İnternette dolaşırken bulduğum site umarım Kanada'da yaşayan iş bulmak isteyenlere büyük yardımcı olacaktır.
Kategorilere göre de arama yapabiliyorsunuz çalışma alanınıza göre yani.

Bu sitede Kanada icin cok pembe bir tablo ciziliyor. Kanadali bir universite mezunun bile bu ulkede is bulmasi cok iken nasil boyle pembe tablolar cizip, umut tacirligi yapabiliryorsunuz?
Sizde cok iyi bilirsinizki Kanadanin okumus insana ihtiyaci yok. Her meslekten egitimli insani vardir ve okumus,kalifiye gocmenleri alip vasifsiz eleman muamelesi yapar ve minumum bir ucretle somurur. Buraya gelmek isteyenlere lutfen dogru bilgiler verinde insanlarin umitlerini somurmeyin.

Yukarida sozunu ettiginiz siteye bakarsaniz, her is icin "Canadian experience" arandigini gorurusunuz. Burada bulasikcilik icin bile sizden resume gondermenizi ve kanada deneyimine sahip olmanizi isterler. Is bulmak gercekten zor.

Kanadali isverenlerin eleman aliminda en cok onem verdigi iki noktanin 1) kisinin Kanada'da is deneyimi veya 2) kisinin Kanada'da ilgili alanda egitim sahibi olmasi gerektigini bircok yerde belirtiyoruz.
Kanadam.com olarak amacimiz Turk ogrencilerin Kanada'da egitim arayislarina yardimci olabilmek. Kanada'da egitim almadan is bulabilmenin zorlugunu heryerde belirtiyoruz, aksi bir izlemime nasil kapildiniz bilmiyorum ama bu iki blog girisini okumanizi tavsiye ederim.
Türk göçmenin özgeçmişinde bulunması gereken 3 özellik baslikli blog girisinde 3. madde Kanada'da egitimin onemini vurgulamaktadir. Kanada'da eğitim almanın avantajları baslikli blog girisinde ise Kanada'da egitimini tamamlamis kisilerin kendi agizlarindan cikan sozlere yer verdik.
Kanada'nin bircok eyaletinin suan tarihinin en dusuk issizlik oranini yasadigini da belirtmek isterim.

Kanada'nın okumuş insana ihtiyacı mı yok? Kanada'nın nüfusu 33 milyon, dünyanın ikinci büyük ülkesi; yüzölçümü 9.970.537 km².. Türkiye'nin nüfusu neredeyse 80 milyon, yüz ölçümü 815.000 km². Düşün.
Kanada'da okumamış insan kilisenin yanında uyuyor. Ve ben 2 haftadır sadece 2 tane böyle insan gördüm. Sabah 7:30'da dolu dolu 4 tane otobüsün durmadan geçtiği oluyor. Okula zor yetişiyorum. Skytrain dopdolu. Nereye gidiyor bu insanlar? İş imkanı da olmasa bu kadar büyük iş merkezleri yapılmaz, halen daha yapılmaya çalışılmazdı. Malesef bu işler dışarıdan görüldüğünüz gibi değil :)

Bizim amacımız burada kesinlikle pembe tablo çizmek filan değil. Üstüne basa basa her fırsatta öğrencilerimize burada eğitim almadıkları taktirde Kanada'da iş bulmalarının ne kadar zor olduğunu söylüyoruz.
Kanada'nın eğitimli yabancılara ihtiyacı mı yok...? Peki o zaman Amerika göçmenlerini sınır dışı etmeye çalışırken ve çalışma izni prosedürlerini zorlaştırırken Kanada neden hala her yıl yüzbinlerce göçmen kabul ediyor. Neden bu amaçla Göçmenlik Bakanlığı kuruyor? Neden Göçmenlik Bakanı aşağıdaki sitede görebileceğiniz gibi Kanada'ya gelmiş göçmenlerin ülkeye adaptasyonlarını kolaylaştırıcı programlar geliştirmeye çalışıyor (örnek daha iki ay önce kurulan Foreign Credentials Referral Office)? Neden burada okuyan yabancı öğrencilere hem okurken hem mezuniyetten sonra çalışma izni veriliyor? Yorumu artık diğer okuyucularımıza bırakıyorum.
http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

Erinc'in bahsettigi bloglara ek olarak daha once yazdigimiz baska bir blogun linkini gonderiyorum. Artik tablonun ne renk olduguna siz karar verin lutfen.
http://www.kanadam.com/blog/kanada-da-bir-yabanci-olarak-is-bulabilir-mi...

merhabalar,
diyelim ; ben webprogramcısı ve tasarımcıyım burdakı ışlerden birisi bana güzel geldi onlarla calısmak kanadaya gitmek istedim diyelim.
Anlasdık sırketle dıyelım hemen bavulumu elıme alıp yola cıkabılır mıyım yoksa bir sürü işlemler mı olması lazım yanı pasaport fılan degıl dedıyım.sırket bızım ıcın gocmenlıye fılan mı basvuruyor bu işler kolay m?

Bildiğim kadarıyla Kanada'da çalışabilmek için çalışma izninizin olması lazım. Çalışma izni de ancak göçmenlik ve üniversite eğitiminde veriliyor diye biliyorum. Göçmenlik başvurusuda Türkiye'den başvurulunca 5 yıl sürer diye de bi bilgiye sahibim. Ama sitedeki blogları okusanız, forumdaki mesajları okusanız bilgi sahibi olursunuz.

Ben bu sayfadaki tartismalari sevdim :) Oldukca bilgi verici bence.. Oncelikle, Burak Bey'e cevaben burada is bulduktan sonra resmi is teklifi ile Ankara'dan calisma vizesi basvurusunda bulunmak gerektigini belirteyim. Gocmenlik basvurusu bundan tamamen ayri.
Kanada'nin ne kadar pembe oldugunu tartismaya gelirsek: Tamamen kisisel perspektife deneyimlere bagli. Mesela bana sorarsaniz benim icin cok pembe, zira sahip oldugum tum niteliklere ve aldigim egitime saygi duyuldugunu, is gorusmelerinde kendi kulturumun bakis acisini ortaya koyabildigim icin tadir edildigimi gormek cok guzel.
Evet, bulasikcilik yapacaksaniz bile cv isterler. Cunku, hickimse burada hicbir isi basite almiyor. Ne de o islerde calisanlari.. Uc tane universite diplomaniz olsun, daha once bulasikcilik yapmamissaniz o isi alamazsiniz. Herkes egitimine, deneyimine gore degerlendiriliyor. Somurulme ise sozkonusu degil. Resmi minimum ucret 8 dolar. Karsilastirmayi yapabilirsiniz. Daha dusuk ucrete calisiyorsaniz sikayet etme hakkiniz var. Tabi kacak calismadiginiz takdirde.
Demek istedigim, herseyin basi emege saygi. Evet, is bulmak zor. Gerekirse bir mulakat icin yuz basvuru yapmak lazim. Her kapiyi calmak, tum imkanlari arastirmak gerek. Bir iki cabalamak yeterli degil. Unutmayin ki burasi bize gore yabanci bir ulke. Iletisim onemli. Isterseniz dunyanin en iyi cerrahi olun dogru duzgun Ingilizce konusamiyorsaniz is bulamazsiniz. Cunku, iletisim kurma yetiniz yoktur. Bir de her yigidin bir yogurt yemesi vardir. Siz kendi bilgilerinizi buradaki bilgilerle guncellemek durumundasiniz. Yoksa, ne kendinizi gelistirebilirsiniz ne de Kanada'nin farkliliklarini ogrenebilirsiniz.
Burada yasayabilmek icin insanin kendi niteliklerini tanimasi cok onemli. Sonrasinda bu dogrultuda imkanlardan yararlanilabilir.
Ne kadar ekmek o kadar kofte... Ben burada cabalayip, kendini gelistirip bir yerlere gelememis Turk tanimiyorum.

Selam merhaba gülcan kanada hakkında tam bir fikrimiz yok ama iş olanakları hakkında geçerli meslek grupları hangileri bunları nereden araştıcagız bu arada kanada vatandaşı olmak için belirtilen kriterleri sağlayamıyorsak başka ne türlü gitme şsnsımız olabilir üniverste mezunuyum yabancı dilim çok iyi değil puanlamada 50 aldım gerekli puan 60 olması gerek sanırım

optik sektorunde perakendecı olarak resmi olarak faaliyet göstermekteyim.bu işimi kanada da devam ettırme imkanıvarmı.

Selam, kanada'ya dil eğitimi için gitmek istiyorum aynı zamanda part time işlerde çalışmak. bu konuda bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim. yaşam koşulları nedir, konaklama imkanları,çalışma olanakları.vancouver'a gitmek istiyorum ve üniversite içinde açılan kurslara katılmak istiyorum.bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Kanada'da ne gibi isler oldugunu gormek icin asagidaki siteyi inceleyebilirsiniz:
Testten 67'yi gecmeniz gerekiyor. 50 aldiysaniz is tecrubeniz ve Ingilizce'niz yeterli degildir. Kanada'ya once dil okuluna gelip ardindan kolej egitimi alarak buradan gocmenlige basvurabilirsiniz. Detaylar icin lutfen iletisim sayfamizdan bize email gonderin.

Hayir malesef yok. Calisma izniniz olmadan burada hicbir is yapamazsiniz. Calisma iznini ise ancak gocmen ya da ogrenci olarak alabilirsiniz.

Kanada'da İngilizce kursu alirken calisamazsiniz. Yasak.
Yasam kosullari cok iyidir burada.
Konaklama imkanlari icin sitemizin sıkca sorulan sorular bolumunu inceleyebilirsiniz.
Burada calisabilmek icin kolej, universite, master ya da doktora ogrencisi olmaniz gerekiyor. Detaylar icin bloglarimizi inceleyebilirsiniz.
Kanada'da üniversite oncesi kurslar ve üniversite basvurularinizda size yardimci olalim. Iletisim sayfamizdan bize yazin lutfen.

MERHABABALAR
Benim eşim orda ve kısmetse kısa bir süre sonra bende oraaya gelicem. Geeçen yıl ist. üni. den mezun oldum. 4 üüzerinen 2.97 ortalama yaptım. oraya geldiğimde boş durmak istemiyorum ancak forumda okuduklarım biraz canımı sıktı... Master'a kabul edilme şansım çok mu az? Hem ingilizcem hem de fransızcam var. Bu bana bir avantaj sağlamaz mı? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler..
Işıl

Benim eşim orda ve kısmetse kısa bir süre sonra bende oraaya gelicem. Geeçen yıl ist. üni. den mezun oldum. 4 üüzerinen 2.97 ortalama yaptım. oraya geldiğimde boş durmak istemiyorum ancak forumda okuduklarım biraz canımı sıktı... Master'a kabul edilme şansım çok mu az? Hem ingilizcem hem de fransızcam var. Bu bana bir avantaj sağlamaz mı? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler..
Işıl
Bence 2.97 ortalama ile kabul sansiniz var. Okudugunuz alanda is tecrubeniz (proje calismalari da olabilir) varsa ve TOEFL skorunuz en az 80 ise bence sansiniz var. Fransizca'niz da oldugu icin ileride gocmenlikte de sorun yasamazsiniz. Basvurularinizda yardimci olmamizi isterseniz bize yazin lutfen.

merhaba muhasebe ve vergi uzmanıyım belki de yurtdışında yaşama imkanım vardır. ne dersiniz

Mehmet bey, Kanada Gocmenlik resmi sitesindeki testten yeterli puani alabiliyorsaniz gocmenlik basvurusunda bulunabilirsiniz (3-5 senelik bir surec). Ancak, Kanada'da muhasebecilik ve vergi uzmanligi yapmaniz dogrudan mumkun degildir. Kanada vergi sistemi farklidir, ve kendi sinavlarini gecmeniz gerekmektedir.

Merhaba
Ben hukuçuyum eşim ise xray teknisyeni, ikimiz de emekliyiz. Eşim 40 ben 50 yaşımdayım. Kanada'ya yerleşmeyi lisede okuyan kızımız için düşünüyoruz. Şansımız nedir?
Şimdiden teşekkürler.

merhaba ben istanbuldan mehmet 23 yaşındayım kandada calışmak istiyorum

Ben hukuçuyum eşim ise xray teknisyeni, ikimiz de emekliyiz. Eşim 40 ben 50 yaşımdayım. Kanada'ya yerleşmeyi lisede okuyan kızımız için düşünüyoruz. Şansımız nedir?
Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,
Kanada'ya gocmen olarak basvurma hakkiniz var ancak yasinizin cok genc olmamasi sizin icin negatif bir faktordur. Kanada gocmenlik sitesinden detaylari inceleyebilirsiniz.

kanada da iş bulmak yaşamak sandığınızdan çok daha zor bir kaç yılını kanada da geçirmiş biri olarak size çok pembe tablolara inanmayın derim. Çünkü fazlasıyla göçmen olan ancak ekonomisi o kadar büyük olmayan bir ülke kanada. Burada sadece vucut işi yapacak insana ihtiyaç var ve onun içinde yine çaba göstermeniz lazım. Örnek pizza dağıtmak için bile cv vermeniz ve iş görüşmesine girmeniz lazım, bu işle de kanada gibi pahalı bir yerde nasıl yaşanılır düşünün yani kolay bir yer yok artık dünyada binlerce işsiz göçmenin içinde varolma savaşı vermek gerekiyor ve işi gcü olan insanlara hiç tavsiye etmem.

Merhabalar,
Ben Alpay İstanbul’dan yazıyorum. Birkaç forumdaki yazıları okudugumda cok verimli bilgiler veriyorsunuz. Bu yüzden başta sizleri tebrik etmek isterim.
Biraz kendimden bahsedip, sizlere bir soru soracağım.
1989 da Haydarpaşa Lisesinden mezun oldum.
1993-1994 yılında Bilgisayar Müh. Bıraktım.
Aile şirketinde fotoğrafçı olarak çalıştım
Abim 6 seneden beri Kanada da ailesi ile yaşıyor ve Kanada vatandaşları. Benim kanada ya gelmemi cok istiyorlar.
Benim mesleğim fotoğrafçılık, Photoshop uzmanıyım. Web/grafik eğitimi aldım.
Bende Kanada ya göç etmek için karar verdim.
Birkaç Danışmanlık şirketleri ile görüştüm. Müracaatlarım olumlu gelişti. Bu danışmanlık şirketleri ile mi müracaat edeyim veya kendi başıma.
Bu göçmenlik testinde bir şey anlamıyorum. İngilizce yi orta-üst seviye'de biliyorum. Lisede Fransızca okumuştum ama biraza tekrar ile temel seviye gelebilirim..Puanlama sistemine göre ya ikisi yada ikisinden biri diye yazıyor. sadece İngilizce yi seçme sansı tanımıyor veya az puan verebiliyor. Bunu pek anlamış değilim. ?!
Benim konumumdaki bir kişinin orda çalışma şansı veya fırsatı olabilir mi? 14 seneden beri fotoğrafçılık uğraşıyorum.Sigortalıyım.
Benim hislerime göre Kanada çok sevdiğim bir ülke.
IELTS sınavına girip göçmenlik için münacatta bulunmak istiyorum. Fakat bu işlemler uzun sürüyor. Orda is bulma olanağım var mıdır ?
Sizin düşünceleriniz nedir?
Bana yardımcı olursanız sevinirim.
İyi çalışmalar.

Ben Alpay İstanbul’dan yazıyorum. Birkaç forumdaki yazıları okudugumda cok verimli bilgiler veriyorsunuz. Bu yüzden başta sizleri tebrik etmek isterim.
Biraz kendimden bahsedip, sizlere bir soru soracağım.
1989 da Haydarpaşa Lisesinden mezun oldum.
1993-1994 yılında Bilgisayar Müh. Bıraktım.
Aile şirketinde fotoğrafçı olarak çalıştım
Abim 6 seneden beri Kanada da ailesi ile yaşıyor ve Kanada vatandaşları. Benim kanada ya gelmemi cok istiyorlar.
Benim mesleğim fotoğrafçılık, Photoshop uzmanıyım. Web/grafik eğitimi aldım.
Bende Kanada ya göç etmek için karar verdim.
Birkaç Danışmanlık şirketleri ile görüştüm. Müracaatlarım olumlu gelişti. Bu danışmanlık şirketleri ile mi müracaat edeyim veya kendi başıma.
Bu göçmenlik testinde bir şey anlamıyorum. İngilizce yi orta-üst seviye'de biliyorum. Lisede Fransızca okumuştum ama biraza tekrar ile temel seviye gelebilirim..Puanlama sistemine göre ya ikisi yada ikisinden biri diye yazıyor. sadece İngilizce yi seçme sansı tanımıyor veya az puan verebiliyor. Bunu pek anlamış değilim. ?!
Benim konumumdaki bir kişinin orda çalışma şansı veya fırsatı olabilir mi? 14 seneden beri fotoğrafçılık uğraşıyorum.Sigortalıyım.
Benim hislerime göre Kanada çok sevdiğim bir ülke.
IELTS sınavına girip göçmenlik için münacatta bulunmak istiyorum. Fakat bu işlemler uzun sürüyor. Orda is bulma olanağım var mıdır ?
Sizin düşünceleriniz nedir?
Bana yardımcı olursanız sevinirim.
İyi çalışmalar.
Alpay Bey sitemiz hakkindaki yorumlariniz icin tesekkurler.
Gocmenlik testinde sadece Ingilizce'yi secebiliyor olmaniz gerekir. Gocmenlik icin testten toplam puaniniz 67'nin uzerinde olmali.
Turkiye'den gocmenlik basvurulari ortalama 5 yil suruyor. Bilemiyorum o kadar sabriniz var mi...? Abiniz size Kanada'da employment ayarlarsa cok daha hizli sonuclanir.
Eger basvurunuz cok sade ise kendiniz yapabilirsiniz. Ama bazen basvuruda bulunan kisilerin dosyalari cok karisik oluyor. Bu gibi durumlarda danisman avukatlar cok yardimci oluyorlar. Kanada'dan boyle bir destek almak isterseniz size avukat referansi verebiliriz.
Buraya geldikten sonra calisabilme konusunda ise kimse dogal olarak size bir garanti veremez. Ama kesin olarak soyleyebilecegimiz birsey varsa buradaki hayatiniza bir egitim programi ile baslarsaniz hem adaptasyon surecinde cok rahat edersiniz, hem de burada egitim almis olacaginiz icin is alternatifleriniz cok daha fazla olur. Konu ile ilgili olarak asagidaki blog yazilarimizi inceleyebilirsiniz:
http://www.kanadam.com/blog/kanadada-egitim-almanin-avantajlari
http://www.kanadam.com/blog/kanada-da-bir-yabanci-olarak-is-bulabilir-mi...

arkadaşlar ben calgary e gitmek istiyorum.bu konuda bana yardımcı olmak isteyen dostlar varsa lütfen orası hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim..ayrıca ordaki türklerin yaptığı işler hakkında yeterli bilgim yok.. eğer tanıdığınız veya yol gösterebilecek birisi varsa ulaşmam için telefon veya e mail adresini verirseniz ayrıca sevinirim..sevgiler saygılar(şu anda türkiyedeyim vatan toprağından size selamlar var..)
tema-4@hotmail.com

Selam Millet...Ben Uğur İstanbul'da Doğdum Büyüdüm Şuan Edirnede Askerim.Ben Ve 2 Arkadaşım,KAN-ADA 'YA Gitmek Orda Çalışmak İstiyoruz Ve Bu İsteĞimiz Taaaaaaa OrtaOkuldan Geliyor.Abi 3-5 Sene BekleyemeYiz Biz.Artık AskerLikten Sonra Oraya Gelme Gibi Bir Şansımız Yokmu? çOK mErak Ediyorumm Lütfen Yardımcı Olun Yok Uğurcum Göçmenlık başvurusu yapacaksın 3-5 sene sonra bellı olur o beni aşar BayLar-BayanLar.Ha Bu Arada İngilizcem-İyi (Pekiyi) DeğiL Ama iiii

eğer imkanın varsa dil kursu olayını bi deneyin derim..ancak durumun pek müsait değilse kendine eş akraba dost yada şirketi olan bi tanıdık senin sponsorun olur böylece kolayca gidebilirsin..oraya gidincede evlilik yolunu düşünebilirsin..iltica etmen için sağlam bi sebebin olmalı..eğer yoksa hiç deneme derim..bi araştır bu dediğimi istersen..bol şanslar..

ıyı gunler ben trde yasıyorum kanadada yasayan cok sevdıgım arkadasım var ızını kaybentım 4 senedır görüsemıyoruz sadece kadadada yasadıgını bılıyorum orada onlara nasıl ulasabılırım yada nasıl bulabılırım kendısını bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevınırım saygılar

iyi gunler kanadadaki arkadaslar ve bize yardimci olmaya calisan dostlar ben kahramanmaras ta anadolu lisesi 2. sinifi bitirip 3. sinifa gecen [eski sistem 4 yillik degil] 19 yasinda bi ogrenciyim..herkes gibi bende 2-3 yildir kanada hayalleriyle yasiyorm ingilizcem cok iyi fransizcayida kursa giderek ogrenecem pc konusunda cok uzmanim 7 yildir net kullaniyorm site tasarimi,,host sats,,flash vs vs akliniza gelen herseyi yapabilme yetenegim var pc konusunda...ben kanadaya gitmek istiyorm demeyeyim gitmekle bitmiyor cunku benim orda yasamam icin ne yapmam lazim bu gocmenlik olur baska seyler olur egitim alma olur..ama sunuda belirteyim kanada konsoloslugunu aradim omer isimli bi beyfendi ile gorustum o beyfendi cok guzel konustu kanada hakkinda [bunun yani sira dunyadaki 40 a yakin konsolosluklari aradim en olumlu cvp veren kanada konsoloslugu oldu] ama tek sorun buraya gelebilmek dedi...2 yildir arastiriyorum bana yardimci olursaniz sevinirim ne yapmam lazim cunku bu heves gittikce artti ilk adimi atmak istiyorm yardimci olup beni bilgilendirirseniz sevinirim... simdiden tesekkurler efendim mail adresim burda : linuxturkx[at]hotmail.com ayrica msn kontagi olarak da ekleyebilirsiniz..

Selam,
kesinlikle ziyaretcinin yazdiklarina katiliyorum. Turkiyede belli bir duzeni olanlar gelmesinler. Burasi hicte oyle disaridan gorundugu gibi degil. Is bulmak cok zorr.Burasida turkiye gibi torpilin varsa is buluyorsun, o ise layik olmasan bile.

Kesinlikle katiliyorum. Is bulmak cok zor, isin tuhaf yani torpil is bulmak icin anahtar.Eger iyi torpilin varsa is icin gerekli nitelikleriniz yoksa bile ise alinirsiniz. Oyle ne kadar ekmek o kadar kofte degil yani.Arkadaslarimin icinde hic kanada deneyimi ve tecrubesi olmadan sirf tanidik hatirina is bulanlarda var.

wallahi hocam sen bu torpil olayını bence Türkiye ile karıştırıyorsun :). Ben tüm Avrupa ülkelerini çok iyi biliyorum, bir kısmını da gittim gördüm. Kanadayı çok fazla bildiğim söylenemez ama Allah kısmet ederse yüksek lisans olayı için bir kaç sene sonra gitmek istiyorum. Neyse dediğim gibi ben bu torpil olayını Türkiye ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde hariç başka hiç bir ülkede görmedim. Herkes kalitesine ve uzman oldugu alana göre işe alınır. Tutupta Kimya Mühendisi adam türkiye de oldugu gibi reklamcı ya da pazarlamacı olmaz. Kaldı ki öyle iş bulmak nerede kolay ki Kanada da olsun. Haksız mıyım?

vallahi haklısın ben yaklaşık 11 yıldır kanadada yaşıyorum kesinlikle torpil denen olayla karşılaşmadım..ilk beş sene kimseyi bile tanımazdım ama arkadaşında dediği gibi herkes kaliteye ve uzmanlığa göre işe alınıyo..hiç mi vasfın yok kardeşim ozaman manitobaya gidiceksin (halı dokuma atolyeleri)eğer işten hiç anlamıyosan sadece halıları taşırsın günlük 120 dolar halı dokumayı öğrenirsen günlüğün 200 dolara kadar çıkabilio ki benim hiç te tanıdığım yoktu oralarda çalışırken..lütfen yalan yanlış bilgi vermeyelim hakkı neyse onu verelim..

herkese montreal den selamlar bu torpil olayı konusunda bişeyler söylemek istiyorum..valla gördüğüm kadarıyla kanadada torpil bizim turkish restaurantlarda oluyo :) kendi akrabaları yada çevresindekilere iş veriyolar yani torpil olayı yine ne yazıkki bize özgü..

merhaba ben yeni üniversiteden mezun oldum.orta seviyede ingilizce biliyorum.kanada da dil eğitimi almak istiyorum.ingilizcemin iyi derecede oloması için ne kadar süre dil eğitine devam etmem gerekir?Bu süreden sonra mı bu süreçle beraber mi sertifika programlarına katılabilirim?Ne kadar zaman sonra çalışmaya iznim olur?Diyelim bulaşıkçılık yapıcağım,bu işte çalışmanın şartları nelerdir,ne kadar para kazanırım?teşekkürler herkese kolay gelsin.

Walla babacım orta derece ise ingilizcen, yapacağın en iyi şey en kötü ihtimalle 3 aylık kurslardan birisine gitmen olacaktır. Kurs seceneği çok, Mümkünse senin ingilizce yeterliliğinini ilerde ispatlamana yardımcı olacak türden sertifika verecek bir kurs seçmen. Ayrıca bence yurtta kalmak aile evinde kalmaktan cok daha avantajlı ve ekonomik.

Hic yalan yanlis bilgi vermece yok arkadas, bende 7 yildir kanadada yasiyorum. OYle bir torpil var ki turkiyeden bile beter.Vasfin olmasi onemli degil, burada vasifli bir suru gocmen var ama issiz, cunku tanidiklari yok.

Fatih Bey Kanada'ya egitim amacli gelmeyi dusunurseniz Kanadam.com olarak size yardimci olmaktan mutluluk duyariz. Buraya universite, 2 yillik diploma ya da dil egitimine gelebilirsiniz. Eger ilgiliyseniz iletisim sayfamizdan bize email gonderin size yardimci olalim.

tankut abi mesajima cevap vermedin aylar oldu :(

Merhabalar..Ben 2 yıllık bilgisayar mezunuyum ingilizcem iyi değil ama önce Dil eğitimine gitmek ve daha sonra sertifika programına devam etmek yada lisans tamamlamak istiyorum bu ne kadar bir sürede olur ve orda kendi masraflarımı karşılamak icin kaçak bile olsa iş bulma imkanım nedir lütfen bilgilendirin beni..

selam sizinle özel konuşmam gereken bir konu var bana ulaşırsanız sevinirim saygılarımla hasan

Sertifika programlarinin sureleri 3-6 ay civarinda. Lisanslar ise 4 yillik. ESL ogrencisiyken calismaniz mumkun degil. Kacak olarak calisanlar varmis ama maddi olarak buna guvenmeyin.

Güzel bir site detaylı olmasada faydalı temel bilgiler veriyor.Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler.
Jeoloji muhendisliğinden mezunum.29 yasındayım .Askerlik problemim yok. İngilizcem upper intermediate belkide biraz üstü. Ne sahip olduğum meslekle ilgili bir iş yapmak nede bu saatten sonra master yada bachelor programlarıyla zaman kaybetmek istemiyorum.
Bu yüzden sertifika programları ilgimi çekti.Ve konuyla ilgili yaklaşık 1-2 aylık bir araştırmam oldu. Sonuçta İngiltere ve Kanada arasında kaldım.
Maliyet ve barınma konularında Kanada benim için avantajlı olur. Yaklaşık 35 yıldır orada yaşayan , CANDU da yöneticilik yapan bir amcam var.Sadece okula para vereceğim sonuç itibariyle.
İlgimi çeken programlar 9-12 aylık. hotel management , tourism agency management konuları . Sizce yaklaşık bir yıllık eğitim sonunda alacağım sertifika kanada'da iş bulmam için geçerli olacak mı ?Bakmış olduğum programların bazıları 4-8 haftalık staj içeren programlar.
Bunun dışında sizin önerebilceğiniz sertifika konuları nelerdir? Yukarıda bahsettiğim bölümler dışında IT sektoru, grafikerlik dallarında ara elemana ne kadar ihtiyaç var?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Calgary hakkinda benimle irtibata gecebilirsiniz.
saygilar

Sitemiz hakkindaki yorumlariniz icin tesekkurler.
Kanada'da egitim program sureniz ne kadar uzun olursa ve program dahilinde calisma imkaniniz ne kadar fazla olursa mezuniyet sonrasi is bulma sansiniz o kadar yukselir. Program alternatifleriniz icin asagidaki blog yazimizi inceleme firsatiniz olmus muydu?
http://www.kanadam.com/blog/kanadada-sertifika-diploma-ve-post-graduate-...
Siz hangi tarz programlari dusunuyorsunuz? Ilgilendiginiz alanlarda 3 aydan 2 yila kadar farkli alternatifler var. Sececeginiz programa gore mezuniyet sonrasi calisma izni de alabilirsiniz. Konu hakkinda yorumlarinizla beraber iletisim sayfamizdan bize yazin daha detayli yardimci olalim.

Merhabalar;
Ben elektrik mühendisiyim, eşim ise gıda mühendisi. Enerji sektöründe 5 yıldır çalışmaktayım. Enerji üretimi özellikle doğalgaz santralleri konusunda tecrübeliyim. Eşimin 3 yıllık iş deneyimi var. Benim uluslararası şirket tecrübem var. İngilizce seviyem iyi. Öncelik Kanada olmak üzere Avustralya veya Yeni Zellanda` da çalışma koşulları ve iş bulma olanakları hakkında bilgilendirmenizi ve göçmen alımı ve iş bulma konusunda yardımcı olma durumunuzu bildirmenizi rica ederim?
Üye: 11-06-2007