Browse English content! Bizi tavsiye edin! Bizimle iletisime gecin!
  • ÖNEMLİ: Şuan eski forumda bulunmaktasınız.
  • Bu forum sadece arşiv amaçlıdır ve yeni mesajlara kapalıdır.
  • Yeni foruma ulaşmak için buraya tıklayın.

sağlık sistemi

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

selam ben dr şeref...
ben kanada sağlık sisteminin nasıl işlediği hakkında bilgi almak istiyorum.
devlet ağırlığı,sosyal sigortacılık,özel sigortacılık,yardım kuruluşları ve dernekler?

Üye: 10-02-2008

- Tum hastaneler devletin.

- Sosyal sigorta=herseyi devlet karsiliyor.

- Ozel sigorta bir suru var. Ornek: Bluecross

- Sosyal dernek de cok var.

Burak
Burak's picture

Karma yazmış:
- Tum hastaneler devletin.

- Sosyal sigorta=herseyi devlet karsiliyor.

- Ozel sigorta bir suru var. Ornek: Bluecross

- Sosyal dernek de cok var.

Sn. Karma ücretsiz sosyal güvenlik bildiğim kadarıyla eyaletten eyalete değişiyor.En çok tercih edilen Vancouver ve Toronto'da maalesef böyle imkanlar yok.
Arkadaşlardan ricam bu şehirlere gidecek olanlar için yardımcı olmaları.Mesela sağlık sigortası Türkiye'de mi yaptırılmalı yoksa Kanada'da yaptırma imkanı var mı?(Türkiye'de 6 aylık yurtdışı sağlık sigortası 600-650 tl. civarı)

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

slm ben emine kanada daki hemşirelik eğitimi ile ilgili bilgi almak istiyorum.

Ziyaretçi
Ziyaretçi's picture

slm yine ben emine benim için önemli hemşirelik hakkında bilgi verirseniz sevinirim bu benim ödevim

Üye: 10-02-2008

Burak saglik hizmetleri ucretsiz ama aylik sigorta ucreti var tabi. Aylik bildigim kadariyla 50-60 dolar civari. Bunu da insanlarin genelde is yerleri oduyor. O yuzden saglik bedava yani.

Hemsirelik hakkinda nasil bir bilgi?

Burak
Burak's picture

Karma yazmış:
Burak saglik hizmetleri ucretsiz ama aylik sigorta ucreti var tabi. Aylik bildigim kadariyla 50-60 dolar civari. Bunu da insanlarin genelde is yerleri oduyor. O yuzden saglik bedava yani.

sn. Karma

Acaba Kanada'da belirteceğiniz ücret karşılığı yaptıracağım sigorta karşılığında kanada vatandaşlarının yararlanabilieceği tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek miyim?Yoksa sadece belli alanlarda veya belli tutara kadar olan tedavilerde mi geçerli