
merhaba ben akin 23 yasindayim kanadada ingilizce egitimi almak istiyorum cukurova universitesi ziraat muhendisi mezunuyum yardimci olursaniz cok sevinirim tesekkurler

Sevgili Akin, lutfen bizimle iletisime gecin. Size secenekleriniz konusunda detayli bilgi verelim.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

bende gedecem gidemiyorum ama nasil yapiya 2yıldır oğraşiyom ama olmuyor biri bana yardım etsın alah rızasıiçin ya

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

abi bana yardım et ben kaçak gidecem oda çok paar gidiyor ve sağlam kimse3de bulamiyorum bulsam gelecem ama yok benım arkadaş gecen yıl gitti ben kaldım ama şidi gidemiyom arkadaş geldıyor ama kımseye güvenmiyom ben yardım et. ben ibrahim adresim ibrahimdemir02@hotmail.com

Erinc
Erinc's picture

Bu konuda yardimci olamayiz.

Erim Tuna
Erim Tuna's picture
Üye: 11-06-2007

Kaçak nasıl geliniyor buraya bayım, bir kaç mesajda daha gördüm kaçak gelmeyi. Avrupaya kaçak gitmiyorsunuz ki atlayıp tırın arkasına geçin kapıdan.

--

intrancewetrust

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

arkadaşım önce kanada'da geçerli olan ve kanada'nın ihtiyaç duyduğu bir belge al,,elektrik,,su tesisatı,,bahçıvan,,sıvacı,,kepçe operatörü gibi,,

lise mezunu değilsen olmaya bak,,

ingilizceni geliştir,,

ve en az iki yıl bir firmadan sigortalı olduğuna dair bir belge al,,

gönüllü bir işte hafta sonları çalış,,kanada buna çok önem veriyor,,

sonra başvur

irfan duzel
irfan duzel's picture

lise mezunuyum 8 yil arap ulkelerinde berber olarak calistim ingilizcem oldukca iyidir kanadada ayni meslek yada baska bir meslekte calisa bilirim ama gidis yolunu bulamadim yardim bekliyoum tesekkur ederim e-mail adresim elbetbirgun_bitanem@hotmail.com

hasan hüseyin colak
hasan hüseyin colak's picture

kasabım 15 yıllık canadaya calışmaya gitmek istiyorum nasıl giderim gidebilirmiyim

Murat Binen
Murat Binen's picture

Merhaba uzun soluklu sanat birikimi ve oyunculuk deneyimine sahibim meslek olarak aşçılık yapmaktayım lise mezunu düzgün diksiyona sahibim Canada,da yaşamakta olan yakınlarım var Canada,yı seviyor yakından araştırıyorum Canada,da sosyal kültürel yabancı dil eğitimi almak Canada,da yaşamak istiyorum samimi güven veren kişilik sahibiyim.Canada,ya gidebilmem orada yaşayabilmem için neler yapmam gerekiyor bilgi ve deneyimlerinizi önemle bekliyor saygılarımla bilgilerinize arz ederim

Murat Binen
Murat Binen's picture

Merhaba uzun soluklu sanat birikimi ve oyunculuk deneyimine sahibim meslek olarak aşçılık yapmaktayım lise mezunu düzgün diksiyona sahibim Canada,da yaşamakta olan yakınlarım var Canada,yı seviyor yakından araştırıyorum Canada,da sosyal kültürel yabancı dil eğitimi almak Canada,da yaşamak istiyorum samimi güven veren kişilik sahibiyim.Canada,ya gidebilmem orada yaşayabilmem için neler yapmam gerekiyor bilgi ve deneyimlerinizi önemle bekliyor saygılarımla bilgilerinize arz ederim

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

mrb osmangazi üni. ziraat müh.3. sınıfta okumaktayım.üniversite bittikten sonra eğitimime kanadada devam etmek istiyorum.Orta derece ingilizcem var.Kanadada oturmakta olan akrabalarım var.Eğitimime kanadada devam etmek için ne yapmalıyım.Kanadada eğitimin maliyeti nedir.mesleğimin orada revaçta olduğunu duydum.çalışma olanakları nedir.burs bulabilirmiyim.yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tankut
Tankut's picture
Üye: 10-11-2006

Konu hakkinda:

http://www.kanadam.com/blog/yurtdisi-egitimde-universite-tercihiniz-kana...

muzaffer
muzaffer's picture

slm ben 1972 dogumlu kamuda söfor olarak calismaktayim.10 senedir otobus kullaniyorum.kanadaya gitmek icin baswuru yapsam kabul edilme olasiligi nedir ing cok az 50000 dolar la oraya gidebilirim.bi yol gosterirmisiniz.simdiden tesekkurler

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

mrb ben yurt dışında çalışmak istiyorum istediğim bu sadece ancak elimde bir mesleğim yok ama elimden herşey gelir lütfen yardımcı olun

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

mrblar ben avrupada yasiyorum ama kanadaya yerlesmek istiyorum 1975 dogumluyum lise mezunuyum ve office bölümünde iyi tecrübeliyim ne yapmam gerekiyor nasil iyi sirketler bulurum almanca ingilizce biliyorum lütfen bana yardimci olun sevinirim simdiden tskler.

Tankut
Tankut's picture
Üye: 10-11-2006

Kanada'ya calisma ve gocmenlik basvurulari icin asagidaki blog yazimizi inceledikten sonra sartlari sagladiginizi dusunuyorsaniz yardimci olalim.

http://www.kanadam.com/blog/kanada-ya-isci-ya-da-gocmen-olarak-gelmek

hamit
hamit's picture

slm ismim hamit canadada yaşamak ve çalışmak istiyorum argon boru kaynakçısıyım canadada petrol ve doğalgaz şirketlerine nasıl iş baş vurusun da buluna bilirim konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim byy

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba ben orman endustrı muhendısıyım ve 2 yıllık ış tecrubem var.kanadada calısmak ve kariyer yapmak ıstıyorum.ama once ış bulmam gerek ne yapmalıyım?iş nasıl bulabılırım bransıma göre.tesekkurler

Ziyaretçi
Ziyaretçi 's picture

selam arkadaslar ben yaklasik 9 yildir almanyada yasiyorum ve bu ülke pasaportuna sahibim turist olarak girip cikmak problem deyil ben yerlesik bir mekanna gecmek istiyorum bir ev alip is acmak mesela bir restoran bunun icin neler yapmam lazim yardimci olursaniz sevinirim saygilar!!!

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

not:kanadaya giris cikislarda bir porblem yasamiyorum benim istediyim kanadaya yerlesmek.
ayrintili yazmamisim kusura bamayin.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhabalar,
ben ziraat muhendisiyim suan yurt disinda calisiyom ama kanada da oturma ve calisma izni veya vatandaslik almak istiyorum, bunun icin ne yapmam gerekir, orda da kendi meslegimi devam etme imkanim varmidir, bu konuda bana yardimci olurmusunuz
saygilar hasan

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

mrb
adım serdar mugla fethiyede yaşıyorum ben aşçıyım ve kanada da yaşamak hayat kurmak istiyorum birçok eksper siteleri danışmanlık firmaları var hepsi para ile ayarlıyor bu işleri bana yardımcı olacak yol gösterecek bir restaurant sahibi yokmu orada bana yardımcı olursanız minnettarlıgımı sunarım.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

24 yasındayım aşçıyım kanadada calısmak istiyorum

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

kanadaya isci olarak gıtmek ıstıyorum her ısı yaparım

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

kanadaya isci olrak gıtmek ıstıyorum unuversıte mezunuyum

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

merhaba ismim fatih baklava ustasıyım kanadanın boyle buyuk bır acıgı oldugunu bılıyorum ben bulgarıstanda calısıyorum ama bulgarıstanda avrupa bırlıgı uyesı fakat cok yavas ılerleme kaydedıyor bulgarıstan...kanadanın baklava ustası aradıgını ve cok buyuk acıgı oldugunu bılıyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz...cep no 00359899038877 sımdıden tsk ederım

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

mrb . ben türkiye de diş hekimliği alanında doktora yapıyorum ve üniversitemin kanada da anlaşmalı olduğu bir üniversite de önümüzdeki yıldan itibaren doktora eğitimime devam etmeyi düşünüyorum. öğrenmek istediğim konu ise kanada da doktora yapmaya devam ederken çalışma imkanı bulabilirmiyim. kanada da diş hekimliği yapan ,belki bu konuda bana yardımcı olabilecek, iritbata geçebileceğim tanıdıklarınız varmı. şimdiden teşekkürler

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

slm ben kayseriliyim mermer ve fayans ustasıyım başta rusya olmak üzere israil romanya dagıstan türknenistan ve bir çok ülkelere gittim ama aradıgım randımanı tutturamadım kanadanın mermer ve fayans dalı üzerine işçi aradıgını duydum bu konuda ne yapmalıyım yaşım 35 lise terk rusçam var yardımcı olursanız sevinirim

oktay
oktay's picture
Üye: 30-09-2007

Sorularınızla ilgili bilgiler için;

http://www.kanadam.com/blog/kanada-ya-isci-ya-da-gocmen-olarak-gelmek