arkadaslar ben ingilterede yasiyorum
gecenlerde forumunuzu okurken birsey takildi gozume
saglik yasam egitim super diye
peki dil okulu icin gelen ogrenciler saglik sisteminden ucretsiz yararlanabiliyor mu?
ve vatandaslik almak icin ne yapmak gerekiyor?
ben ingilterede ogrenci oldugumdan saglik herseyiyle ucretsiz degil ve vatandaslik 10 senede aliniyor:)
merak ettim de
selamlar
bu arada yeniyim ve adim suleyman

Kanadada gocmenligi 1 senede alirsin. Saglik ucretsiz. Yabanci ogrenciler ayda 60 dolara filan sigorta yaptirip hastanelerden ucretsiz yararlaniyorlar.

nasil yani?
ben ingilterede 10 sene ogrenci kalmadan oturum alamiyorum siz orda 1 sene ogrenci olarak kalip oturum mu aliyorsunuz?
anlamadim da tam olarak:)

Ogrenci olsan da tabi ya is bulman ya da gocmenlik testinden 67'yi geciyor olman lazim ki oturuma basvurabil. Kanada o acidan super.

slm arkadaşlar yakında vancouver da olucam ordaki store ları araştırdım netten bestbuy futureshop london drugs gibi yerler buldum cep telefonu ve notebook alabilecegim bi yer önerebilirmisiniz cep telefonu olayıda biraz karışık unlocked phone,pay as you go phone...vs..vs anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

özge egitim amaçlı mı gidiyosun bende mastera gidicem yakında nasıl bi prosedür izledin anlatırmısın

evet eğitim amaçlı gidiyorum diploma programına katılıcam.bence iyice araştır özellikle master yapmak için belli koşullar istiyo okullar diye biliyorum(ortalama,toefl...gibi)eğer bir danışmanın olursa bu süreç daha rahat geçer bence.ben sadece danışmanımın benden istediği belgeleri hazırladım gerisini o halletti zaten vizemde 1 haftada çıktı(vizenin erken çıkması birazda başvurduğun zamana bağlı)yada istersen kanadam.com ekibine mail göndererek onlardanda danışmanlık hizmeti alabilirsin.erkenden araştırmaya başla bence.

özge senin danışmanın kimdi güvenilirmiydi bende onlardan yardım alayım ben konyadayım o yüzden ankarada bi danışman şirketi olması daha yakınlık bakımından düşünmüştüm
birde sen nerede kalıcaksın
bende bi bayan olarak tedirginim ne olcak bilmiyorum

slm ben ugur,kimya mühendisiyim,31 yaşındayım bende kanadaya gidip yüksek yapmak istiyorum.ben ege mezunuyum diplomam orda geçerli mi bilen var mı?yoksa geçerli olması için okumak mı gerekiyor?vancouver da bir ünviversite tavsiye edebilirmisiniz?5 sene kadar tekstil sektöründe çalıştım.iş olanakları nasıl?kolay iş bulunabiliniyor mu?dil okulu ile mi yoksa yüksek lisans için mi gitmek daha kolay?tavsiyeleriniz neler?teşekkür ederim herkese slmlar izmirden...

Ugur diploman Kanada'da gecerli. Diger sorularin cok yazilip cizildi. Kanadam.com bloglarini incele bence. Dil okulu icin daha kolay vize aliniyor diye birsey yok.

slm karma çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.siz kanadada mı yaşıyorsunuz?diploma programları varmış bu programlar için toefl istiyorlar mı?

Kanadadadayim evet. Devlet kolejleri TOEFL istiyo. Ya da okulun kursuna gitmen lazim.

merhaba eşimin işinden dolayı kanada ya taşınma durumumuz var.
bende mali müşavirim. kanadada özellikle toronto da mali müşavirlik mesleğini yapmam için ne gibi kriterler isteniyor öğrenebilirmiyim. ayrıca ingilizcemide geliştirme aşaması içindeyim.

Cok teknik bi soru. Toronto'daki Audit Association filan varsa ya da CGA / CMA derneklerine de sorabilirsiniz.

teşekkür ederim karma.şuan internetten araştırabileceğim biyer yokmu..daha çok bilgi almak istiyorum..yardımcı olursanız sevinirim..iyi çalışmalar

slm karma ben dil okulu için kanadaya gidip kalmayı düşünüyorum.6 aylık kursn bedeli ulaşım dahil 15000 cad tutuyor.vancouver ı düşünüyorum sizce iyi mi?diplomamın(kimay hühendisliği)geçerliğinin olduğunu söylemiştiniz.sadece diplomamı götürmem yeterli olur mu?diplomamı motere yada bir kuruma onaylatmam mı gerekiyor?

Dil kurslari icin universite diploman gerekmiyor.
Üye: 03-04-2008