Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

Burslu okumanın yolları nedır?

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Marmara Universıtesı T.B.M.Y lu Endüstrıyel Elektronik Bölümü Mezunuyum.Muhendislik icin ögrenıme devam etmek ıstıyorum.Burada burslu olarak ogrenımıme nasıl devam edebılırım.Tesekkurler.

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Burslu olarak yuksek lisans egitimi alabilmek icin cok iyi bir universite ortalamasina (3.5 gibi) ve ingilizce seviyesine (IBT Toefl'dan 90 skor gibi) sahip olmaniz gerekmektedir.

Tankut
Tankut's picture
Üye: 10-11-2006

Kanada'da her universitenin de burs butcesi ve basvuru prosedurleri de farklidir. O yuzden iyi arastirilmasi gerekiyor. Ne kadar erken basvurulursa o kadar iyi.

Betül
Betül's picture

Merhaba;

İstanbul Ticaret Ünv. İstatistik(Burslu)Bölümü'nde okuyorum.4. sınıfa geçtim ve bu yıl sonu itibariyle ortalamam 3.53/4.Kanada'da yöneticilik alanlarında yüksek lisans yapmak istiyorum ancak bu alanlarda hangi üniversiteler tercih edilmelidir, eğitimi burslu alabilmek için şartlar nelerdir, bu konularda bilgilendirilmeye ihtiyacım var.
İlginize şimdiden teşekkürler..

Tankut
Tankut's picture

Betül yazmış:
Merhaba;

İstanbul Ticaret Ünv. İstatistik(Burslu)Bölümü'nde okuyorum.4. sınıfa geçtim ve bu yıl sonu itibariyle ortalamam 3.53/4.Kanada'da yöneticilik alanlarında yüksek lisans yapmak istiyorum ancak bu alanlarda hangi üniversiteler tercih edilmelidir, eğitimi burslu alabilmek için şartlar nelerdir, bu konularda bilgilendirilmeye ihtiyacım var.
İlginize şimdiden teşekkürler..

Ilgilendiginiz alanda Kanada'da masterlar MBA olarak geciyor. Burs almak soz konusu degil malesef.

can
can's picture

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF ÖĞRENCİSİYİM ORTALAMAM 4.93/5.0 KANADA DA MASTER YAPABİLMEM İÇİN TOEFLDAN KAÇ ALMALIYIM? HERŞEY YOLUNDA GİDERSE KANADA SERÜVENİ BANA KAÇA MAL OLUR?

Tankut
Tankut's picture

can yazmış:
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF ÖĞRENCİSİYİM ORTALAMAM 4.93/5.0 KANADA DA MASTER YAPABİLMEM İÇİN TOEFLDAN KAÇ ALMALIYIM? HERŞEY YOLUNDA GİDERSE KANADA SERÜVENİ BANA KAÇA MAL OLUR?

Not ortalamaniz cok iyi. Eger TOEFL'dan 90 gibi bir skor alirsaniz burs sansiniz cok yuksek ama yine de cok iyi arastirilmasi gerekiyor. Burs hassas konu. Basvurularinizda size yardimci olmak isteriz. Basarilar.

Oğuz
Oğuz's picture

Merhaba ben take alman lisesinde okuyorum ve ileride montrealde üniversite bitirip yaşamak istiyorum. Ancak bu konuda pek bilgi sahibi değilim. Mesela Mcgill'e girmek için toefl ve not ortalamamın kaç olması gerekir. ayrıca burs almam için neler yapmalıyım şimdiden teşekkürler.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

Kanada'da finans konusunda doktora ya da post doktora bursu alabilme sansimiz nedir? tesekkurler...

DENİZ-YELİS
DENİZ-YELİS's picture

slm ben bi ay sonra kanadada lisans eğitimi almayı planlıorum. bana malaspina üni.si we ilac dil okulunu önerdiler, sizce bu okullar eğitim kalitesi açısından ne derece kaliteli weya sizin başka önerileriniz war mı? ayrıca birde şöle bi sölenti duydum; bazı üni.lerde öss puanı aramaksızın istenilen bölümü okuma şansım warmış, sizce bu ne derece doğru? şimdiden teşekkürler:)

Erinc
Erinc's picture
Üye: 01-11-2006

Sayin Oğuz: Universite kabulleri konusunda detayli bilgi icin bize mesaj atin lutfen.

Doktora konusunda soru soran arkadas lutfen blogumuzda bu konudaki girisi inceleyin.

Sayin Deniz-Yelis: OSS puaninizin Kanada'da okul kabulunuzde hicbir onemi yoktur. Malaspina universitesi Nanaimo'dadir. ILAC ise bu bolgede Vancouver'dadir. Nanaimo 75bin nufuslu kucur bir sehirdir. Eger buyuk bir sehirde egitim almayi dusunuyorsaniz ILAC'i secmelisiniz. Detayli bilgi icin lutfen bize email atin.

oscar
oscar's picture
Üye: 29-01-2008

BEN ANADOLU LİSESİ MEZUNUYUM. İNGİLİZCEM İYİ TOEFL HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ VE SAYISAL MEZUNUYUM MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İÇİN KANDADA HANGİ ÜNİVERSİTELERE BAŞVURABİLİRİM BURSLU OLMASIDA ÇOK ÖNEMLİ ÇOK ŞEY İSTİYORUM FARKINDAYIM AMA YURT DIŞINDA ÖZELLİKLEDE KANADADA OKUMAK İSTİYORUM VE HATTA VATANDAŞLIĞINA KADAR GİTMEK İSTİYORUM BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.

oktay
oktay's picture
Üye: 30-09-2007

oscar yazmış:
BEN ANADOLU LİSESİ MEZUNUYUM. İNGİLİZCEM İYİ TOEFL HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ VE SAYISAL MEZUNUYUM MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İÇİN KANDADA HANGİ ÜNİVERSİTELERE BAŞVURABİLİRİM BURSLU OLMASIDA ÇOK ÖNEMLİ ÇOK ŞEY İSTİYORUM FARKINDAYIM AMA YURT DIŞINDA ÖZELLİKLEDE KANADADA OKUMAK İSTİYORUM VE HATTA VATANDAŞLIĞINA KADAR GİTMEK İSTİYORUM BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.

Merhaba Oscar Kanada’da üniversite seviyesinde yabancı öğrenciler için burslar malesef çok kısıtlı. Burslar genelde master ve doktora seviyelerinde veriliyor. Üniversiteye girerken burs alabilseniz bile burs miktarı 3-5bin K.doları gibi tek seferlik cüzzi bir miktar olacaktır.

Burs için ayrıca lise not ortalamanız ne kadar 5 e yakın olursa(minimum 4.50) o kadar burs alma şansınız artar.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

OKTAY ABİ:Merhaba Oscar Kanada’da üniversite seviyesinde yabancı öğrenciler için burslar malesef çok kısıtlı. Burslar genelde master ve doktora seviyelerinde veriliyor. Üniversiteye girerken burs alabilseniz bile burs miktarı 3-5bin K.doları gibi tek seferlik cüzzi bir miktar olacaktır.

Burs için ayrıca lise not ortalamanız ne kadar 5 e yakın olursa(minimum 4.50) o kadar burs alma şansınız artar.

ABİ BEN ÜNİVERSİTELERİN SİTELERİNİ ARAŞTIRDIM MEİL DE ATTIM İSTEDİKLERİ DİPLOMA NOTU %80 LE %85 GİBİ ŞARTLARI VAR BENİM BAŞARIM %89 İSTEDİKLERİ VAR ACADİA ÜNİVERSİTESİNE YAZDIM ÖRNEĞİN ADAMLAR BANA BİR LİNKE YÖNLENDİRDİLER ORAYADA GİREMİOM ŞİFRE İSTEYEN BİR SİTEYE GİREMEDİM ANLICAN BAŞVURU ŞARTLARINI BİLMİYORUM YA İSTEDİKLERİ ŞARTLARI YERİNE GETİREBİLİYORUM BEN NABICAM BİLMİYORUM ŞİMDİ NE YAPMAM GEREKİO BENİ YÖNLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.

Üye: 10-02-2008

Ziyaretci (ya neden kullanici adi almiyorsunuz buyuk cogunluk...?) Oktay Abine iletisim sayfasindan yaz universite basvurularinda yardimci olsun. Forumdan olacak is degil o.

fremd
fremd's picture

mrb.ben şuan anadolu lisesinde okuyorum ve össye hazırlanıyorum.üniversitedeki değişim programlaryla bir ya da iki dönem kanadada okumak istiyorum tercihlerimide buna göre yapıcam ancak hangi üniversitenin kanadayla anlaşmalı olduğunu bilmiyorum.bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim...

Üye: 10-02-2008

Valla her universitenin anlasmali oldugu okul farkli. Okullarla tek tek gorusmen lazim Fremd.

oktay
oktay's picture
Üye: 30-09-2007

Ziyaretçi yazmış:
OKTAY ABİ:Merhaba Oscar Kanada’da üniversite seviyesinde yabancı öğrenciler için burslar malesef çok kısıtlı. Burslar genelde master ve doktora seviyelerinde veriliyor. Üniversiteye girerken burs alabilseniz bile burs miktarı 3-5bin K.doları gibi tek seferlik cüzzi bir miktar olacaktır.

ABİ BEN ÜNİVERSİTELERİN SİTELERİNİ ARAŞTIRDIM MEİL DE ATTIM İSTEDİKLERİ DİPLOMA NOTU %80 LE %85 GİBİ ŞARTLARI VAR BENİM BAŞARIM %89 İSTEDİKLERİ VAR ACADİA ÜNİVERSİTESİNE YAZDIM ÖRNEĞİN ADAMLAR BANA BİR LİNKE YÖNLENDİRDİLER ORAYADA GİREMİOM ŞİFRE İSTEYEN BİR SİTEYE GİREMEDİM ANLICAN BAŞVURU ŞARTLARINI BİLMİYORUM YA İSTEDİKLERİ ŞARTLARI YERİNE GETİREBİLİYORUM BEN NABICAM BİLMİYORUM ŞİMDİ NE YAPMAM GEREKİO BENİ YÖNLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.

Başarılı bir öğrencisin, iletişim kısmından bizimle iletişim kurup Kanada'da bulunan uzman kadromuzdan destek alabilirsin.