Ikinci yazima buradaki okulumdan bahsederek baslamak istiyorum
Okulumun adi Bow Valley College sehirin merkezinde ve inanilmaz kapsamli bir okul.ister dil egitimi.ister TOEFL yada herhangi bir 1,2,4 senelik diploma programlarindan birini secebilirsiniz.Bir diger advantaji ise buranin Vancouverdaki okullara gore cok daha ucuz olmasi + herhangi bir kitap ucreti istememeleri+saglik sigartasini bedava yapmalari(istediginiz ilaci bedavaya alabilirsiniz,doktor muayeneleri ucretsiz vs)
siniflar cogunlukla 7-8 kisi ki size rahatlikla anlama ve ogretmenlerle birebir konusmaniza imkan taniyor
Insanlar inanilmaz arkadasca inanilmaz anlayisli (sehrin Vancouver a gore daha kucuk olmasindan kaynaklaniyor) ders saatleri isteginize gore degistiriliyor,birebir ders olanaklari(ucretsiz) :)
simdi gelelim Calgary nin avantajlarina
ekonominin en iyi oldugu ve is olanaginin en yuksek oldugu tek sehir kesinlikle burasi,suc oraninin en dusuk oldugu sehrin burasi olmasi,tabi bunun yaninda Vancouver gibi okyanusa kiyimiz yok ve hava Vancouver a gore cok cok daha soguk ki kisin subat ayinda -40 a kadar dusebiliyor :)
Diger tavsiye debilecegim okullar
Univercity of Calgary
Mount Royal College
S.A.I.T
Colombia College
Art and Design Institute
DeVry Institute
CDI College
bunlar gerek maddi bakimdan gerekse bahsettigim programlar acisindan tercih etmekte zorluk yasamayacaginiz hatta geldikten sonra ne iyi ettimde buraya geldim diyeceginiz okullar.Inanin bana buraya geldikten sonra bu cumleyi o kadar cok kez tekrarladimki anlatamam size.Calisma imkanlari sinirsiz diyebilecegim kadar cok ister kampus ici ister kampus disi 2-3 saat icinde is bulabilir ve cok rahat para kazanabilirsiniz.
son olarak sunu soyleyebilirimki Calgary de yasam sadece ogrencilere kolaylik sunmakla kalmiyor ayrica cok rahat ve guvenli bir yasam gecirmelerinde buyuk rol oynuyor.

Elinize sağlık çok açıklayıcı bir yazı olmuş bayım. Calgary hakkında bilmediğim şeyleri öğrenmiş oldum. Ayrıca belirtmek istiyorum ki, Vancouver, nüfüsü çok olmasına rağmen de anlayışlı insanları barındırdığı temiz düzenli bir şehir. İnsanların yanlış anlamasını istemiyorum :)
Kolej konusuna gelince, orda da koleje girmek için TOEFLı mı geçtiniz sayın Doğukan?

siz vancouverdami bulunuyorsunuz su an?
bu arada cok korkmustum yazdiklarim yanlis anlasilabilir diye hatta Tankut beye mail attim dün varsa bisey editlermi diye
tesekkür ederim arkadaslarimizi aydinlattiginiz icin.kusuruma bakmayin :)

Tecrubelerini diger ogrencilerle de paylastigin icin cok tesekkurler Dogukan. Calgary evet kislari biraz soguk olmasina ragmen su an Kanada'da Vancouver ile beraber ekonomik olarak en aktif sehirlerden biri. Calgary'nin Vancouver'a gore en onemli avantaji yabanci ogrenciler icin egitimleri esnasinda calisma imkanlarinin orada biraz daha fazla olmasi.

ekonominin en iyi oldugu ve is olanaginin en yuksek oldugu tek sehir kesinlikle burasi,suc oraninin en dusuk oldugu sehrin burasi olmasi,tabi bunun yaninda Vancouver gibi okyanusa kiyimiz yok ve hava Vancouver a gore cok cok daha soguk ki kisin subat ayinda -40 a kadar dusebiliyor :)
Univercity of Calgary
Mount Royal College
S.A.I.T
Colombia College
Art and Design Institute
DeVry Institute
CDI College
bunlar gerek maddi bakimdan gerekse bahsettigim programlar acisindan tercih etmekte zorluk yasamayacaginiz hatta geldikten sonra ne iyi ettimde buraya geldim diyeceginiz okullar.Inanin bana buraya geldikten sonra bu cumleyi o kadar cok kez tekrarladimki anlatamam size.Calisma imkanlari sinirsiz diyebilecegim kadar cok ister kampus ici ister kampus disi 2-3 saat icinde is bulabilir ve cok rahat para kazanabilirsiniz.
son olarak sunu soyleyebilirimki Calgary de yasam sadece ogrencilere kolaylik sunmakla kalmiyor ayrica cok rahat ve guvenli bir yasam gecirmelerinde buyuk rol oynuyor.

Univercity of Calgary
Mount Royal College
S.A.I.T
Colombia College
Art and Design Institute
DeVry Institute
CDI College
Tecrübelerin paylaştığın için teşekkürler.Burada merak ettiğim:
1-University of Calgary hakkında biraz daha bilgi verebilir misin? (Özellikle Dil Eğitimi Hakkında)
2- "İş olanağı en yüksek" derken ne gibi işler bahsediyorsun? Ya da ne gibi işlerde çalışılıyor genellikle*
3-Calgary deki hayat hakkında biraz daha bilgi verebilir misin?
[Sosyal Yaşam, Hayat Pahalılığı gibi...(Ev kiraları ne kadar mesela..)]
4-Calgary de göçmen yoğunluğu nasıl? Özellikle Angola-Sakson özelliği gösteren bir yer mi?
4-Ben Edmonton ile Calgary arasında kararsız kaldım. Sence EDMONTON nasıl bir tercih olur?
Yardımcı olursan sevinirim.
Saygılar...

UoC'nin dil egitimi iyidir ama pahali. Bence ayni kalitede ozel okulda cok daha ucuza egitim alabilirsin. Kanada'da universite dil okullari pahaliya geliyo.
Ogrencilerin nasil islerde calistiklarini sordun herhalde...? Tahmin edersin ki genel mudurluk degil. Restoranlar, kafeler, turizm, vs. Bu islerde cok eleman araniyor. Calisma iznin olmadan da ise aliyorlar artik cunku adam bulamiyorlar.
Calgary'de hersey iyi guzel de ev kiralari cok yuksek. Cunku son birkac yildir cok kisi tasindi Calgary'e ev ihtiyacini karsilayamiyorlar. Bu 4. soruna da cevap veriyor.
Edmonton'la Calgary'i Istanbul Ankara gibi dusun. Calgary ticari olarak daha aktif.

arkadasım yardımcı olabilirmisin ben elektrik elektronik müh oluyorum bi sene sonra amerikan üniversitesindeyim kıbrısta calgary de mba yapmak istiyorum not ortalaması istiyolarmı benim 4 üzerinden 2 burda ing sınavına girmeden gelip orda önce ing egitimi alıp başlayabilirmiyim programa ingilizcem var yeterli bile olabilir teşekkür ederim

Yalcin MBA icin TOEFL ve GMAT sart. GMAT istemeyen bir iki MBA var. Kanadam.com'un bloglari altinda GMAT'siz MBA yapabilecegin Malaspina hakkinda bilgi vermisler. Onu oku bence. Not ortalaman dusuk. Eger GMAT'den 600 uzeri birsey alirsan baska MBA'leri de zorlayabilirsin ama en az 2 yil is tecrubesi de lazim diger okullar icin.

teşekkürler cevabın için
benim ingilizcem var şuan okulda dersler komple ingilizce
peki gelip orada 2-3 ay ingilizce eğitimi alıp tofel e orada girebilirmiyim ve gmat a da
calgary da ki hangi okulları tavsiye edersin
mba programı olan yardımcı olursanız sevinirim ben eşimle geliyorum orada rezil olmak istemiyorum
orada türkiye gibi akşam dersleri varmı çünki gündüz çalışmak istiyorum elektrik elektronik mühendisi oluyorum ve zaten yıllardır elektrikcilik yapıyorum teknik bilgim var iş bulma şansım ne olur ilk etepda ve sonrasında calgary de akrabalarımda var ama onların okullar hakkında bilgisi yok
birde vize almakta herhangi bir orlukla karşılaşırmıyım eşimle geldiğim için
bi 60000dolar bankaya yatırmam yeterli olurmu vize için
çok teşekkürler cevabın için

Yalcin Kanadada alacagin Ingilizceyle TOEFLa da GMATe de girersin. Bu sinavlara istedigin yerde girersin. Bir suru merkez var alabilecegin.
Gunduz calisip aksam okula gidemezsin cunku Konsolosluk part-time programlar icin vize vermiyor.
60000 dolar fena degil ama her parasi olana vize vermiyor Konsolosluk. Diger sartlari da saglaman lazim.
Okul ve program bilgileri icin iletisim sayfasindan Kanadam.com'a yaz bence.

teşekkürler ilgin için ama gördüğüm kadarıyla mba programları çok pahalı elektrik ve elektronik dalında master yapabilirim 10000 dolar civarı herhalde bunun için 4 üzerinden 2 100 üzerinen 70 ortalama yeteli olurmu sence elektronik master i için

Yalçın bey master blog yazılarımızı okursanız oradan sorularınızın cevabını alabilirsiniz. Master için 4 üzerinden minimum 3 olması gerekir ortalamanızın. Ortalamayı diploma programlarına katılarak yükseltme şansınız var.
http://www.kanadam.com/blog/kanadada-master-basvurularinda-bilinmesi-ger...
http://www.kanadam.com/blog/kanadada-sertifika-diploma-ve-post-graduate-...

mrb siteniz harika aradığım bir cok soruya cvp buldum işletme alanında master yapmak istiyorum.suanda orta sevıyede ıngılızcem var not ortalamam 81 şartlı olarak kanadada eğitim alabılırmıyım yada bu ingilizce sevıyem yeterlı olurmu en azından kabul edımem için genellıkle basvuru dönemlerı nezman oluyor yardımcı olursanız sevınırım ıyı calısmalar

Master başvuruları ile ilgili genel bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.kanadam.com/blog/kanadada-master-basvurularinda-bilinmesi-ger...
Başvurularınızda Kanadam.com uzman ekibinden yardım almak isterseniz iletişim bölümünden lütfen bize yazın.

Arkadaslar Calgary ile sorularinizi bana diler dogukanvieri@gmail.com ya da dogukanvieri@hotmail.it adresinden rahatlikla sorabilirsiniz.
Tankut beyde bilir ki Bow Valley College in ogrencilere sagladigi olanaklar sinirsiz ve fiyati Calgary icerisindeki en uygun okul diyebilirim
okul kitaplari,sinav ucretleri,indirimler vs vs...
C.Vieri

Dogukan sen ne kadardir ordasin? Calgary'den memnun musun sehir olarak?

evet ancak biraz soguk burası . eger baska seceneklerin varsa vancouver ya da toronto gibi. vancouver derim ben hava acisindan

Dogukan Merhaba,
Forumda verdigin cevaplari okudum ve bircok insana yardimda bulunup bilgi verdigini gordum. Sayet banada yardımcı olursan sevinirim.
Esasında benim basit bir sorum olucak. Tahmin ediyorum bunu en iyi orada yasayanlar bilir cunku ben burada cevap bulamadim. Esim ingiliz vatandasi ve Ingiliz pasaportu var. Acaba biz oraya gelsek onun vatandasligindan dolayı calisma musadesini hemen kolaylıkla en azindan kendisi icin alabilirmiyiz? Yoksa aynen diger ulke vatandaslarında oldugu gibi bir suru formaliteden mi gecmek gerekir? Ben daha once 4 yil Amerikada kaldim ama bu konularla ilgili hic bilgim olmadı.
Yardimlarin icin simdiden tesekkurler.
Murat
Üye: 18-09-2007