tankut bey merhaba kanada metal işçisinda açık var diyorlar ben kaynak çeşitlerinin hepsini biliyorum bana nasıl yardım edebilirsin teşekürler

tankut bey merhaba ben dış ticaret ve avrupa birliği bölumunu kazandım okuldan sonra oraya gelmek istiyorum sizin duşunceleriniz nelerdir acaba gelsem faydası olurmu

Merhaba,
4 Yıllık İşletme mezunuyum Ve asıl çalışma alanım ve uzmanlığım Bilgisayar uzmanlığım ve bu alanda ( Microsoft Certfied System Engineer ) Uluslararası sertifikaya sahibim..Ve yaklaşık 5 yıllık bir tecrübem bulunuyor ve ingilizcemde intermedate seviyesinde fakat Advanced konuma getirmek için eğitime devam edeceğim. Asıl öğrenmek istediğim, benim bu bilgilerime dayanarak Kanada'da çalışmam için yeterlimidir..ve Bu uzmanlık alanıma göre eğer kanada'da çalışmayı ve yaşamayı seçersem bana artısı nasıl olur rahat olurmuyum..refah seviyem iyi olurmu...saygılarımla

Ben 4 yıllık matematik bölümü mezunuyum , askerliğimi bitirdim ve yaklaşık 3 senedir yazılım geliştirme uzmanı olarak çalışmaktayım. Çalışmaya kanada da devam etmek için ne gibi şartlar istemekteler veya ne kadar zamanda iş bulunabilir? Gelmeden önce bir firma ile bağlantı kurup onların davetiyesi ile mi gelmek gerekmektedir.
Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,
Eger gocmenlik icin puaniniz yetiyorsa gocmenlige basvurabilirsiniz, ancak bu surec uzundur.
Bir Kanada sirketinden is teklifi alirsaniz isci vizesi ile Kanada'ya gelip calisabilirsiniz.
Son olarak da bir sertifika/diploma programi icin gelip gocmenlige Kanada'dan basvurabilirsiniz ve islem surecini kisaltmis olursunuz.

Akif Bey Merhaba,
Kanada'da bu alanda tabiki calisma sansiniz var, ama gocmen olarak gelirseniz ilk basta Turkiye'deki imkanlariniz olmayabilir. Uzun vadede refah seviyenizin iyi olma sansi cok yuksektir ancak ilk gecis asamasini atlatmak gerekmektedir.

ben marmara ıktısat fak mezunuyum.1 ylıdır ıthalat dept.ında calışıyorum 23 yasındayım.kanada çalısabılme sansım nedır.ıngılıcem ılerı sevıyede.

merhaba
ben kanadam.com'un sıkı takipcilerindenim:)ve doktorum.Erkek arkadaşım(kendiside doktor)ile kanadaya göçmen olarak yerleşmeyi ve orda evlenip doktorluk yapmayı düşünüyoruz.Fakat Türkiye'de mecburi hizmet yapmadan diplomamızı alamıyoruz ve henüz mecburi hizmetimizi yapmadık.Okulumuz tarafından mezun olduğumuza dair belgelerimiz var.Acaba başvuru sırasında bu belge yeterli olurmu?yoksa diploma mutlaka isteniyormu?bu basvurumuza engel olurmu?bana mail adresimden cvp yazarsanız cok sevinirim...
yardımlarınız için çok teşekkür ederim...
sibel

merhaba,tekrar ben.Mail adresimi yanlış girmişim,doğrusu şuanda yazılı olan..tekrar cok teşekkür ederim..iyi çalışmalar..

Merhabalar,
Ben 5 yıllık Selcuk Ünv.harita müh. bölümü mezunuyum ,yaklaşık 1 senedir harita şirketinde çalışmaktayım. Çalışmaya kanada da devam etmek için ne gibi şartlar istemekteler veya ne kadar zamanda iş bulunabilir? Gelmeden önce bir firma ile bağlantı kurup onların davetiyesi ile mi gelmek gerekmektedir.

Mrb ben cumhuriyet Ünv. hemşirelik son sınıf öğrencisiyim, okulum bittikten sonra kanada da çalişmak we aynı zamanda eğitimime devam etmek istiyoru.Bu seneboş waktim war ingilizce çalişarak değerlendiriyorum ama hemşire olarak kanada da çalişmak için ingilizce seviyem nasıl olmalı?? hangi hastanelere nasıl bağlantı kurabilirim
teşekkürler.........

Mrb ben cumhuriyet Ünv. hemşirelik son sınıf öğrencisiyim, okulum bittikten sonra kanada da çalişmak we aynı zamanda eğitimime devam etmek istiyoru.Bu seneboş waktim war ingilizce çalişarak değerlendiriyorum ama hemşire olarak kanada da çalişmak için ingilizce seviyem nasıl olmalı?? hangi hastanelere nasıl bağlantı kurabilirim
teşekkürler.........

Kanada'da calismak ile ilgili sorularinizin cevaplarini asagidaki blog yazimizda bulabilirsiniz:
http://www.kanadam.com/blog/turkiyedeki-meslegime-kanadada-devam-edebili...
Bunun disinda Kanada'da egitim ve calisma ile ilgili olarak bircok blog yazimiz var. Onlari da genel olarak incelemenizi tavsiye ederim.

slmtankut bey benim amcalarım kanadada ben işci olarak kanadaya gidebilirmiyim inssat işiyle uğrasıyorum 4 yılldır fayansdalındasertifikalarımda var

Tankut bey merhaba ben 2 yıllık haberlesme bolumu mezunuyum, 13 senedir de turizmde calıstıgım icin iyi derecede ingilizcem de var, kanada da calısmak istiyorum ama 1 turlu internette bu konuyla ilgili net bilgiler bulamadım. Sizce calısma sansım var mı? Var ise ne yapmalıyım ? bilgi verirseniz sevinirim simdiden tesekkurler

Kanada'da calisabilmek icin Kanada'nin Ankara Konsoloslugundan calisma vizesi almaniz gerekiyor. Calisma vizesine basvurabilmek icin ise Kanada'da isinizin hazir olmasi gerekiyor. Bu vizenin detaylari icin Konsoloslukla iletisime gecebilirsiniz.

kanadaya kacak olarak gitmeyi dusunuyorm benim için gitmek problem degil ama ogrenmek istedigim oraya gittikten sonra karsılasacagım sorun ları ogrenmek ve neler yapmalıyım bunlar hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum (mail adresime)

1962 KONYA DOĞUMLUYUM YURT DIŞI PASAPORTUM VAR 4 YIL ALMANYADA KALDIM TÜRKİYEDEKİ BAĞZI SORUNLAR YÜZÜNDEN BIRAKIP GELMEK ZORUNDA KALDIM VE KANADADA EĞER BANA İŞ İMKANI SAYLANIRSA İLTİCA ETMEK İSTİYORUM SANAYİDE 1.SINIF TORNACI VE KAYNAKCIYIM VE USTALIK BELGEM VAR VE ULUSLAR ARASI 1. SINIF KAMYON VE TIR ŞÖFÖRLÜĞÜM VAR BU ŞARTLAR ALTINDA KANADAYA HANGİ YOLLARLA GİDEBİLİRİM LÜTFEN (MAİL ADRESİME) GÖNDERE BİLİRMİSİZ

Kanada'ya kaçak nasıl gidiceksiniz bilmiyorum. Yüzerek mi?
Hadi gittiniz diyelim. Kaçak olduğunuz için zor iş bulursunuz. Kaçak olduğunuz anlaşıldığında sınır dışı edilir, daha sonra Kanada'yı bırakın Jamaika'ya gidemezsiniz bayım.

23 yaşımdayım ve pre-intermadiate düzeyinde ingilizce biliyorum, İnşaat teknikeriyim ve kanada da iş bulma imkanım varmı, Hem yurtdışında çlaışmak hemde inglizcemi daha da iyi geliştirmek istiyorum.
teşekkürler

MERHABA
11 yıldır demirçelik sektöründe çalışıyorum..kanadaya gitmek ve çalışmak istiyorum...iş arıyorumm...teknik lise makina.....torna-çelik döküm ...tv reji-kameramanlık -photoshop op.iyi derece biliyorum....yardımcı olursanız sevinirim...

tankut bey...ben 11 yıldır karabük demir çelik fab..çalışıyorum...teknik lise mez..sürekli döküm oper..ve tırnacıyım..ayrıca bildiği meslekler..kameramanlık--tv reji-photoshop opr..ingilizcem orta..
ayrıca eşimde elsanatları yüksek okul..mezunu..5 yıllık kalite te kontrol şefi..tekstil ve dokuma fab...bize yardımcı olursanız seviniriz..cevabınızı bekliyorum ..saygılar..sizin işinizde de çalışmak isteriz...

benim calısma iznim var diyelim reklam sektorunde kanadada iş bulma olasalığı nedir?

Myluckynumber3 çalışma izniniz varsa zaten iş bulmuşsunuz demektir. Çalışma izni alabilmek için bir şirketten iş teklifi almanız gerekmektedir.

mrb arkadaşım ben kanadaya göçmen olarak başvuru yapmak istiyorum bunu için neler yapmam gerekiyo bana bu kanoda yardımcı olabilirmisin.şimdide teşekkür ederim iyi günler.

Bayım ben de göçmen olmak istiyorum ama her isteyen istediği zaman olamıyor. Örneğin dil bilmeniz, eğitimli olmanız, iş tecrübesi sahibi olmanız vb. şeyler gerekiyor. Bu soruların cevaplarını vereceğim linkte bulabilirsiniz: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/Education.asp
bu linkteki testten sonunda 67 puan olabiliyorsanız GÖÇMENLİK BAŞVURUSU HAKKI SAHİBİ olmuş oluyorsunuz. Göçmenliğe başvurduğunuzda 3-4 yılda cevap geliyor.

Kanada da anlasmalı bir evlilik ile vatandas oldum diye varsayarsak iş bulma ihtimali nedir herhangi bir ayrımcılıkla karsılasabilirmiyim

Merhabalar ben özel sektörde çalışan bir kimyagerim.2002 yılında mezun oldum.Ben kanadada hem çalışmak hemde yabancı dil öğrenmek için gitmek istiyorum.Ama ora hakkında hiç bilgim yok.bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.Ömer Akpunar

ben işaat kalfasıyım kanadaya ailemle yerleşmek istiyorum işimi orda yapmak istiyorum şu ana kadar moskava sibirya kazakistan bunun gibi birkaç ülkede çalıştım enka ile çalıştım ailem yanımda değildi ailem ile beraber kanadaya yerleşmek istiyorum türk işadamlarına duyurumdur saygılarımla nuri keskin

işletme ingilizeyi bu yıl kazandım bitirdikten sonra orada işe girmek istiyorum işbullabilrmiyim oroda

Sitenizde verilen bilgiler gercekten cok faydali. Ben hem Turk hem Avustralya vatandasiyim ancak uzun zamandir Turkiye' de yasiyorum. Bu yaz tatilinde 2 ay suren bir tatil imkanim oldu Kanada'da. Kendim ogretmenim. Kisa sure sonra tekrar gidip, Avustralya pasaportu ile 6 ay orada kalma hakkimi kullanacagim. Temporary work permit icin Kanada'ya giris yaptiktan sonra basvurmak mumkun mu? Egitim programlarina devam ederken work permit almak daha mi kolay? Birde, egitim programlarina oradan basvurulabilir mi?
Tesekkur ederim.

merhaba,
ben bu sene inşaat mühendisliğinden mezun olucam. kanadada çalışmayı düşünüyorum. bazı okuduğum kaynaklara göre kanadada yeni mezun inşaat mühendislerinin maaşı 5000 kanada doları imiş. eğer bu şartlarda iş bulduğumu varsayarsak ve normal şartlarda yaşayacağımı düşünürsek, bu para ile birikim yapabilir miyim?
saygılarımlar
yusuf turhan

yukarıda yazdığıma ilave olarak bazıları kanadada geçimin ucu ucuna olduğunu söylüyorlar
yusuf turhan

slm ben sadece kanadaya vasıfsız elaman olarak nasıl gıderım eger bu konu hakında bır yol varsa benı fıkırlerınızle yonlendırmenızı ıstıyorum saolun

ben anadolu lısesı mezunuyum yabancı dıl bılıyorum(ing) ust duzeyde yalnız sınavı kazanamadım o yuzden ıs bulmak ve okumak ıstıyorum yardımcı olursanız sevınırım ve neler yapmam gerklı soylersenız sevınırım

ben elektrikçiyim ev tesisatı. şu anda pazarlama ile uğraşıyorum yapamayacağım iş yok desem olur ben kanadaya gitmek için ne yapmalıyım hem çalışıp hemde dil eğitimimi tamamlamak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

ben kanadada çalışmak istiyorum açıkça söylim nerde ekmek ben orada nerde karnın doyarsa orası senin vatanındır demişler bizde ne yapalım kanada için ne lazım bilmiyorum ama koşturmak zorundayız türkiyede insan olmak insan gibi yaşamak büyük başarı ister lise mezunuyum varsa bi iş ben de varım ne diyeyin daha

merhabalar, ben kendi mesleğimle ilgili kamu kurumunda jeoloji mühendisi olarak çalışmaktayım, kanadada doktora eğitimine almak istiyorum, çok iyi ingilizceye sahibim, meslektede 6-7 sendir iç içe çalışıyorum, doktora yaparken mesleğimle ilgili çalışma imkanları bulabilirmiyim.
teşekkür ederim.....

mrb kardeş siz demişsiniz benim candaya kaçak olrak gitme proglem değil demişsiniz.acaba nasıl gidceksiniz bende gitmeyi düşünüyorum bana da yardımcı olursanız sevinirim

merhaba tankut bey;ben iki üniversite mezunuyum.önce gaziosmanpaşa üniversitesi kimya bölümünden mezun oldum.okurken erasmus programına yazılmıştım.daha sonra ekonometri bölümünü bitirdim.şu anda bir fabrikada yaklaşık bir yıldır kimya ile ilgili çalışıyorum.fransızcam hiç yok.kanadaya göçmen olarak başvurma imkanım var mı iş bulabilirmiyim?lütfen cevap yazın.ayrıca sizin mesleğiniz nedir kanada hakkındaki bu bilgileri nasıl biliyorsunuz;teşekkür ederim.

kanadada kimyagere ihtiyaç varmış ayrıca bir bayan olarak tek başıma kanadaya gitmenin zorluğu olur mu?ola ki kabul edildim iş bulamazsam ne olacak?kanadada iş bulma imkanım var mı

Tankut beyden çok özür diliyorum bir önceki yazım için...

slm tankut bey
ben 31 yaşındayım kktc de şirket yöneticisi olarak çalışmaktayım. Eğitim: İİBF Maliye bölümü Lisans mezunuyum. Yıllardır ingizlizcemin yetersiz olmasından dolayı sıkıntı çekiyorum. İngilizce dil eğitimi almak Aynı zamanda part time çalışmak istiyorum. TC vatandaşıyım ve ankarada bu konu ile ilgili yardımcı olabilecek ofisiniz varmı?

Merhaba,
Ben bır uluslararası fırmadan bankacılık yapıyorum.Kanada gocmenlık puanlamasında 67 puan alabılıyorum ama surec uzun surdugu belırtılmıs.
Unıversıte mezunu , amerıkada dıl egıtımı almıs , bankacılıkta als duzey yonetıcı olarak calısan bırı olarak kanadaya gocmen statusu kazanabılmem ıcın sızce en cabuk ve mantıklı yontem nedır?tecrubelerınıze ıstınaden bılgı paylasımınızı rıca edıyorum.

BİRİLERİ BANA GERÇEKTEN AÇIKLAYICI BİR CEVAP YAZSIN...

tankut bey verdiğiniz adres hiç de açıklayıcı DEĞİL.............

Kanada da çalışmak için yaş sınırlaması varmıdır?

Merhaba,
Ben fen edebiyat fakültesi matematik ve fizik bölümlerini çiftanadal programı ile 4 yılda bitirdim. Daha sonra matematik öğretmenliğinde tezsiz yüksek lisans yaptım. Özel sektörede 1 yıl matematik öğretmeni olarak çalıştım. Amacım üniversitede kariyer yapmak. Bu yüzden ingilizcem olmadığı için İngitere ye gittim. Yaklaşık 21 ayda İngiltere de kalarak dil eğitimi aldım. Matematik bölümünde doktora yapmak istiyorum. İngiltere de şartları zorlamama ragmen burs imkanı bulamadığım için( Avrupa birliği üyesi olmadığımız için burs imkanı bizim için yok denecek kadar az)üniversitelerle yazışamalarım son anda hüsranla sonuçlandı.
Kanada nın doktora için daha iyi bir ülke olduğunu öğrendim. Ama üniversitelere baktığımda bunun için görüşme isteyen üniversiteler var ve doktoraya kabul olmak yada burs bulmak sanıldığı gibi evden başvuru yapmakla olmuyor. Bu konuda bana tavsiyeleriniz neler olabilir? Bir de oraya matematik öğretmeni olarak gidip, doktora ve burs imkanlarını orada araştırma şansım var mı?
Çok teşekkürler.
Merhabalar,
Ben 4 yıllık matematik bölümü mezunuyum , askerliğimi bitirdim ve yaklaşık 3 senedir yazılım geliştirme uzmanı olarak çalışmaktayım. Çalışmaya kanada da devam etmek için ne gibi şartlar istemekteler veya ne kadar zamanda iş bulunabilir? Gelmeden önce bir firma ile bağlantı kurup onların davetiyesi ile mi gelmek gerekmektedir.